VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

Periferie PC VY_32_INOVACE_45_Periferie_PC.
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Periferní zařízení počítače
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Hardware a Software.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Rozdělení technického vybavení PC
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Vstupní a výstupní zařízení
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_388_Výstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK,
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
SESTAVA POČÍTAČE PRO VÝUKU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_387_Vstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Periferie počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE Co je to ?.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Mgr. Petra Toboříková. 1. Vstupní zařízení 2. Výstupní zařízení.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vstupné, výstupné a vstupno – výstupné zariadenia
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Výstupní hardware.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC

Vstupní zařízení Vstupním zařízením PC se rozumí zařízení, pomocí kterého do PC můžeme vkládat data.

Mezi vstupní zařínení patří: Klávesnice Myš Joystik Scaner Mikrofon WEB kamera

Klávesnice Klávesnice je základním rozhraním pro komunikaci mezi uživatelem a počítačem. První klávesnice, která byla vstupním rozhraním pro komunikaci s počítačem byla uvedena na trh v roce 1980 s počítačem IBM PC. Princip funkce a celková podoba této klávesnice se do dnešní doby nijak významně nezměnily. Klávesnice je rozdělena na tři části. 1. Pole abecedních znaků - obsahuje základní znaky abecedy, speciální znaky a speciální klávesy. 2.Funkční klávesy (F1 - F10) a speciální klávesy. 3. Kurzorové klávesy - ovládají pohyb kurzoru na obrazovce.

Myš Myš je základním a nejjednodušším polohovacím zařízením. Tuto popularitu získalo s nástupem operačního systému Windows. Základní typy myší: Myš s jedním tlačítkem - využívá se u počítačů Apple. Druhé tlačítko se nahrazuje speciálními klávesami. Dvoutlačítková myš - levé tlačítko pro kliknutí, pravé má speciální funkci. Třítlačítková myš - třetí tlačítko slouží k dalším speciálním akcím, např. posouvání dokumentu, ... Myš s kolečkem - tento typ myši má místo třetího tlačítka otočné kolečko. Jeho otáčení lze využít např. k posouvání dokumentu. Většinou lze tlačítko také stisknout.

Joystick Joystick patří mezi herní zařízení. Tato zařízení byla vyvinuta, protože polohovací zařízení typu myš se pro hraní některých her příliš nehodí. Typickým příkladem jsou letecké simulace.

Výstupní zařízení Pomocí tohoto zařízení můžeme získávat informace a data z počítače. Základím výstupním zařízením je monitor. Pomocí výstupního zařízení můžeme slyšet zvuk, tisknout apod.

Mezi výstupní zařízení patří: Monitor Reproduktory Tiskárna

Monitor CRT LCD V dnešní době dělíme monitory na CRT a LCD. Základem je elektronka. LCD Skládá se ze 4 milionů aktivních buněk s tekutým krystalem, který se různě natáčí, čímž se mění světelnost obrazu.

Tiskárna Tiskárny dělíme na tři typy: a) Laserové b) Inkoustové c) Jehličkové

Vstupně-výstupní zařízení Dotykový display Tiskárna a scaner v jednom …