Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malí andělé.
Advertisements

Barvy podzimu Podzim Sluníčko se rozloučilo s kytičkami, s travičkou, na cestu jim zamávalo paprskovou ručičkou. Jděte všichni honem spát, musím podzim.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Rozhovor s Bohem.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Svatba v 11:00 hodin.
Commands: Imperatives & aby Change the following direct commands to indirect commands using aby, and vice versa. Vzor: Martin mi řekl, „Podívej se na toho.
Výukový program pro 2. třídu ZŠ,
Přeji Ti sílu všech živlů
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Prezentace s hudbou, běží automaticky…přeji krásné chvilky…
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
!!! POZOR !!! Vytočí Tě to a pořádně!
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Ze života !?!.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Hodnota peněz je relativní ! Tisícovka, o které neví manželka, má podstatně vyšší hodnotu než ta, o které ví.
Wisteria floribunda.
PEK ELNĚ SE SO USTŘEĎ PEXESO V neděli pořádala jihlavská ROSKA ve Ville Eden v Jihlavě od 14.hodin pexesový turnaj za účasti „zahraničních“,
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po B
Adaptační kurz
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
10 „zadečků“ pro Tebe.
Začátek  Psal se rok 1503  Leonardo se chystal na svou každodenní procházku. Bylo slunečné poledne, když se procházel po předměstí rodné Florencie,
Dopis od Boha.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Když maminka jednoho dne večer chystala večeři,
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
1. Z rána, když den se počíná, modlitby tvé buď hodina. Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být stále připraven, Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
SEN NewFoton.
Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora, o půlnoci zavolali Lulínkova doktora. Doktor chřestil pokladničkou, Cikrt těšil – neplakej.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.
Láska za hrob….
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
1.ZŠ. Náš Projekt Technik začal úplně od nuly. Neměli ani ponětí, co se bude následující dnech/měsících dít. Poté co jsme zjistili, co a jak, tak jsme.
Apoštolská 1. Prosíme Tě dej nám Pane sílu,
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Dluhy click S kterým tvrzením souhlasíš a proč? Žít na dluh.
Půjčka Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 03 Půjčky a úvěry 2 „Odměna za to, že se člověk vyzná je obrovská. A tresty za neznalost finanční.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.4 příslovce Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Půjčky.
Ze života !?!.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_13_ONDREJ_SEKORA Název materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Rozhovor s NÍM.
Malí andělé.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Rozhovor s NÍM.
Malí andělé.
Rozhovor s NÍM.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Malí andělé.
VŠE O PENĚZÍCH..
10 „zadečků“ pro Tebe.
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora, o půlnoci zavolali Hegerova doktora. Doktor chřestil pokladničkou, Drábek těšil – neplakej ! Zaplatíš li poplateček, do rána ti bude hej.

Zaplatil mu 30 kaček, navíc ještě za předpis, ráno skončil v nemocnici, takřka zralý na odpis. Čtyři stáli u postýlky, Kalous si mnul ručičky, penízky se jenom sypou, do té naší kasičky.

Poplatky za nemocnici, kremaci i rakvičku, dokonale vyprázdnili, tu mravenčí kasičku. Nedožil se mraveneček, ani druhé hodiny, stoupla prudce zadluženost, celé jeho rodiny.

Neměli už mravenečci z čeho by už mohli žít, poradil jim strejda Nečas, peníze si vypůjčit. Sjednali si rychlou půjčku za necelou hodinu, na dlouho pak zadlužili svou mravenčí rodinu.

Tímto končí tento příběh a co k tomu dodat víc ? Za rok přišel exekutor, nezbylo jim vůbec nic.