Specialisté na Vaší straně www.renomia.cz RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Advertisements

Představení společnosti
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Celkově mají Češi půjčeno kolem 800 miliard korun, z toho přes 650 miliard u bank. S rostoucím počtem půjček však narůstá také množství lidí, kteří mají.
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu města a jím zřízených příspěvkových organizací Bc. Miloslav Šalé jednatel společnosti RESPECT BRNO, s. r. o.
Životní pojištění AMCICO AIG Life 2008
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Ministerstvo financí ČESKÉ REPUBLIKY Penzijní reforma těsně před startem listopad 2012 Radek Urban
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_1.2.4.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Konference €FPA ČR řešení případové studie
RENOMIA, a.s. Pavla Homolková
NÁVRH KONCEPCE PENZIJNÍ REFORMY V ČR Generali TOP Talent 2007 Bc. Martin SVOBODA.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network International Insurance Services & Risk Management Výplatní.
Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO163 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
International Insurance Services & Risk Management
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-07 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorŠárka.
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
1 PENZIJNÍ REFORMA. 2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných.
Penzijní připojištění 4. Konzultace B5KPO2 Sobota 31. března 2007 E 123 8:00 – 9:30 hod.
PŘEDSTAVENÍ SATUM CZECH
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Důchodový systém v České republice a jeho reforma zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění ve znění pozdějších předpisů.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Penzijní připojištění se státním příspěvkem pro společnost Název společnosti duben RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Analýza pojistného trhu životního pojištění
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1114Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Nezdanitelné ásti podle.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Ing. František ŘEZÁČ MASARYKOVA UNIVERZITA T – 4 Ekonomické předpoklady podnikání pojišťovacího podniku.
S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Životní pojištění, jeho daňové motivace a postavení v systému důchodového zabezpečení v ČR a ve vybrané zemi EU Vypracovali: Jakub Procházka Antonín Spálovský.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-07
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Zvláštní druhy pojištění (prezentace)
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008

Specialisté na Vaší straně OBSAH  RENOMIA – základní informace  Reference  Služby RENOMIA  Penzijní připojištění a jeho výhody  Legislativa v penzijním připojištění  Penzijní fondy  Kontakty

Specialisté na Vaší straně RENOMIA – základní informace  Specializovaná pojišťovací makléřská společnost na straně klienta  Komplexní služby v pojištění a risk managementu pro firmy a jejich zaměstnance  Detailní znalost trhu a produktů, zkušenosti při pojištění různých oborů  Profesionální péče o klienta se stabilním týmem odborníků s dlouholetou praxí  Největší pojišťovací makléř v ČR za rok 2007  Vlastní zastoupení v ČR, SR, Maďarsku a Bulharsku  Mezinárodní služby – člen sítě Worldwide Broker Network (WBN)

Specialisté na Vaší straně RENOMIA v číslech Rok založení:1993 Zprostředkované pojistné za rok 2006:2,08 mld. Kč Korporátní klienti: Vyřízené škody ročně:7 100 Zaměstnanci:163 Hodnota pojištěného majetku: 700 mld. Kč Pojišťovaná vozidla:

Specialisté na Vaší straně Leader na trhu v ČR Zprostředkované pojistné v mil. KčVývoj počtu zaměstnanců

