* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vznik PN přechodu.
Advertisements

Měření fyzikálních veličin – Měření teploty
HW – Kabely a konektory Název školy
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Periferní zařízení počítače
Informační a komunikační technologie
Zpracoval: Šafránek David
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Digitální učební materiál
Kam se v počítači ukládají data
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.10 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě PC SÍTĚ PODLE ROZLEHLOSTI Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Elektromagnetické záření
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.16 Téma: Zeměpis světadílů -
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Využití elektromagnetu
Počítačová síť a typy sítí
Periferní zařízení počítače
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-01.
Lineární elektromotor
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
* Jev, při kterém se do vodiče umístěného do proměnného magnetického pole indukuje elektromotorické napětí. * Jestliže je vodič v uzavřeném elektrickém.
Rozvod elektrické energie
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Wi-Fi Adam Ludes, 5.A.
Informatika - prezentace
* Pohyb volných elektricky nabitých částic nebo těles. * Vodič – látka obsahující volné elektricky nabité částice. * Izolant – látka, která má zanedbatelný.
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Komunikační porty a síťová rozhraní.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Kolem vodiče s proudem. * Kolem vodiče, kterým protéká elektrický proud, je magnetické pole. Na tento fakt přišel Hans Christian Ørsted, který zpozoroval.
Bezdrátové sítě.
Elektrické spotřebiče
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Netradiční typy diskových pamětí
Tablety (mobilní zařízení)
Polovodičová dioda.
INFORMATIKA 8 Modem III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Počítač a jeho složení.
* Druh elektrického netočivého stroje * Řadí se mezi měniče (střídavé) * Přenáší elektrickou energii mezi dvěma obvody pomocí elektromagnetické indukce.
Druhy transformátorů.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Bluetooth.
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Bezdrátová technologie WiFi Co se všechno naučíme??? Způsoby.
Počítačová síť.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například mobilní telefon, PDA, osobní počítač nebo bezdrátová sluchátka. * Vytvořen byl v roce 1994 firmou Ericsson a míněn jako bezdrátová náhrada za sériové drátové rozhraní RS-232. Logo: a/commons/thumb/d/da/Bluetooth.sv g/429px-Bluetooth.svg.png [3] a/commons/thumb/d/da/Bluetooth.sv g/429px-Bluetooth.svg.png

* Spadá do kategorie osobních počítačových sítí, tzv. PAN (Personal Area Network). * Technologie Bluetooth je definovaná standardem IEEE * Vyskytuje se v několika verzích (1.2, 2.0, 3.0, 4.0) * V současné době (2012) je nově vyvinuto rozhraní Bluetooth 4.0, u kterého výrobci slibují větší dosah (až 100 metrů), menší spotřebu elektrické energie a také podporu šifrování AES-128. * Bluetooth pracuje v ISM pásmu 2,4 GHz (stejném jako u Wi-Fi). * Pokud jsou mezi komunikujícími zařízeními překážky (typicky například zdi), dosah rychle klesá.

Verze Rychlost přenosu dat Maximální propustnost Verze 1.21 Mbit/s0.7 Mbit/s Verze 2.03 Mbit/s1.4 Mbit/s Verze Mbit/s Verze Mbit/s

* Počítače (notebooky, tablety) * Smartphone * Mobilní telefony * Audio zařízení * Klávesnice * Myši * Herní konzoly Foto: [2]

* Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 2. pololetí šk. roku * Vytvořeno: * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě. * Zdroje informací: * [1] * [2] * [3] Bluetooth.svg.pnghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Bluetooth.svg/429px- Bluetooth.svg.png