Gymnázium Horní Počenice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu 16
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Český jazyk a literatura
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vysoké mýto.
Úvodní stránka.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
střední odborná škola služeb
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Masarykova základní škola
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium.
Základní škola DR.Miroslava Tyrše
Masarykovo gymnázium Vsetín
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
NAŠE ŠKOLA.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
INFORMATIKA 8 Windows od r do r III2 – I8- 09.
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 Rámcová kritéria 1. kola Mgr. Jiří Fresser - zástupce ředitele Mgr. Ivan Váňa - výchovný poradce.
Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Súkromná stredná odborná škola SSOS Poprad Střední odborná škola.
Co s sebou přinesl a odnesl Školní vzdělávací program Gymnázium Rokycany Ing. Drahomíra Rancová - koordinátor.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Přírodovědecká fakulta UJEP
Informatika – Operační systémy
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Školní vzdělávací program
STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická BOGNOR REGIS, ŠKOLA, JÍDLO.
Transkript prezentace:

Gymnázium Horní Počenice

Vítejte u elektronické prezentace našeho gymnázia! Naše gymnázium je osmileté a studium je ukončeno maturitní zkouškou. Gymnázium se Nachází v Chodovické ulici v Praze-Horních Počernicích ve školním areálu, o který se dělí s místní základní školou.

Jazyková výuka Naše gymnázium klade důraz na povinné maturitní předměty, jazyky a informatiku. V rámci rozšířené výuky cizích jazyků projevuje škola velkou aktivitu v organizování poznávacích zahraničních zájezdů a výměnných pobytů. V uplynulém roce šlo o poznávací zájezd do Vídně, Weidenu, Švýcarska a Paříže. Jazykové kurzy a zájezdy jsou spojeny se samostatnou prací studentů, kteří v rámci připravených projektů zpracovávají informace o historii, architektuře, fauně, flóře, dopravě a životním stylu v dané oblasti. Na škole také trvale působí dva američtí lektoři. Na základě zájmu studentů byl otevřen klub francouzkého jazyka, španělského jazyka a ruského jazyka.

Informační technologie Jak již bylo uvedeno, naše škola věnuje značnou pozornost využití moderních informačních technologií. Ve škole je počítačová učebna, která je vibavena 16 novými počítači s operačním systémem Windows xp. Síť počítačů ovládá vyučující prostřednictvím programu Master Eye, který umožňuje moderní a efektivní metody výuky informatiky. Studentům i vyučujícím je bezplatně k dispozici internet, a to nejen v počítačové učebně, ale také ve školní knihovně.

Školní divadlo Na škole působí školní divadlo, které každý rok nacvičuje novou hru. Divadlo pravidelně vystupuje v Selesiánském divadle v Kobylisích a v Divadle Pohoda v Horních Počernicích. Vystoupení divadla provází vždy velký ohlas.

Škola se stále potýká s nedostatkem učeben. Kmenových učeben je pouze 11, tříd 16. Učebny a kabinety jazyků a výtvarné výchovy se nacházejí v bývalých prostorách školní družiny. Některé učebny a kanceláře jsou zhotoveny z kabinetů vložením sádrokartonových příček. Škola se tuto situaci snaží řešit s Místním úřadem městské části Praha 20-Horní Počenice, který je zřizovatelem školy. MÚ však tento problém neřeší.

Umístění v rámci Prahy 9

Vedení školy Ředitel : PhDr. Jan Podešva Zástupci ředitele: Mgr. Marie Štěpánková PhDr. Dana Snopková Ekonom: Ing. Eva Městková Sekretariát: Eva Macnerová Autor prezentace: Jan Kotouč