Specialisté na Vaší straně Vybrané reference 3 M ČESKO, spol. s r.o. Agropol Group, a.s. ANTALIS s.r.o. Austin Detonator s.r.o. AutoCont CZ a.s. AVIA, a.s. Balakom, a.s. BENZINA a.s. CANON CZ s.r.o. ČEPRO, a.s. Česká správa letišť, s.p. Česká televize Česká lékárna, a.s. ČEZ, a. s. Hanácká kyselka s.r.o. CHEMOPETROL, a.s. Jihostroj a.s. Karlovarské minerální vody, a. s. KAUČUK, a.s. KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. KOFOLA a.s. Kovohutě Rokycany, a. s. Lázně Luhačovice, a.s. LEVI International a.s. LINDE VÍTKOVICE a. s. Meopta – optika, a.s. Město Přerov METALIMEX a.s. MVV Energie CZ s.r.o. OKD, a. s. Osinek, a.s. PEGA, spol. s r.o. Plzeňský Prazdroj, a.s. Priessnitzovy léčebné lázně a.s. Ringier Print CZ a.s. SAINT-GOBAIN SKLO ČR spol. s.r.o. Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a.s. Shimano Czech Republic, s.r.o. Schneidersöhne Papier Praha spol.s.r.o. Skanska CZ a.s. SPOLANA, a.s. Technometra Radotín, a.s. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Teplárny Brno, a.s. TERMO Děčín a.s. TESLA Jihlava, a.s. TONDACH Česká republika s.r.o. UNIPETROL, a.s. VÍTKOVICE STEEL, a.s. WALMARK, a.s. YOPLAIT CZECH, a.s. …a mnoho dalších společností ze všech oborů průmyslu, služeb i komunální sféry. Našimi dlouholetými klienty jsou i malé a střední firmy, kterým poskytujeme služby stejné kvality a rozsahu.

Specialisté na Vaší straně RENOMIA – přínosy spolupráce  Péče o klienta  Osobní finanční poradenství – nezávislý poradenský servis  Sestavení individuálního pojistného programu pro každého klienta a jeho rodinu  Audit majetkových a životních smluv  Servis v průběhu trvání pojištění, případné změny a pomoc při likvidaci pojistné události – klient tak ušetří nejen peníze, ale získá i poradenství při řešení složitých pojistných událostí  Moderní komunikační technologie – intranet, extranet  Zkušenosti s produkty penzijního připojištění, životního i neživotního pojištění

Specialisté na Vaší straně  Výhodná forma spoření – jedná se o nejvýhodnější státem podporovaný spořící produkt  Výrazná podpora státu  Státní příspěvek ve výši 50 – 150 Kč měsíčně  Možnost daňových odpočtů – snížení základu pro výpočet daně z příjmu až o Kč ročně (od základu daně je možné odečíst vlastní příspěvky účastníka přesahující Kč, tzn. maximální výhodu je možné získat při příspěvku Kč / měsíc)  Zhodnocování vložených příspěvků fondem  Možnost čerpat příspěvek zaměstnavatele  Příspěvek zaměstnavatele na životní pojištění a penzijní připojištění v součtu až do výše Kč ročně nepodléhá dani z příjmu fyzických osob  Z příspěvku zaměstnavatele na životní pojištění a penzijní připojištění v součtu až do výše Kč ročně se neodvádí zdravotní ani sociální pojištění (úspora 12,5 %)  Bez poplatků Penzijní připojištění a jeho výhody I.

Specialisté na Vaší straně Penzijní připojištění a jeho výhody II.  Vysoká stabilita systému – nízké investiční riziko  Ošetřeno zákonem č. 42/1994 Sb.  Dozor ČNB  Obrana proti důsledkům nepříznivého demografického vývoje, kdy ubývá pracujících a přibývá důchodců  Kompenzace poklesu reálné hodnoty penze vyplácené státem  Zajištění příjmů pro období po odchodu do starobního důchodu  Možnost zabránit poklesu životní úrovně v postproduktivním věku  Horní hranice příspěvku účastníka není omezena, minimální částka činí 100 Kč měsíčně

Specialisté na Vaší straně Schéma principu penzijního připojištění JEDNORÁZOVÉ VYROVNÁNÍ ODBYTNÉ PENZE starobní výsluhová pozůstalostní invalidní INDIVIDUÁLNÍ ÚČET KLIENTA Dozor ČNB Dozor depozitáře Zákon č. 42/1994 Sb. VÝNOSY ZE STÁTNÍCH PŘÍSPĚVKŮ VÝNOSY Z PŘÍSPĚVKU KLIENTA A ZAMĚSTNAVATELE STÁTNÍ PŘÍSPĚVKY PŘÍSPĚVKY KLIENTA A ZAMĚSTNAVATELE

