Obor: H/01 Kuchař-číšník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.10 SOU Obořiště
Dělení se zbytkem 2 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Obor: H/01 Kuchař-číšník
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
„ EU pen í ze středn í m š kol á m “ N á zev projektuModern í š kola Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev aktivity III/2 Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
charakteristika kovového inventáře
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Obor: 65-51-H/01 Kuchař-číšník Předmět: Stolničení Ročník: 3. Téma: Souborné práce celků gastronomie Vypracovali: Ing. Romana Niklová Materiál: VY_32_INOVACE_350 Datum: 10.10.2012 Anotace: Banket – Couvert pro hosta

Banket - SOP Formát SOP Písmo Ariel, běžný text - velikost písma 12 Rovnání textu do bloků Jednoduché řádkování Používat tabulátory, ne opakovaně mezerník Až ZA každým interpunkčním znamínkem je mezera (u pomlčky z obou stran) Číslovat stránky práce Banket - SOP

Banket - SOP Banket - Couvert pro hosta Legenda 1 2 Sklenice na pivo 2 Sklenice na bílé víno 3 Sklenice na červené víno 4 Sklenice na sekt 5 Příbor na předkrm = dezertní vidlička + dezertní nůž 6 Polévková lžíce 7 Rybí příbor 8 Příbor na hlavní pokrm = masová vidlička + masový nůž 9 Moučníková vidlička 10 Klubový talíř 11 Dezertní talíř + plátěný ubrousek 12 Couvertový talíř 13 Klubová dečka Banket - SOP

Příklady žákovského zpracování couvertu: 1 Miska na červené víno 9 Plátěný ubrousek 2 Špička na bílé víno 10 Masová vidlička, masový nůž 3 Flétna na sekt 11 Polévková lžíce 4 Sklenice na pivo (tulipán) 12 Dezertní vidlička, dezertní nůž 5 Couvertový talíř 13 Dezertní vidlička, dezertní nůž 6 Moučníkový příbor - dezertní lžíce, dezertní vidlička 7 Masový talíř 8 Dezertní talíř

Příklady žákovského zpracování couvertu: 1. Dezertní vidlička 2. Rybí vidlička 3. Masová vidlička 4. Masový nůž 5. Rybí nůž 6. Kávová lžička 7. Dezertní nůž 8. Koktejlová lžička 9. Sklenice na bílé víno 10. Sklenice na červené víno 11. Sklenice na sekt 12. Klubový talíř 13. Klubová dečka 14. Dezertní talíř 15. Plátěný ubrousek 16. Couvertový talíř 17. Jmenovka 18. Menu 19. Hrana stolu 20. 2 cm odstup od hrany stolu  

Banket - SOP Couvert (prostření pro 1 hosta) pravidla: Příbory i talíře rovnat do jedné linie 2 cm od hrany stolu. Příbory se nesmí překrývat – cca 3 mm od sebe. Couvert odpovídá vašemu konkrétnímu banketnímu menu (výběr skla, příborů apod.) Meníčko umístit buď nad nebo vlevo od vidliček. Nákresy mohou být i náznakové – čáry a geometrické tvary. V legendě uvádět jen správné a odborné názvy inventáře např. polévkové talíře a ne hluboké. Vše musí být jen na jedné stránce (nákres i legenda) Banket - SOP

na internetových stránkách školy: Příklad na internetových stránkách školy: http://www.souhorky.cz/vyukdok.php Banket - SOP

 END WE ARE THE CHAMPIONS! Vypracovala: Ing. Romana Niklová Zdroje: http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/sthlavni.htm Salač G., Stolničení, Fortuna Praha Kliparty – free Office Fotografie – archiv školy SOŠ a SOU Horky n/J