Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Platit se dá i jinak než penězi
Advertisements

ADRESY.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.04 Anotace: Prezentace je zaměřena na vyplňování jednoduchých tiskopisů. Vysvětluje účel podacího lístku a poštovních poukázek.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 – Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Obohacování slovní zásoby Zpracovala: Mgr
Cestopis Zpracovala: Mgr
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Už zase skáču přes kaluže
Adresy odesilatele v obchodní korespondenci
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_127 Jméno autora:Ing. Yvona Špílová Třída/ročník:2. ročník M/02 Obchodní akademie Datum vytvoření:11/2012.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
 Majitel účtu dá bance příkaz, aby provedla platbu z jeho účtu na jiný účet  Účet příjemce může být u téže banky nebo u kterékoli jiné banky  Příkaz.
Přívlastek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Poštovní poukázky.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_16.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pohádka Zpracovala: Mgr
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Předpony s-/z- Zpracovala: Mgr
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Líčení Zpracovala: Mgr
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Úprava adres Pro úpravu adres platí tyto zásady všechny údaje se píšou v 1. pádě všechny řádky začínají od jednotné levé svislice používá se jednoduché.
Obchodní korespondence
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POŠTOVNÍ POUKÁZKY A JEJICH VYUŽITÍ.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
Období vzniku: duben _inovace_OV.8.28 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a společnost, výchova k občanství, poštovní poukázka.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
ZÁKLADY OBCHODNÍ KORESPONDENCE
Název prezentace (DUMu):
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Psaní pohlednice VY_32_INOVACE_1B_17
PÍSEMNÁ A ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE VY_32_INOVACE_KORESPONDENCE.01
VKLADOVÉ SLUŽBY BANK II.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
KORESPONDENCE - PSANÍ ADRESY
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
PŘÍPRAVA ZÁSILKY PRO INTERNETOVÝ OBCHOD
DRUHY PLATEB.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Sloh Výukový materiál slouží jako výklad učiva Vyplňování jednoduchých tiskopisů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Vyplňování jednoduchých tiskopisů Adresa píšeme čitelně používáme hůlkové písmo PSČ a název pošty nepodtrháváme nepíšeme tužkou, červenou barvou nepíšeme na stranu, kde jsou chlopně adresu adresáta píšeme do pravého dolního rohu do levého horního rohu píšeme adresu odesílatele

Příklad 1 Petr Novák Masarykova 5 580 01 Havlíčkův Brod Jana Novotná Paní Jana Novotná Květná 27 591 01 Žďár nad Sázavou

Příklad 2 Petr Novák Masarykova 5 580 01 Havlíčkův Brod Trademax, a. s. do rukou pí J. Novotné Květná 29 591 01 Žďár nad Sázavou

Příklad 3 Petr Novák Masarykova 5 580 01 Havlíčkův Brod Paní Jana Novotná Trademax, a. s. Květná 29 591 01 Žďár nad Sázavou

Pravopis jméno píšeme s počátečními velkými písmeny (Jan Novák) název ulice píšeme s velkým počátečním písmenem (Školní), pokud uvádíme i slovo ulice píšeme je s malým počátečním písmenem (ulice Školní), stejně píšeme náměstí, třídy (náměstí Svobody, Velehradská třída); pokud je součástí názvu ulice předložka a stojí-li na počátku, píšeme ji také velkým počátečním písmenem (ulice Na Hrázi) název obce píšeme velkým počátečním písmenem (Veletiny), pokud se název skládá ze dvou slov, píšeme obě s velkým písmenem (Uherské Hradiště), pokud se objevuje v názvu předložka, píšeme ji a malým počátečním písmenem (Žďár nad Sázavou)

Podací lístek vyplňujeme k doporučenému dopisu a pokud posíláme balík platí pravidla pro psaní dopisu, ale neuvádíme pan, paní

Poštovní poukázka A slouží k poslání peněz, které na přepážce zaplatíme v hotovosti a posíláme je na účet částku vyplňujeme zprava, prázdné místo před částkou se proškrtává dvojitou čarou číslo účtu vyplňujeme opět zprava

Vzor

Úkol Poštovní poukázku A vyplň. Jako odesílatele uveď sebe a jako majitele účtu vyplň svého kamaráda, číslo účtu, účel platby a zprávu pro příjemce si vymysli.

Zdroje www.ceskaposta.cz http://www.ceskaposta.cz/cz/sluzby/penezni-sluzby/cr/postovni-poukazka-a-id254/ [cit. 5.9.2012] http://www.ceskaposta.cz/cz/sluzby/baliky/cr/balik-na-postu-id36477/ [cit. 5.9.2012] KRAUSOVÁ, Z. – TERŠOVÁ, R.: Český jazyk 6. 1 vyd. Plzeň: Nakladatelství Fraus. 2003. ISBN 978-80-7238-775-5.