Elektronická fakturace Jan Petr, 9.4.2008. Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
AUKRO – TRENDY V PODVODECH
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Systémová integrace SW technologie pro integraci II EDI, EDIFACT, EAI
Elektronický podpis.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Prezentace informačního systému pro malé a střední pekárny
Celní správa České republiky
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? e-Faktura Ing. Vladimír Beneš.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Nákup materiálu.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Obchodní písemnosti Obchodní písemnosti Ing. Ludmila FRIDRICHOVÁ, Ph.D. Materiály vznikly za podpory grantu FRVŠ 3102/2006.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.
Technické řešení PostSignum QCA
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Struktura obchodní faktury
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Management pohledávek Úspěšnost vymáhání pohledávky je především předurčena stářím pohledávky existencí právních podkladů mírou zajištění pohledávky a.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
POSTUP A PODMÍNKY POVINNOSTI DODAVATELE  Dodat zboží přesně podle smlouvy, potvrzené objednávky - druh, velikost, množství, rozměry, kvalita, cena,
Web services – když si Java sedne s M$ na kus řeči Ing. Petr Přibyl CCA Group a.s.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Setkání regionálních výrobců
Platby ve fiktivní firmě
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Webové portály LDS/MDS
Publicita v projektech
Transkript prezentace:

Elektronická fakturace Jan Petr,

Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo jen 5,5 miliónu korun Peníze odešly na jiný účet kvůli chybným údajům na faktuře.

Agenda Rozdělení Elektronické faktury Zkušenosti Předpokládaný rozvoj Závěr

Rozdělení Vystavování faktur v elektronické podobě (PDF) Vystavování elektronických faktur Příjem elektronických faktur (nákup) Výměna elektronických faktur

Faktury v elektronické podobě Faktury ve formátu PDF s elektronickým podpisem Náhrada papíru Vhodné pro velký objem dokladů především pro B2C Odběratel nemusí akceptovat, otázkou je archivace originálu Běžně používané, stává se součástí informačních systémů Rozvoj směrem k PDF/A a PDF/X

Elektronické faktury Oborové Automobilový průmysl (ODETTE) Obchodní řetězce (EANCOM) Elektroprůmysl (RosettaNET) Bankovnictví (SEPA) Státní správa Obecné Na zboží Na služby (prokazatelnost) Nemovitosti (úschova až 50 let)

Oborové standardy Jsou nadnárodní, často i nad Evropské Nelze zohledňovat všechna specifika, velký tlak na jednotnost Relativně velmi přehledné systémy (kvalitní standardy, převoditelnost, komunikace, potvrzování) Zastoupeny velmi silnými organizacemi Budou existovat nezávisle na různých lokálních standardizačních aktivitách

Státní správa Specifický oborový standard Velký tlak na prokazatelnost, archivaci - jedná se o vztah se státem, řada věcí upravena zákonem Zatím podřízeno lokálním standardům 1 to N princip

Obecné doklady Základní princip spočívá v prokazatelnosti, nelze přesně definovat všechny požadavky. Záleží to na předmětu fakturace 1. Dodávka standardního zboží dle zveřejněného ceníku podložená dodacím listem a platbou 2. Dodávka opakovaných služeb podložená smlouvou, ceníkem a platbou 3. Dodávka jednorázové služby (marketingová studie pro Tramtárii) 4. Prodej nemovitostí

Obecné doklady Oproti oborovým normám zcela chybí standardy, obecné XML nemá definován převod do čitelné podoby (požadavek definovaný zákonem) Je nutné používat PDF/XML, FO XML, HTML + XML apod.

Příjem elektronických faktur Slabší konec provazu je na straně příjemce – kontrola podpisu, kontrola platnosti certifikátu, archivace, podklad pro odpočet daně, kontrola čísla účtu S výhodou lze použít elektronickou časovou značku Je vhodné řešit včetně celého procurementu (objednávka, příjemka)

Závěry a doporučení Nebojte se elektronicky fakturovat Nečekejte na dokonalý standard Efakturaci zavádějte V rámci oborové spolupráce V rámci výměny velkého množství dokladů v návaznosti na procurement V rámci toho, co vám váš systém dovolí (podepsané PDF by měl být standard v rámci ERP)

Děkuji za pozornost Jan Petr