Windows Movie Maker tvorba a střih vlastního videa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Souvislé příklady na účtování DHM
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Výměna schodišťových stupňů
Použití luštěnin v kuchyni
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Schématické znázornění logických funkcí
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Čtyřdobý zážehový motor – konstrukce, popis činnosti
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Kontrola těsnosti spalovacího motoru
Vlastnosti číslicových součástek
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Archimedův zákon Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Dodatečné provádění svislých izolací
Dilatace potrubí Střední odborná škola Otrokovice
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
PhotoStory for Windows Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Word – tabulka a výpočet
Rozevírací menu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Windows Movie Maker tvorba a střih vlastního videa Střední odborná škola Otrokovice Windows Movie Maker tvorba a střih vlastního videa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /5 Autor PaedDr. Pavel Kovář Označení DUM VY_INOVACE_32_SOSOTR-Am-IKT/2-VT-2/12 Windows Movie Maker tvorba a střih vlastního videa Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 23-68-H/01 Obor vzdělávání Automechanik Vyučovací předmět Informatika a výpočetní technika Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, jednotlivé partie nutno doplnit výkladem; náplň: základní grafické možnosti programu Windows Movie Maker Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Střih filmu, přechody mezi záběry, filmové triky zabudované v Microsoft Movie Maker, export videa do počítače Datum 23. 5. 2013

Windows Movie Maker tvorba a střih vlastního videa Náplň učiva Dostupnost programu Windows Movie Maker na internetu Ukázka instalace Řazení snímků i videa a tvorba vlastní grafické aplikace v prostředí Windows Movie Maker Efekty Podbarvení hudbou Export Kontrolní otázky Dr. Pavel Kovář

Windows Movie Maker Umístění programu v základní instalaci sytému Windows Obr. 1

Přenos videosouboru z vnějšího zařízení do počítače Bluetooth připravujeme na bezdrátový kontakt z vnějším zařízením – např. mobilním telefonem Motorola, který dokáže poskytovat krátké videosekvence Zařízení Bluetooth navázalo kontakt s vnějším zařízením a načetlo jeho paměťovou oblast obsahující audiosoubory, obrázky a videa. Obr. 2, 3

  V rámci bezdrátového kontaktu přes bluetooth otevíráme složku s videosouborem, který budeme přenášet do našeho počítače. Standardní rutinou Úpravy – Kopírovat (Copy), nebo Úpravy – Vyjmout (Cut) vydáme pokyn k akci – (kopii, přesunu), kterou volbou Úpravy – Vložit (Paste) necháme provést. Transport videosouboru (v zásadě jakéhokoli souboru) tak bude proveden. Obr. 4, 5

Vzhled programu Windows Movie Maker Obr. 6

Import obrázků do prostředí Windows Movie Makeru

V prostředí programu Windows Movie Maker uspořádáváme importované obrázky na časovou osu

Přiřazení hudebního souboru do obrázkové prezentace

Vložení titulků do prezentace Nebojte se experimentu Obr. 10

Časové proporce titulků, obrázků a volba délky zvukového doprovodu

Přiřazení dynamických efektů obrázkům v prezentaci

Nastavení přechodů mezi snímky a úprava délky hudebního klipu podbarvujícího prezentaci Obr. 13

Prezentaci publikujeme (projekt je uložen) ve formátu AVI Publikovat sem – Tento počítač Obr. 14

Určení cíle uložení a názvu budoucího klipu Obr. 15

Výběr kvality klipu před generováním Obr. 16

Dokončení tvorby prezentace ve formátu videoklipu AVI Obr. 17

Windows MovieMaker – tvorba vlastního videofilmu Motivace Windows MovieMaker – tvorba vlastního videofilmu Obr. 18

Cílová složka s videoklipy je vyhledána Obr. 19

Klipy jsou naimportovány, doporučuji kontrolní přehrávku v MovieMakeru Klipy jsou naimportovány, doporučuji kontrolní přehrávku v MovieMakeru. Konečné pořadí klipů určuje uživatel. Obr. 20

Řazení klipů se děje pomocí myši, jediný náročnější úkol na pozornost uživatele je nalézt konec předchozího klipu na časové ose. Obr. 21

Videoklipy jsou seřazeny – ukládáme projekt Obr. 22

Možnost změny měřítka časové osy spojující jednotlivé videoklipy Obr. 23

Mezi klipy budeme vkládat titulky Mezi klipy budeme vkládat titulky. Titulky je vhodné opatřit i začátek a konec prezentace Efekty a přechody oddělují jednotlivé klipy od sebe. Jsou vhodné např. při oživení záběrů z amatérského videa, kde záběry skokem přechází z jednoho v druhý a nejsou doplněny žádným „signálem“, který by připravil diváka na blížící se vjem nové situace. Je však známou skutečností, že přechodové triky nabízí i vnitřní software každé běžné videokamery. Přesto je zde je velmi vhodné doporučit několikaminutový časový prostor pro individuání odzkoušení vzhledů zde nabízených filmařských vizuálních mostů. Obr. 24

Výběr typu titulků:. - na začátek a konec filmu. - před zvolený klip Výběr typu titulků: - na začátek a konec filmu - před zvolený klip - dovnitř zvoleného klipu Obr. 25

Editujeme hotový klip – část I. Obr. 26

Editujeme text klipu – část II. Obr. 27

Změna délky zobrazení titulku

Video podkládáme hudebním klipem Obr. 29

Kontrolní přehrávka uloženého projektu Obr. 30

Konečná transformace projektu v programu Windows MovieMaker do formátu AVI Obr. 31

Průběh konečného výběru transformace projektu do formátu AVI Obr. 32

Vyhledáváme místo uložení a název budoucího videofilmu Obr. 33

Přijetí nastavení – pokyn „Publikovat“ Obr. 34

Průběh transformace projektu na formát AVI Obr. 35

Hotovo … Konec prezentace Obr. 36

Kontrolní úkoly Problémová úloha Stáhni ze školního portálu SkyDrive – WEBLEARNING pět vybraných videosouborů – použij nasdílený odkaz – videa k výběru jsou připravena: https://skydrive.live.com/redir?resid=13CAC70CB0217F9E!1324&authkey=!AJF92qYw1rw6AHk Videa setřiď a naimportuj do programu Windows Movie Maker tak, aby tvořily Tvůj film. Videa naimportuj do programu. Utvoř titulky mezi videi – vlastními titulky označ i počátek a konec vznikajícího filmu Mezi jednotlivé záběry vlož přechodové triky Problémová úloha Použij vlastní videokameru, případně vlastní mobilní telefon. Natoč krátké video se svými spolužáky a video přenes do notebooku. Notebook je vybaven zařízením Bluetooth. S použitím bezdrátového propojení mobilního telefonu a notebooku přenes video do počítače. Video zpracuj pomocí programu Windows Movie Maker.

Seznam obrázků: Obr. 1 screenshot Obr. 2 screenshot Obr. 3 screenshot

Seznam použité literatury: