ŠTRASBURK 2.12. až 3.12.2012. Poloha Štrasburku Cíl mojí cesty Slavnostní zakončení 17. ročníku mezinárodní fotografické soutěže Mladí fotografují památky.Slavnostní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Památky Unesco Česká republika.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Paříž Prezentace 5.B.
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Mezinárodní integrace
Kolonizace v 19. a počátku 20. Století.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní škola Evropské unie
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Česká republika Demokratický stát.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Lounky PRO Vratimov, o.s. ( 1 Charitativní sbírka Lounky 06/2013.
Katedrála v Chartres.
Jihomoravský kraj.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Francie.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
EVROPSKá UNIE.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
TEST 17. POLITOLOGIE
Středočeský kraj.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Historie Starověkého Řecka
Mezinárodní vztahy Test 2. – Mezinárodní organizace.
PAMÁTKY PRAHA.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Test 2. Mezinárodní organizace
Město Brno.
EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA. RADA EVROPY Mezivládní organizace sdružující v současné době 47 zemí Evropy (členy nejsou Bělorusko a Vatikán), členství.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
EVROPSKÝ DŮM 27. ÚNORA 2013 MILENA VICENOVÁ KSAP, MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ „Kdo určuje směřování EU?“
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
A Z KVÍZ Svět na prahu novověku. A Z KVÍZ Svět na prahu novověku.
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Andorra Vatikán San Marino
EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA
Strasbourg 16/01/ :59.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Renata Pitrová Název materiálu:
Transkript prezentace:

ŠTRASBURK až

Poloha Štrasburku

Cíl mojí cesty Slavnostní zakončení 17. ročníku mezinárodní fotografické soutěže Mladí fotografují památky.Slavnostní zakončení 17. ročníku mezinárodní fotografické soutěže Mladí fotografují památky. Soutěž pořádá Rada EvropySoutěž pořádá Rada Evropy V ČR organizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a SlezskaV ČR organizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska jedna z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictvíjedna z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictví Soutěž je určena pro žáky a studenty základních a středních školSoutěž je určena pro žáky a studenty základních a středních škol

Základní informace o Štrasburku Francie – AlsaskoFrancie – Alsasko Ostrov Grande Île (Velký ostrov) mezi dvěma rameny řeky Ill, na východě sahá až k řece RýnuOstrov Grande Île (Velký ostrov) mezi dvěma rameny řeky Ill, na východě sahá až k řece Rýnu 7. největší město Francie7. největší město Francie 2. hlavní město Evropy po Bruselu2. hlavní město Evropy po Bruselu obyvatel obyvatel Rozloha 78,3 km 2Rozloha 78,3 km 2

Historie města úzce spojená s historií Francie a Německaúzce spojená s historií Francie a Německa o tuto oblast vedly spory již ve starověku, průběžně někdy patřil Štrasburk Německu a někdy Franciio tuto oblast vedly spory již ve starověku, průběžně někdy patřil Štrasburk Německu a někdy Francii Po 2. světové válce se v rámci válečných reparací připojil k Francii, jejíž součástí už zůstal.Po 2. světové válce se v rámci válečných reparací připojil k Francii, jejíž součástí už zůstal.

Významné osobnosti, které žily ve Štrasburku Gutenberg – vynález knihtisku, přelom let 1447/1448, zlepšil tiskařský lis a vytvořil novou tiskařskou barvuGutenberg – vynález knihtisku, přelom let 1447/1448, zlepšil tiskařský lis a vytvořil novou tiskařskou barvu Johann Wolfgang von Goethe - byl především německý básník, prozaik, dramatik,Johann Wolfgang von Goethe - byl především německý básník, prozaik, dramatik, Louis Pasteur - francouzský biolog, chemik a lékař, jeden z nejvýznamnějších vědců 19.století.Louis Pasteur - francouzský biolog, chemik a lékař, jeden z nejvýznamnějších vědců 19.století.

Instituce ve Štrasburku Rada EvropyRada Evropy Evropský parlamentEvropský parlament Evropský soud pro lidská právaEvropský soud pro lidská práva

Rada Evropy Vznik r – zakládalo 10 zemí Rada Evropy je na EU nezávislé sdružení 47 zemí (neplést s Evropskou radou, která je vrcholným orgánem EU a zasedá v Bruselu) všechny evropské státy kromě Běloruska, Vatikánu a 6 dalších území hlavní cílem je ochrana lidských práv členové RE dále spolupracují např. v oblastech kultury nebo vzdělávání.

