Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Jak vytvořit prezentaci
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Textový procesor (MS Word)
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Grafika ve Wordu.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010. Obrázek – jeho výběr, úprava.

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Úprava grafického objektu ve Wordu 2010 - obrázek Klíčová slova : pás karet „VLOŽENÍ“, skupina „ilustrace“, obrázek, soubor obrázků, karta „FORMÁT“ Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : 23.3.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák pracuje s grafickým objektem - obrázkem ve Wordu 2010 a upravuje ho. Orientuje se na pásu karet (VLOŽENÍ, FORMÁT) i ve zvolené kartě. Procvičuje práci s myší. Využívá školní soubor obrázků.

Abychom mohli upravovat grafický objekt - obrázek, musíme spustit textový editor Word 2010 a aktivovat kartu „VLOŽENÍ“. Přepni se na danou kartu pomocí myši nebo použij klávesovou zkratku levý Alt + V.

Připomeň si vzhled této karty a ve skupině „ILUSTRACE“ aktivuj symbol „OBRÁZEK“.

V otevřeném okně vyber soubor, ve kterém jsou uloženy obrázky.

Vyber si jeden obrázek. Zkopírování obrázků do otevřeného dokumentu můžeme zrealizovat dvěma způsoby. 1) Kliknu na obrázek 2x levou myší. 2) Klikni na obrázek 1x levou myší a volbu potvrdím volbou nabídky VLOŽIT. Obrázek je připraven k úpravě. Úpravy provedeme opět myší.

Prohlédni si zvolené vizuální styly- orámování obrázku.

Nyní můžeme změnit i zvolený vizuální styl - orámování (jeho šířku či barvu).

Obrázek můžeme doplnit stínem, září či prostorovým otočením.

Obrázek doplníme titulkem pomocí nabídky „rozložení obrázku“ .

Samostatná práce. Vyzkoušej vkládání různých obrázků z souborů do textového editoru. Procvič si jejich úpravu, použij všechny možnosti. Je možné upravovat obrázky uložené na školním PC (fotografie ze školních akcí). Při práci používej myš i klávesy. Hodně zábavy. Svoji práci zhodnoť.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „tlačítka“ z pásu textového editoru jsou tvořena digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8) „ilustrační obrázky“ jsou použity z nabídky balíčku MS Office 2010