Specialisté na Vaší straně Státní příspěvek Měsíční příspěvek účastníka Měsíční státní příspěvek Kč50 Kč + 40 % z částky nad 100 Kč Kč90 Kč + 30 % z částky nad 200 Kč Kč120 Kč + 20 % z částky nad 300 Kč Kč140 Kč + 10 % z částky nad 400 Kč 500 Kč a více150 Kč Pozn.: státní příspěvek je vyplácen pouze na vlastní příspěvek účastníka nebo příspěvek třetí osoby

Specialisté na Vaší straně Druhy penzí a podmínky vzniku nároku na čerpání Starobní penze  dosažení 60 let věku  doba spoření min. 60 měsíců (5 let) Výsluhová penze  doba spoření minimálně 180 měsíců (15 let)  možnost čerpat maximálně 50 % naspořených prostředků Invalidní penze  doba spoření alespoň 36 měsíců  přiznán plný invalidní důchod Pozůstalostní penze  doba spoření alespoň 36 měsíců  úmrtí účastníka

Specialisté na Vaší straně Druhy dávek Doživotní penze  pravidelná opakující se výplata dávky Jednorázové vyrovnání  jednorázové čerpání všech naspořených prostředků Odbytné  částka, která se vyplácí v případě předčasného ukončení smlouvy  odbytné je bez nároku na výplatu státních příspěvků a výnosů z nich

Specialisté na Vaší straně Legislativa – zákon č. 42/1994 Sb.  Účastník může mít vždy pouze jedno aktivní penzijní připojištění  Nárok na bezplatný převod prostředků a započtené doby k jinému penzijnímu fondu  Na příspěvky poskytované zaměstnavatelem se neposkytují státní příspěvky  Možnost příspěvku 3. osoby, která není zaměstnavatelem  Způsob čerpání naspořených prostředků si klient volíaž v okamžiku vzniku nároku na výplatu dávky  Součástí smlouvy je penzijní plán a statut

Specialisté na Vaší straně Srážková daň při výplatě dávky *) Při výplatě odbytného se státní příspěvky nevyplácí. Státní příspěvky a výnosy z nich vrací penzijní fond zpět do státního rozpočtu.

Specialisté na Vaší straně Seznam spolupracujících penzijních fondů  Allianz penzijní fond, a.s.  AXA penzijní fond a.s.  ČSOB Penzijní fond Stabilita, a. s.  ČSOB Penzijní fond Progres, a. s.  Generali penzijní fond, a.s.  ING Penzijní fond, a.s.  PF České pojišťovny, a.s.  PF České spořitelny, a.s.  PF Komerční banky, a.s.

Specialisté na Vaší straně Ekonomické ukazatele trhu  Objem aktiv (k )  Prostředky účastníků (za 4. Q 2007)  Hospodářský výsledek (k )  Rentabilita aktiv (ROA) (k )  Počet účastníků (za 4. Q 2007)  Zhodnocení (k )

Specialisté na Vaší straně Zhodnocení prostředků v %

Specialisté na Vaší straně Kontakty – Česká republika Praha Vlkova 46 tel.: fax: Brno Příkop 6 tel.: fax: Přerov Wilsonova 7 tel.: fax: Liberec Rumunská 655/9 tel.: fax: Pardubice Pernerova 441 tel.: fax: Ostrava Sokolská třída 26a tel.: fax: Plzeň Prešovská 6 tel.: fax: Servis v 80 zemích světa prostřednictvím mezinárodní sítě.

Specialisté na Vaší straně Kontaktní osoby Jméno Příjmení pozice Tel.: xxx Přímý tel xxx Mobil: +420 xxx xxx xxx RENOMIA, a. s. Vlkova 46, Praha Česká republika Jméno Příjmení pozice Tel.: xxx Přímý tel xxx Mobil: +420 xxx xxx xxx

Specialisté na Vaší straně Objem aktiv (v tis. Kč)

Specialisté na Vaší straně Prostředky účastníků (v mil. Kč)

Specialisté na Vaší straně Hospodářský výsledek (v mil. Kč)

Specialisté na Vaší straně Rentabilita aktiv (ROA)

Specialisté na Vaší straně Počet účastníků

Specialisté na Vaší straně Zhodnocení