Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Elektronická učebnice - I
ROVINNÉ ÚTVARY OPAKOVÁNÍ Jana Kubíčková Anna Szymeczková Ročník: 4.
Elektronická učebnice - I
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Geometrie Ročník : 5.
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
19_Obvody a obsahy rovinných obrazců
Vzdělávací obor: Matematika
36.1 Obsahy složitějších obrazců
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Vzdělávací obor: Matematika
Násobilka 8 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Slovesa – osoba, číslo, čas
Římské číslice ( 50, 100, 500, ) Matematika , 5. ročník
ROVINNÉ ÚTVARY A JEJICH OBVODY
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
síť, objem, povrch opakování
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad – základní skladební dvojice, vyjádření podmětu.
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
Násobilka 6, 7, 8, 9 VY_32_INOVACE_090, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
12.1 Čtyřúhelníky Mezi obrázky se zatoulal jeden, který sem nepatří.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
Elektronická učebnice - I
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Obsahy základních obrazců
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_257, 13. sada, Další cizí jazyk
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
Výpočty obvodů a obsahů rovinných obrazců
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Obvody základních obrazců
Obvody a obsahy rovinných obrazců
Matematika a její aplikace Geometrie na 1. stupni ZŠ Obvod obrazce VY_42_INOVACE_35 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vyvození a procvičení učiva
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Povrch kvádru Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Povrch krychle Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
Obvod obdélníku Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Matematika a její aplikace- geometrie pro 1.stupeň.
EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Čtverec, obdélník Slovní úlohy.
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Oplocení.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Geometrické tvary.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných rovinných útvarů. Žák přiřazuje vzorce k základním útvarům v rovině, vypočítá slovní úlohy. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák znázorní a narýsuje základní rovinné útvary a vypočítá jejich obvody pomocí vzorců. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 5. ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku Vzdělávací oblast Matematika Obvody obrazců Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_094, 5. sada, M

OBVODY OBRAZCŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

ČTVEREC  má všechny 4 strany stejně dlouhé a a a - strana čtverce o – obvod a a o = 4. a Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

OBDÉLNÍK  protější strany jsou stejně dlouhé a b a b a,b – strany obdélníka o - obvod O = 2.(a + b ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

TROJÚHELNÍK a a,b,c – strany trojúhelníka c b A B C A, B, C – vrcholy trojúhelníka o= a+b+c o – obvod trojúhelníka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

obvod čtverce ………. obvod obdélníka ………. obvod trojúhelníka …… Přiřaď obrazci správný vzorec: o = a+b+c o = 4.a o= 2. (a+b) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vypočítej, kdo musí koupit více metrů pletiva: Pan Novák a pan Pokorný mají zahrady, které chtějí oplotit. Pan Novák má čtvercovou zahradu o straně 60 metrů. Pan Pokorný má zahradu ve tvaru obdélníka o stranách 20 a 45 metrů. Kdo musí koupit více metrů pletiva? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vypočítej: Petr měl tatínkovi vypočítat kolik metrů drátu musí tatínek koupit na postavení ohradníku pro koně. Pozemek má tvar trojúhelníku o stranách 65 m, 90 m, 40m. Petr spočítal, že bude potřeba koupit 195 metrů drátu. Počítal správně? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Spočítej, kolik vidíš trojúhelníků? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Popiš vrcholy a strany trojúhelníka: ABC a b c Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Použitá literatura: RNDr. Justová, J. Matematika pro 5. ročník základních škol. 1.díl. 5.vyd. Všeň : Alter, ISBN s. 34 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.