…web sem, web tam… neoficiální soutěž o nejlepší web okresu Hradec Králové Knihovna města Hradce Králové Kateřina Hubertová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitní knihovna v Břevništi
Advertisements

Bibliograficko-informační služby v SVK Hradec Králové Klára Fialová, odd. informačně referenčních služeb Ivana Novotná, odd. bibliografie ŠVK Banská Bystrica.
Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje , Kroměříž.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Knihovny současnosti 2006, Seč Muzejní knihovny ČR na webových stránkách muzeí Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
Hradec Králové ISSS 2007 Platební rozkaz v SRN 2. dubna 2007 Dr. Paul Springer.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
KNIHOVNY soutěže Vesnice roku Do soutěže bylo přihlášeno 19 obcí, všechny zřizovaly knihovnu Hodnocení proběhlo od Komise měla 10.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání provozů dílčích knihoven.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Povodňový informační systém Ing
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Já mám stránku, ty máš stránku… Totiž webovou!
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Web pro malé knihovny Kateřina Hubertová Knihovna města Hradce Králové 4.dubna 2007 Regionální funkce Pardubice.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Zahraniční periodika objednaná do královéhradeckých knihoven v roce... Kooperativní databáze spravovaná Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové.
Statistika a porovnání činnosti knihoven Lidmila Švíková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
vítěz 1. ročníku národní soutěže
Procházka po knihovnách
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

…web sem, web tam… neoficiální soutěž o nejlepší web okresu Hradec Králové Knihovna města Hradce Králové Kateřina Hubertová

Knihovna města Hradec Králové Je knihovnou pověřenou regionálními funkcemi. V oblasti její působnosti je 7 profesionalizovaných knihoven a od už 93 malých neprofesionalizovaných knihoven.

Od roku 2004 Intenzivní nátlak na knihovny s cílem, dostat jich co nejvíce na internet! Co není na internetu, neexistuje… Ale jak tam dostat knihovny? Rady a návody již nestačily. Tak se zrodil nápad - soutěž …web sem, web tam…

Co taky musí/nemusí knihovník Knihovník nemusí být administrátorem webu knihovny. V knihovně ani nemusí být PC a přesto může mít vlastní webový odkaz. Knihovník musí umět připomenout zřizovateli, že existuje knihovna…, že je jeho, že se s ní může chlubit.

Soutěž Vyhlásili jsme ji v únoru v rámci Března měsíce internetu. Od 20. do probíhalo hodnocení. K jsme na webu KMHK zveřejnili vítěze. Slavnostní předání cen a diplomů proběhlo na Aktivu knihovníků v dubnu. O vítězích jsme informovali zřizovatele a v tisku.

Průběh Vyhledali jsme všechny existující weby obcí/zřizovatelů knihoven a prošli je. Hledali jsme sebemenší zmínku o existenci knihovny. Každou takovou zmínku jsme zaznamenali. Soutěže se automaticky účastnil každý knihovní web. Soutěž proběhla v oddělených kategoriích neprofesionalizovaných a profesionalizovaných knihoven. Každá knihovna obdržela neveřejně „hodnotící protokol“, kde jsme sepsali konkrétní nedostatky a přednosti jejich webů. Další informace o výsledcích obou ročníků soutěže najdete na webu KMHK.

Co jsme hledali a hodnotili... Klasické knihovnické údaje ( Aktuálnost, kontakt, umístění a adresa, otevírací doba, přehled služeb, ceník…) Něco navíc (On-line služby, soutěže, odkazy, fotogalerii, uživatelskou příjemnost či vlídnou barevnost…) I mimořádnosti…

Jak se neprofesionální knihovny na net dostávaly… Obec má vlastní webovou stránku Knihovna je na webu alespoň minimálně zmíněna Knihovny s takovým odkazem, který už lze hodnotit ?1234

… a jak v tom pokračovaly Obec má vlastní webovou stránku Knihovna je na webu alespoň minimálně zmíněna Knihovny s takovým odkazem, který už lze hodnotit ?123443

2006 a co už lze hodnotit… 7 Na velmi vysoké úrovni, profesionální přístup. 3 Jedna hlavní stránka s připojenými dokumenty na webu obce. 11Jeden rozsáhlejší blok informací. 11Základní blok informací. 11Šablona webu pro malé knihovny. 43Celkem…

V kategorii profesionalizovaných knihoven se v roce 2007 se na 1. místě umístila Městská knihovna Chlumec nad Cidlinou

Vítězný web pro rok 2006… Nejlepší webovou stránku má dle poroty Obecní knihovna Žíželeves a náleží jí 1.místo v kategorii neprofesionalizovaných knihoven.

Přišli jsme na to, že… hodnotit je stále těžší úroveň i počet webů se neuvěřitelně zvýšil nalezli jsme velmi kreativní nápady knihovníci jsou úžasní, zvlášť když uvážíme, v jakých podmínkách leckde pracují…

A dál? Soutěž splnila svůj účel. Knihovny získaly motivaci na webových stránkách pracovat. Zároveň se projevil rozdílný přístup obcí k řešení webových stránek pro knihovny.

Pro knihovny, které chtějí mít vlastní webovou stránku a s pomocí obce nemohou počítat, máme řešení…