Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný 4.12.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Profil HR poradce a školitele
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
E-learningový kurz e-learningu
Plánování prvních kroků
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný 4.12.2007 libor.peprny@cityofprague.cz

Fakta o projektu projekt běží na Magistrátu hlavního města Prahy doba trvání od 1.9.2006 do 31.8.2008 partneři projektu jsou: Krajský úřad kraje Vysočina, Human Resources Centre Helsinki a Verwaltungsakademie Berlin vzdělávací agentura Coneo, s.r.o. - konzultant projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem hlavního města Prahy

Cíle projektu vytvořit a aplikovat novou formu dalšího vzdělávání na MHMP implementovat metodu mentoringu do procesu adaptace nových zaměstnanců, případně zaměstnanců, kteří v rámci MHMP změnili svou pracovní pozici zvýšit odbornou a pedagogickou způsobilost pracovníků MHMP usnadnit mentorovaným adaptaci na novém pracovišti

Mentoring na MHMP inovační metoda rozvoje lidských zdrojů funguje na principu „zasvěcování“ nového pracovníka zkušenějším kolegou do odborné problematiky a kultury pracoviště na MHMP trvá 3 měsíce, pokrývá období zkušební doby mentor je v našem pojetí průvodcem nového kolegy mentor je odborně proškolen

Realizační tým 10 členové týmu: manažer projektu vedoucí aktivit projektu garanti pro oblast mentorů, mentorovaných, pro oblast finanční, pro oblast IT psycholog projektu PR projektu administrativní pracovnice zástupce partnera projektu

Výhody pro mentory mentoring podporuje osobní i profesionální růst mentorů mentor si osvojuje nové znalosti a dovednosti, které se pozitivně odrážejí v jeho profesionálním růstu možnost sdílet pracovní zkušenosti

Výhody pro mentorované mentorovaní se snadněji a rychleji orientují v chodu úřadu a ve vlastní práci mentorovaní se snadněji začleňují do pracovního týmu

Výhody pro úřad zvýšení efektivity a produktivity práce nových zaměstnanců již v průběhu adaptačního cyklu noví zaměstnanci získávají potřebné znalosti i dovednosti (odborné i komunikační) rychleji, mohou vykonávat svou práci efektivněji a tím uspokojí potřeby občana

Výhody pro realizační tým zkušenost s přípravou a realizací projektů možnost využívat nové postupy a metody v personální práci vztahy s novými zaměstnanci v jiné rovině poznatky o mentoringu, ale i o jiných možnostech „alternativního“ vzdělávání jako např. couching výměnu zkušeností se zahraničím

Publicita projektu elektronický zpravodaj hromadné nástupy nových zaměstnanců workshop k k plnění programovému prohlášení Rady pravidelné schůzky s personalisty MČ letáky – více druhů

Publicita projektu – 2.část webové stránky projektu webové stránky kraje Vysočina časopis HR Forum deník: 24 hodin zpravodaj Rovné příležitosti do firem prezentace paní Christine Mueller workshop s paní Laurou Kaartinen v Praze návštěva v HR Centre Helsinki soutěž NVF

Problémy a jejich řešení administrativní problémy finanční problémy větší agenda pro naše kolegy diskuse na našich webových stránkách

Partneři projektu – zkušenosti Krajský úřad kraje Vysočina Human Resources Centre Helsinki Verwaltungsakademie Berlin

Dosavadní výsledky vytvořili jsme strategii výběru mentorů a mentorovaných vytvořili jsme manuál pro mentory, pro mentorované, skládačku o MHMP pro mentorované, průvodce prvními kroky pro nové zaměstnance, pracovní sešit, letáky, plakáty vyškolili jsme zatím 35 mentorů hromadnými nástupy nám prošlo 41 lidí, ze kterých vzešlo 12 mentorovaných dvojic

Zpětná vazba od mentorů od mentorovaných

kontakt Děkuji za pozornost. www.mentoringamagistrat.cz Naše webové stránky: www.mentoringamagistrat.cz Ing. Libor Peprný úsek vzdělávání Magistrát hlavního města Prahy tel: 236 002 322 email: libor.peprny@cityofprague.cz