Třída PTÁCI Ptáci vznikli v druhohorách z plazů. Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kód VM: VY_52_INOVACE_3BUD68 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Marcela Budinská Datum: Únor.
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zpracovala Jitka Ciprová
Ptáci.
Základní skupiny živočichů
Zástupci ptáků 2. část.
Ptáci 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Ptáci.
Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
PTÁCI RYBY PLAZI SAVCI OBOJŽIVELNÍCI BEZOBRATLÍ ÚKOL ÚKOL ÚKOL ÚKOL
Dělení PTÁKŮ Podle způsobu pohybu: LETCI mají duté kosti přední končetiny – křídla, jsou schopny letu tělo kryto prachovým a obrysovým peřím, které.
Živočichové - obratlovci
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
PTÁCI Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Digitalizace výuky Příjemce
Ptáci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Vodní ptáci Přírodopis VY_32_INOVACE_173, 9. sada, Př3 ANOTACE
Ptáci.
Stavba těla ptáků
Ptáci autor: David Hainall.
SAMOSTUDIUM TEST LABUŤ VELKÁ KACHNA DIVOKÁ HUSA VELKÁ POTÁPKA ROHÁČ
PTÁCI 3. a 4.ročník.
Přírodopis pro 7. ročník Trénink ptáků.
Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková
Obecná charakteristika
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Ptáci - opakování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a obecnými znaky třídy.
Zdroj obrazového materiálu
Třída: Savci - Mammalia
Zjednodušený přehled třídy savců
OBRATLOVCI ptáci.

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Živočichové ve volné přírodě - ptáci
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 7 Autor: Mgr. Iveta Votápková Ptáci-opeření vládci vzduchu Pětilístek: křídla
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Ptáci Obratlovci Vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová Obrázek: Klipart PowerPoint 2007.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ŽIVOČICHOVÉ - PROCVIČOVÁNÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Řád: Dravci a sovy.
PTÁCI.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_52_INOVACE_64_Ptáci vod – učební text
OBRATLOVCI.
Ptáci na rybnících a v jejich okolí Znáte některé ptáky z okolí rybníka? Proč mnoho ptáků žije na rybnících a v jejich okolí? Odpověď: Hledají zde.
PTÁCI Obr.1 ZŠ Hejnice M. Hradil.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Ptáci Poznávačka 7.ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Ptáci Původ Stavba těla.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Živočichové.
Poznáváme ptáky Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Třída PTÁCI

Ptáci vznikli v druhohorách z plazů. Ptáci jsou obratlovci se stálou tělesnou teplotou. Mají KLOAKU. Mají zobák, kostra většiny ptáků je lehká, protože dlouhé kosti jsou duté. Všichni ptáci snášejí vejce. Ptáci mají poměrně vysokou tělesnou teplotu, průměrně 42 oC. Jako zvláštní přizpůsobení k letu se u ptáků vyvinuly tzv. vzdušné vaky, napojené na plíce. Plíce jsou malé. Jejich přední končetiny se změnily v křídla, tělo je pokryto peřím. Nejméně jednou do roka přepeřují čili pelichají, ztrácejí staré peří a narůstá jim peří nové. Rozeznáváme peří obrysové a prachové.

PŘEHLED NEJZNÁMĚJŠÍCH DRUHŮ PTÁKŮ poštolka obecná kalous ušatý kachna divoká - samice čáp bílý na hnízdě sýkora modřinka racek chechtavý jeřáb popelavý čáp bílý labuť velká Mládě karety

OPAKOVÁNÍ poštolka obecná kalous ušatý kachna divoká - samice čáp bílý na hnízdě sýkora modřinka racek chechtavý jeřáb popelavý čáp bílý labuť velká Mládě karety

ZVUKY PTÁKŮ husa tučňák kuře kachna labuť papoušek