Programové vybavení počítače

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informatika, základní pojmy
Advertisements

VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Vytvořil: Petrásek Jan
Složení počítače a základní pojmy
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Systémový software Aplikační software
Počítačová grafika - úvod
Základní součásti PC Základní Škola.
programové vybavení počítače
SOFTWARE.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Operační systémy.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Opakování hardware a software.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Použití počítačů.
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Počítač a jeho složení.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Referát č.8 Daniela Venusová.
Základní pojmy 2. Hodina + 3. hodina. Informace: 1. data, která se strojově zpracovávají (údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy,... ) 2. vše co.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Programové vybavení počítače Programové vybavení je souhrn všech programů, které má výpočetní systém k dispozici.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Identifikátor materiálu: EU
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
SOFTWARE Operační systémy.
Vypracoval / Roman Málek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače - rozdělení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
SOFTWARE II Aplikační software.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Programové vybavení počítače SOFTWARE Programové vybavení počítače

Druhy programů Operační systémy Aplikace Utility Vývojářské nástroje Ostatní KONEC

Operační systém OS slouží ke komunikaci uživatele s počítačem. Umožňuje vykonávat zejména tyto činnosti: Spouštět další programy Komunikovat s počítačovou sítí Řídit práci klávesnice, myši, monitoru, tiskárny a dalších periferních zařízení Kopírovat, mazat a provádět další operace s daty uloženými v počítači Nastavovat způsob práce počítače

Aplikační programy Jsou to uživatelské programy používané hlavně v kancelářské praxi Grafické editory (kreslení, vektorové a rastrové) Textové editory (psaní a úprava textu) Tabulkové procesory (práce s tabulkami) Databázové systémy (třídění a zpracování dat) Podnikové informační systémy (účetnictví, skladové hospodářství,…) Hry

Utility (pomůcky) Jsou to menší programy, které umožňují vykonávat pohodlně a efektivně servisní a pomocné práce, potřebné k dobré funkci počítače. Komprimační programy Diagnostické a testovací programy Utility pro kontrolu a optimalizaci operačního systému Prohlížeče a převodní programy Antiviry …

Vývojářské nástroje Jsou to programy, které umožňují vytvářet všechny ostatní programy. Např.: Textový editor musí být naprogramován v nějakém programovacím jazyku, tabulkový procesor také, i operační systém musel být naprogramován pomocí nějakého programovacího nástroje.

Ostatní Webové prohlížeče (načte webovou stránku a zobrazí ji) Poštovní a komunikační programy (vytváření, odesílání, přijímání a organizace zpráv včetně příloh; on-line komunikace textová, hlasová i obrazová) Výukové programy (sebevzdělávání) Speciální programy (diagnostika chorob, modelování přírodních jevů, řízení technologických procesů, řídící a zabezpečovací systémy jaderných elektráren apod.)

… konec