Komerční využití systému ISDS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Datové schránky kpt. Ing. Milan Říha, DiS..
Advertisements

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Datové schránky, el. podání a doručování, daň. přiznání
U:fonův Fofr Internet Za nula
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Ovládání datové schránky – zkušenosti po zřízení advokátům
Elektronický podpis.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Novela Zákona 300/2008. Změny novely zákona 300/2008 Novela zahrnuje změny k ● ● Cílem novely ●zvýšení komfortu uživatelů (více DS,
Role České pošty v ISDS, přehled aditivních služeb
Informační systém datových schránek
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
Varianty řešení pro datové schránky Varianty řešení pro datové schránky 9. října 2009 Webkonference Petr Janda
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Start datových schránek z pohledu MV ČR
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
VARIANTY ŘEŠENÍ PRO DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Janda, petr.
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Zavedení informačního systému datových schránek - ISDS Bezpečný klíč pro datové schránky.
Informační systém datových schránek - ISDS Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Datové schránky zkušenosti KrÚ JMK. Co je datová schránka Datová schránka (DS) je elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgány veřejné.
Městský úřad Nový Bydžov Informační systém datových schránek - ISDS autor: Ing. Martin Kořínek, Jan Málek.
Městský úřad Nový Bydžov Informační systém datových schránek – ISDS a elektronický podpis autor: Ing. Martin Kořínek, Jan Málek.
Přehled k ZÁKON O EGOVERNMENTU Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Schválen PSP ČR
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce eGovernmentu Česká pošta, s.p.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Aplikace Monitorovací systém
Elektronické bankovnictví
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Informační systém datových schránek - ISDS
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Veřejná konzultace Informační systém datových schránek 26. dubna 2017
Svaz průmyslu a dopravy ČR zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Datové schránky v novém Vize Ministerstva vnitra pro elektronickou komunikaci občanů se státem 18. ledna 2019.
Spolupráce s okolními systémy
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Datové schránky v novém Vize Ministerstva vnitra pro elektronickou komunikaci občanů se státem 18. ledna 2019.
Transkript prezentace:

Komerční využití systému ISDS Ing. Michal Pešek Výkonný ředitel úseku ICT Česká pošta, s.p.

Poštovní datová zpráva V rámci služby Poštovní datová zpráva (PDZ) můžete po její registraci na portálu České pošty, s.p. využívat výhod zasílání dokumentů všem ostatním uživatelům ISDS, kteří si v uživatelském nastavení své datové schránky aktivují příjem poštovních datových zpráv. Za příjem PDZ adresát neplatí žádné poplatky. Úhrada ceny za poskytnutou službu se provádí měsíčně na základě poskytovatelem vystaveného daňového dokladu doručeného buď elektronicky do datové schránky uživatele nebo v listinné podobě. Poplatek za využívání služby je dvousložkový a je dán paušálním poplatkem a cenou za odeslání každé PDZ (15,04 Kč bez DPH). Paušální poplatek je závislý na počtu měsíčně odeslaných PDZ a je stanoven poskytovatelem takto: 1-10 odeslaných PDZ 50,-Kč/měs. 11-50 odeslaných PDZ 35,-Kč/měs. nad 50 odeslaných PDZ 20,-Kčúměs.

Doplňkové služby ISDS Česká pošta jako provozovatel Informačního systému datových schránek (ISDS) poskytuje mimo základních služeb ISDS také doplňkové služby, jež uživatelům ISDS umožňují využít výhod ISDS k úspoře času při komunikaci s orgány veřejné moci (OVM) a podnikatelskými subjekty (PO, PFO). Doplňkovými službami jsou: Datový trezor SMS upozornění Bezpečný klíč Poštovní datová zpráva (PDZ) je komerční službou České pošty využívající ISDS k přenosu dokumentů v elektronické podobě (formáty PDF a SDOC) s možností doručení do vlastních rukou a vystavením elektronické doručenky.

Datový trezor V rámci doplňkové služby Datový trezor můžete využívat výhod bezpečného úložiště Vašich datových zpráv po dobu delší, než je zákonem stanovená doba uložení datové zprávy v ISDS (90 dnů od doručení). Smluvní vztah pro službu Datový trezor je uzavírán na dobu 12 měsíců s možností periodického prodloužení Služba Datový trezor je vytvořena ve 3 variantách (kapacitách úložiště DZ): pro 100 datových zpráv (roční poplatek 1.200Kč) pro 500 datových zpráv (roční poplatek 5.400Kč) pro 5000 datových zpráv (roční poplatek 48.000Kč)

SMS upozornění Bezpečný klíč k datové schránce Služba SMS upozornění umožňuje uživateli datové schránky po její aktivaci zasílat oznámení o doručení nové DZ do schránky uživatele na jím přednastavený mobilní telefon. S touto Službou budete vždy ihned informováni, že máte ve vaší datové schránce novou datovou zprávu. Služba je zpoplatněna částkou 3,-Kč včetně DPH za každou odeslanou SMS s upozorněním na novou datovou zprávu v datové schránce. Bezpečný klíč k datové schránce Služba Bezpečný klíč k datové schránce slouží ke zvýšení míry zabezpečení přístupu k datové schránce, tj. místo uživatelského jména a hesla se pro přístup k DS používá certifikát zaručeného elektronického podpisu uložený na bezpečném místě (USB Token SafeNet iKey 4000). Druhou variantou služby Bezpečný klíč je využití certifikátu pouze k podepisování jednotlivých datových zpráv odesílaných prostřednictvím ISDS. Obě tyto vlastnosti lze spojit v rámci služby Bezpečný klíč KOMPLET.

Děkuji za pozornost