DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací v kontextu připojování Turecka do EU.

1. Typ projektu Akce směřující k posílení fyzické nezávislosti, usnadňující přístup k informacím, usnadňující mobilitu,podporující emocionální, fyzické i sociální začlenění do společnosti, posilující ekonomickou soběstačnost, atd. Spolupráce mezi neziskovým a veřejným sektorem by měla být podpořena;

1. Sektor, kterému se projekt věnuje Posílení začleňování hendikepovaných osob do společnosti.

1. Cíle projektu Přístup k vědomostem Integrace postižených do společnosti Ekonomická soběstačnost hendikepovaných

1. Hlavní aktivity Kurzy pro hendikepované týkající se technologie Instalace kiosků a dotekových obrazovek Organizace workshopů s výukou práv a norem týkajících se hendikepovaných Návštěva center mezinárodní sítě projektu Lokální aktivity směřující ke zvýšení činnosti dobrovolníků Organizace soutěží, jejíž cílem bude získat dobrovolníky Organizace bezplatných prodejů, programů v rádiu a TV Zvýšení počtu programů o hendikepovaných v lokálních a národních médiích Organizace konference Vytváření systémů, které umožní hendikepovaným prodat své produkty

1. Výsledky Hendikepovaní dokáží používat technologii Hendikepovaní dostatečně využívají veřejné instituce zaměřené na občany Znají zákony a svá práva Mají mezinárodní síť Dostatečná práce dobrovolníků Dostatečná účast neziskových organizací Dostatečné sociální a kulturní aktivity Dostatečná publicita v tisku a médiích Dostatečné odborné vzdělání pro hendikepované Kontakt se zaměstnavateli Vlastní marketing

1. Metodologie a zdroje Budou organizovány tréninkové kurzy o technologii V budovách veřejných institucí budou umístěny kiosky se snadným ovládáním pro hendikepované Hendikepovaní budou informování o zákonech a svých právech Budou uskutečněny studijní návštěvy v rámci EU sítě hendikepovaných Budou organizovány lokální aktivity podporující aktivitu dobrovolníků Budou organizovány soutěže, které zvýší aktivitu dobrovolníků Budou organizovány bezplatné výstavy, rádiové a televizní programy směřující k získání prostředků Zvýší se počet programů v lokálních a národních médiích Bude uskutečněna konference týkající se hendikepovaných Budou vytvořeny systémy, které umožní prodat vlastní produkty hendikepovaných

1.Rozpočet Celkový rozpočet (EUR) Celkový příspěvek EU (EUR ) % 10,

ROLE ÚČASTNÍKŮ PROJEKTU CEIPES/ ITÁLIE Studie týkající se evropských sítí hendikepovaných a účast v nich. (turecká asociace i všechny partnerské asociace); Studijní návštěva Itálie s cílem prozkoumat nejlepší místní praktiky vzhledem k hendikepovaným (zaměstnanci projektu a hendikepovaní); Odpovědnost za Mezinárodní soutěž v Itálii (foto soutěž) ; Příprava A semináře o „Integraci hendikepovaných do italské společnosti" ; Příprava e-bulletinu týkajícího se hendikepovaných a projektu DIDO.

INTEREUROPA/ŠPANĚLSKO Překlad webové stránky do dalších jazyků Studijní návštěva Španělska s cílem prozkoumat nejlepší místní praktiky vzhledem k hendikepovaným (zaměstnanci projektu a hendikepovaní); Odpovědnost za Mezinárodní soutěž ve Španělsku(foto soutěž) ; Příprava A semináře o „Integraci hendikepovaných do španělské společnosti" ; Příprava e-bulletinu týkajícího se hendikepovaných a projektu DIDO. Bude nastavena spolupráce se základními školami, asociacemi rodičů a obchodními společnostmi.

Sportovní klub vozíčkářů Ostrava /ČR Seminář týkající se hendikepovaných Úprava webové stránky týkající se projektu DIDO Studijní návštěva ČR s cílem prozkoumat nejlepší místní praktiky vzhledem k hendikepovaným (zaměstnanci projektu a hendikepovaní); Odpovědnost za Mezinárodní soutěž v ČR (foto soutěž) Příprava A semináře o „Integraci hendikepovaných do české společnosti" ; Příprava e-bulletinu týkajícího se hendikepovaných a projektu DIDO

Sevda KARATAŞ TURKEY DISABLED ASSOCIATION KUTAHYA BRANCH