Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

DUNA - závěrky Ing. Iva Tomanová Prosinec 2008
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účtování pořízení zásob koupí
ing. Květoslava Plechatá
Doprava Skalský Dvůr Renata Štěpničková.
1 ON-LINE PŘÍSTUP K FIREMNÍM DATŮM Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům Zřízením této služby získají přes internet zaměstnanci klienta.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
Prezentace pro studenty PEF MZLU
ing. Květoslava Plechatá
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Operativní a analytická evidence zásob
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základy účetnictví - rozvaha Označení.
DOKUMENTACE V ÚČETNICTVÍ
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Úhrada zahraniční faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Zálohy od A do Z Přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
ROČNÍ ÚČETNÍ UZÁVĚRKA ZAHRANIČNÍ MĚNA CONTROLLING
2 Ing. Martina Tinzlová Novinky modulu Fakturace verze
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, příkaz k úhradě, úhrada faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_293.
Vrácení přeplatku Přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, zaúčtování úhrady došlé faktury Prezentace - powerpoint ing. Květoslava Plechatá.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_266.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
SOUVISLÝ PŘÍKLAD listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070116
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Struktura oběhu dokladů
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování DPH účet 343.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Z hlediska AKTIV Z hlediska PASIV Ivana Francová, SOU Liběchov.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Účtování pohledávek a závazků účtová třída 3. DODAVATEL / ODBĚRATEL.
Reklamační nárok Až po příjemku na sklad je to obecně známé. Problém nastává v případě, kdy částka (množství) přijatého materiálu (či zboží) na sklad není.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_253_TÉMA_ Zálohové platby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obchodní systém další příliv novinek
Platby ve fiktivní firmě
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
Ing. Miroslav Šantrůček
Přijaté a poskytnuté zálohy
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
Účtování DPH účet 343.
Transkript prezentace:

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.

2 Ing. Martina Tinzlová Fakturace v systému G2

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.3 Obsah prezentace Základní fakturace Struktura dokladů Fakturační doklady Fakturační případ Faktura přijatá Faktura vydaná Dílčí fakturační doklady

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.4 Základní fakturace Fakturace slouží ke zpracování základních dokladů, které souvisí s dodavatelsko-odběratelskými vztahy: přijaté fakturační doklady vydané fakturační doklady - běžné faktury - dobropisy, vrubopisy - proforma faktura  daňový doklad - zálohové a vyúčtovací faktury

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.5 Struktura dokladů účtovatelný doklad vydaný doklad inkasní doklad adresovaný doklad s dopravou doklad placený, přijatý, atd. Faktura vydaná atd...

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.6 Fakturační doklady Doklady Fakturace mohou tvořit společné fakturační případy, charakteristické zastřešující fakturou: základním fakturačním dokladem, který může být svázán s kolekcí dílčích fakturačních dokladů.

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.7 Fakturační případ Vzniká na základě dílčích fakturačních dokladů. Může být pohledávkou nebo závazkem. Není dokladem - nemá vlastní hodnotu. Přetypováním se stává fakturou přijatou nebo fakturou vydanou.

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.8 Faktura přijatá Každá faktura přijatá se skládá ze záhlaví a řádků faktury. K faktuře přijaté mohou být připojeny: - platby, - převodní příkazy, - dílčí fakturační doklady. Faktura přijatá může být pořízena jako: - prvotní doklad, - přetypováním z fakturačního případu.

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.9 Faktura vydaná Každá faktura vydaná se skládá ze záhlaví faktury a z řádků faktury. K faktuře vydané mohou být připojeny: - platby, - dílčí fakturační doklady, Faktura vydaná může být pořízena jako: - prvotní doklad, - přetypováním z fakturačního případu.

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.10 Dílčí fakturační doklady Každý dílčí FD se skládá ze záhlaví a řádků. Ke každému dílčímu FD mohou být připojeny platby, převodní příkazy. Dílčí FD jsou připojeny k faktuře nebo fakturačnímu případu. Dílčí FD mohou být pořízeny jako: - prvotní doklady – zálohová faktura, proforma faktura, - následné doklady – dobropis, vrubopis.