Příprava Vánoční večeře
Co k pití! víno Kofola
Recept Ingredience: 1 kapr, sůl, 1 dcl bílého vína, 1 stroužek česneku, kmín drcený, 100 g tvrdého sýra, olej Postup přípravy: Kapra naporcujeme (kdo nemá rád kůži, tak ji stáhneme), osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký, posypeme porce strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Ingredience: 4 velké brambory, 2 velká rajčata, 1 avokádo, 1 zelená chilli paprička, 1 utřený stroužek česneku, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 2 lžíce nasekané natě koriandru, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy, sůl, pepř, citron na ozdobu Postup přípravy: Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme je 10-15 minut doměkka. Necháme vychladnout. Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku. Dužinu vidličkou rozmačkáme, přidáme olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, nasekanou cibuli a dobře promícháme. Přikryjte¨me čistou fólií a odložíme stranou. Na plátky nakrájená rajčata smícháme s nasekanou chilli papričkou a plátky žluté papriky, přidáme plátky brambor na salátovou mísu. Avokádovou směs naneseme na salát a posypeme koriandrem. Podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme dílky citrónu.