Evropský parlament Evropský parlament (EP) je jeden z orgánů Evropské unieEvropský parlament (EP) je jeden z orgánů Evropské unie Parlament má 754 poslancůParlament má 754 poslanců Sídlem EP je Štrasburk (plenární zasedání), ale Parlament pracuje také v Bruselu (výbory, schůze politických skupin) a Lucemburku.Sídlem EP je Štrasburk (plenární zasedání), ale Parlament pracuje také v Bruselu (výbory, schůze politických skupin) a Lucemburku.

Evropský parlament každý měsíc se na 1 týden stěhují poslanci z Bruselu do Štrasburku, včetně asistentů, tlumočníků a stojí to hodně peněz, neví se jak to změnit.každý měsíc se na 1 týden stěhují poslanci z Bruselu do Štrasburku, včetně asistentů, tlumočníků a stojí to hodně peněz, neví se jak to změnit.

Evropský soud pro lidská práva Vznik r. 1950Vznik r Podpis Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobodPodpis Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod Československo bylo roku 1992 prvním státem střední a východní Evropy, který se stal stranou ÚmluvyČeskoslovensko bylo roku 1992 prvním státem střední a východní Evropy, který se stal stranou Úmluvy každý smluvní stát je zastoupen jedním soudcem – nyní 40 soudců každý smluvní stát je zastoupen jedním soudcem – nyní 40 soudců

Evropský soud pro lidská práva Stížnost na porušení Úmluvy může k Soudu podat buď některý smluvní stát (mezistátní stížnost) nebo jednotlivci, skupiny jednotlivců či nevládní organizace.Stížnost na porušení Úmluvy může k Soudu podat buď některý smluvní stát (mezistátní stížnost) nebo jednotlivci, skupiny jednotlivců či nevládní organizace.

Program mojí cesty Odjezd z Prahy do Štrasburku2.12. Odjezd z Prahy do Štrasburku večer prohlídka města2.12. večer prohlídka města – Rada Evropy – Rada Evropy

Štrasburk – co jsem viděla Katedrála Notre-Dame, vybudovaná v románském a gotickém slohuKatedrála Notre-Dame, vybudovaná v románském a gotickém slohu

Štrasburk – co jsem viděla Vánoční trhy v okolí katedrály, od r. 1570, patří k nejstarším vánočním trhům v EvropěVánoční trhy v okolí katedrály, od r. 1570, patří k nejstarším vánočním trhům v Evropě

Štrasburk – co jsem viděla La petite France (Malá Francie) je malebná skupina historických domů nad ramenem řeky Ill a přilehlými kanály.La petite France (Malá Francie) je malebná skupina historických domů nad ramenem řeky Ill a přilehlými kanály.

Program v Radě Evropy 9.30 zahájení9.30 zahájení Úvodní proslov – francouzskyÚvodní proslov – francouzsky Prezentace katalogu vítězných fotek – francouzskyPrezentace katalogu vítězných fotek – francouzsky Udělení diplomůUdělení diplomů Prezentace Rady Evropy o Krajině a kulturním dědictví – anglickyPrezentace Rady Evropy o Krajině a kulturním dědictví – anglicky oběd v Radě Evropy oběd v Radě Evropy

Program fotografování fotografování Prohlídka budovy Rady Evropy, videoProhlídka budovy Rady Evropy, video Prohlídka budovy Soudu pro lidská práva16.30 Prohlídka budovy Soudu pro lidská práva Ukončení programu17.00 Ukončení programu Odjezd do PrahyOdjezd do Prahy *

Rada Evropy

Vstupní kontrolaVstupní kontrola

Rada Evropy vstupní hala a další prostoryvstupní hala a další prostory

Rada Evropy zasedací sál Parlamentního shromáždění REzasedací sál Parlamentního shromáždění RE

Rada Evropy Sál, kde proběhlo vyhlašování soutěžeSál, kde proběhlo vyhlašování soutěže

Rada Evropy Předávání diplomůPředávání diplomů Účast v r. 2012: 26 zemí studentů 121 diplomů

Rada Evropy Katalog fotek:

Evropský soud pro lidská práva Budova z r. 1995, považovaná za jednu z nejhezčích moderních staveb v Evropě Použití skla zdůrazňuje otevřenost soudu pro evropské občany

Evropský soud pro lidská práva

Evropský parlament

Informace pro zájemce o soutěž Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska historických sídel Čech, Moravy a Slezska Přihláška asi do poloviny únoraPřihláška asi do poloviny února Odeslání fotografií do konce březnaOdeslání fotografií do konce března

Děkuji za pozornost