Tahle pohádka není pro děti 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha.  KAPKA MEDU PRO VERUNKU Nový původní český muzikál pro všechny generace Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak.
Advertisements

Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
Život je jako cesta vlakem…
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Zvuková automatická Slide Show Vracím se domů, zase mířím tam, kde měl jsem dávno být, ministrant na kůru co zpívával Ave Maria.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
JÁ A MOJE ŽENA.
Citáty O LÁSCE.
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Vysvětlení … problematiky života.
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
HUDBA DOZNÍVÁ HUDBA DOZNÍVÁ, K TOBĚ PŘICHÁZÍM, CHCI JEN TEBE ZNÁT,
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj a bez nároků žil. Zněl pláč noci té, tam Bůh našel nás, kde pláč je nám domovem. 1/5.
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Z pohádek.
Aprílová škola Jiří Žáček.
VY_32_INOVACE_19_ Čtení slabik – pohádka (SADA ČÍSLO 1)
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
které je stále třeba brát v úvahu !
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Když víru máš. Noc je v modlitbách, strach, že nás nebe neslyší. V srdcích píseň nadějí, tak plynul život náš. Už necítíme strach i když je nouze nejvyšší,
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Dopis od Boha.
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
1. Díky za tvůj kříž, jenž nás vykoupil, když ses nám vydal cele do rukou. Ó Pane náš, ó Pane náš. Naše skutky zlé tys nám odpustil, přikryl krví svou,
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
JAN WERICH CITÁTY S KAPKOU HUMORU A S PÍSNIČKOU.
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
Ve tvých nádvořích je lépe než kdekoliv jinde Proč by mělo být křesťanům (člověku) lépe v Hospodinových nádvořích, než kdekoliv jinde ? Jak to vypadá.
Dává tajná znamení, rolničkou svých tamburín Ty jsi z ní jak zmámený, z ní a z těch těžkých vín.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
1. Veď, světlo, dál, svou jasnost rozšiřuj, | jen veď mne dál! | Noc tmavá je a v dáli domov můj, | jen veď mne dál! | Řiď nohy mé; nežádám viděti | až.
Auta na elektriku  2011.
V Y Z N Á N Í L Á S K Y V E R Š Í K Y.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
1. Ježíši Vykupiteli, | můj duch se v tobě veselí, | v životě, smrti jist jsem tím, | že tvým se vlastním zváti smím. | V tvé ruce vkládám život, | čest.
Scházíš mi lásko .... Scházíš mi lásko ...
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
1. Spasiteli vyvýšený, | pane přesvatý, | v roucho slávy přioděný, | světlem objatý! | Za tebou jen kráčet smíme, | však již zde ti náležíme, | v životě.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
VY_32_INOVACE_
Pro cenu utíkám, síly své napínám, vše co mám vydávám, pro tebe žiju! Nezadrží mě nic, chci vše co pro mě máš, mou hlavu pozvedáš, tobě náležím!
které je stále třeba brát v úvahu !
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Transkript prezentace:

Tahle pohádka není pro děti 2 ( O hloupém Honzovi)

Vypravěč: V zahrádce, kde stála chaloupka maličká, žil hloupý Honza a s ním jeho matička. Dobračka celé dny makala v lomu, zatímco Honza, ten nevyšel z domu. Jakživ se jenom tak za pecí flinkal, buď koukal do blba a nebo spinkal. Až jednou mamina vzplála jak svíčka, a kopla ho pohorkou do konečníčka.

Matka: Vypravěč: Už tě mám po krk nehodný chlapečku, nemíním do smrti dělat ti děvečku. Vypadni do světa, ať už jsi v luftu, na cestách naraž si nějakou buchtu. Vypravěč: Vydal se Honza jen s uzlíkem na cestu, najít si ve světě solidní nevěstu. Došel do království, kde vládl smutek, a kdo měl dceru, ten dávno z něj utek. Bydlel tam totiž drak na hoře železný. a ten měl k svačině nejraděj princezny. Jakmile tamní král uviděl Honzíka, hned z trůnu vyskočil s mrštností kamzíka.

Král: Princezna: V životě nezřel jsem takého vazáka, Honzo, ty určitě troufneš si na draka. On jinak zblajzne mou poslední dceru, když ji však zachráníš, dám ti ji, věru. Princezna: Stejně to nedobře dopadne tatíku, na draka to chce mít rozum a taktiku. Nedávno padla tam rytířů přesila, co zmůže Honza? Dyť má výraz debila.

Honza: Vypravěč: Děkuju princezno za tvoje lichotky, nemám strach, srdce mi nespadlo do botky. Půjdu teď za drakem do sloje na vršku, a dám mu lopatou pořádnou přes dršku. Vypravěč: Šel Honza, byl ale za chvilku zpátky, opuchlý, že málem neprošel vrátky. Na očích modřiny, tak ani nemrkl. a hned bez meškání chyt krále u krku.

Honza: Ty lumpe, zlobou to v mé hlavě víří, vždyť ten drak měl dršky alespoň čtyři. Jen sem ho lopatou po jedné fláknul, on těmi dalšími hravě mě zmáknul. Navíc se přiznal, ten hnusný obluda, že chodil za mlada 20 let do juda. Pak ještě naposled kop do mé brňavky, a řek, ať princezna nemyslí na vdavky. Tu prý mám do sloje přivésti kalupem, předtím ji posolit a polít kečupem.

Konec Simona