IP telefonie studie a co dál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

a Internetové dispečinky
Komplexní řešení metropolitních sítí
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Jaromír Šlesinger, HEWLETT-PACKARD s.r.o.
Facility management ČSN EN
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Geo-informační systémy
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Prezentace 1 Kontaktní centrum Statutárního města Ostravy provozované společností OVANET a.s. červen 2009.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Typy elektronické komunikace
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
IP telefonie v síti CESNET2 Sven Ubik Brno,
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Případová studie (řešení kontaktního centra a portálu HelpDesk) Petr Taševský Obchodní manažer – oddělení ENTERPRISE Případová studie (řešení kontaktního.
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Jednotné komunikační prostředí města Plzně
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
ICHNOS Plus – Feasibility Study Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Inf Elektronická komunikace
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Telekomunikační a informační infrastruktura
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

IP telefonie studie a co dál Pokračování studie Moravskoslezského kraje Určeno pro ty co rozhodují a pro ty co realizují Ing. Cyril Čapka Ministerstvo informatiky ČR Ing. Jan Forbelský Jihomoravský kraj Hradec Králové duben 2006

Materiál pro obě strany Co nás k tomu vedlo Materiál pro obě strany vždy jsou dvě strany jedna rozhoduje o penězích, druhá o technickém řešení mají různé jazyky Nabídnout výchozí platformu každý najde svoje sjednotit terminologii Aktivní spolupráce aktivní spolupráce MIČR, samospráva, řešitel průběžné oponování ze strany krajů, měst, obcí, resortů Hradec Králové duben 2006

Pro ty co rozhodují Pro ty co řeší Co obsahuje co to může stát vysvětlení termínů, přehled možností co to může stát Pro ty co řeší současné technologie návrhy typových řešení výrazní hráči na trhu Hradec Králové duben 2006

Jaké další využití Použití v projektech jako podkladový materiál specifikace technologií možnost výběru vhodné technologie zapojení do komunikační infrastruktury propojení s využitím stávající infrastruktury Hradec Králové duben 2006

Probíhající projekt Internetizace obcí kraje Jihomoravský kraj Probíhající projekt Internetizace obcí kraje výběr dodavatele příprava dalších projektů v dalším období snaha o snižování nákladů na komunikace propojování detašovaných pracovišť propojování zřizovaných organizací Hradec Králové duben 2006

Technologický návrh Hradec Králové duben 2006

Priority v programech IOP a ROP Rozvoj komunikačních služeb, včetně přepážkového systému, čipových karet call center (telefonie), přenosu obrazu, videokonference, VoIP Mobilita - podpora vysokorychlostního přístupu Hradec Králové duben 2006

technické parametry možná řešení technologie ALCATEL technologie AVAYA technologie CISCO Hradec Králové duben 2006

Další rozvoj Další možnosti: Auto Attendant Automaticky odpovídací systém pro interní směrování hovoru. Systém IVR (Interactive Voice Response) Interaktivní hlasový systém spolupracující s databází, automaticky zodpovídající požadované informace na základě nabízených možností nebo vložených údajů. Kromě toho mohou tyto systémy na požádání distribuovat informaci i jiným kanálem například mailem, faxem. Call / Contact Centre Jedná se kontaktní centrum, poskytující služby a vyřizující požadavky přicházející prostřednictvím volání přes telefon, z webu, mailem, faxem, přičemž IP PBX ho rozšiřuje o možnost vytváření geograficky rozlehlých virtuálních kontaktních center, které mohou být jednotlivý pracovníci (agenti) rozmístěny dle potřeby libovolně v rámci celé datové sítě a odtud poskytovat služby a vyřizovat požadavky zákazníků. Hradec Králové duben 2006

Další rozvoj II. Unified Messaging Umožňuje uživatelům přístup k elektronické a hlasové poště a faxovým zprávám a jejich správu, a to způsobem vyhovujícím jeho aktuálním individuálním potřebám a způsobu práce. Přistupovat ke zprávám lze pomocí telefonu, webu, bezdrátových zařízení nebo jiných klientů. Hradec Králové duben 2006

Účel Vzorová řešení VoIP (plnohodnotné IP telefonie) v rámci Jihomoravského kraje byla vypracována pro účely: - předvedení reálných řešení hlasového provozu pomocí VoIP (IP telefonie) postavených na různých technologiích a technických řešení v kontextu jejich funkčních možností, investičních nákladů a úspor oproti klasickým hlasovým službám - zhodnocení předložených variant řešení z hlediska technického, organizačního a finančního zabezpečení, posouzení možnosti jejich skutečné realizace - nalezení vhodného modelu proveditelnosti a posouzení možných rizik, zhodnocení projektu z hlediska investic a udržitelnosti provozu. Hradec Králové duben 2006

Děkuji za pozornost. cyril. capka@micr. cz forbelsky Děkuji za pozornost. cyril.capka@micr.cz forbelsky.jan@kr-jihomoravsky.cz www.micr.cz www.kr-jihomoravsky.cz www.portal.gov.cz Hradec Králové duben 2006