Digitální mapa Prahy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
GIS jako integrátor procesů
Základní koncepty systémové integrace
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Mapy a geografické informační systémy
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
IPR Praha Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (dříve Útvar rozvoje hl. m. Prahy) Nejen plánovací institut: Strategický plán, Metropolitní plán, Veřejný.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
vedoucí oddělení IT, Digis, spol. s r. o.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Plzeňského a Karlovarského kraje
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Marek Mihola fast10.vsb.cz/mihola/vyuka_is.htm
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Ortofotomapa Jihočeského kraje Krajský rok informatiky Zlín 6. – 7. října 2005.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
GIS systémy a ArcGIS Engine
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Helios Orange - Implementace systému
Portál územního plánování v praxi
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Informační systémy podnikové systémy CRM
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Transkript prezentace:

Digitální mapa Prahy

Digitální mapa Prahy (DMP) Účelem projektu je zajištění pružné a operativní správy digitální mapy, zvýšení kvality a obsahové náplně a umožnění jejího přímého využití jako referenčního podkladu pro geografické informační systémy. To bude znamenat zjednodušení územních řízení a značný přínos nejen pro práci různých úřadů, ale také v konečném důsledku pro občany hlavního města.

obchodní partneři Společnost NESS Technologies (NASDAQ: NSTC) je globální dodavatel služeb a kompletních řešení v oblasti IT, má více než 8 000 zaměstnanců v 18 zemích světa. Společnost T‑MAPY, certifikovaný ESRI Developer, je jedním z největších subjektů na poli GIS v ČR, se zázemím švédské mateřské společnosti T-Kartor.

zákazník Útvar rozvoje hlavního města Prahy je příspěvková organizace města zaměřená mj. na územní plánování a rozvoj a na činnosti související s koncepcí a správou IS včetně zajišťování geografických dat o území Prahy a informačních služeb.

cíle projektu DMP Zajištění dvou základních velkoměřítkových podkladů na území hlavního města Prahy Katastrální mapa (KM) Digitální katastrální mapa (DKM) přebíraná ve vektorové podobě z ČÚZK Digitální obraz katastrální mapy (DOKM) udržovaný v rámci projektu DMP Digitální technická mapa (DTMM) Účelová mapa povrchové situace (UMPS) Průběhy inženýrských sítí (IS)

cíle projektu DMP Pro oba podklady KM a DTMM realizovat funkcionalitu uložení dat v přesně definovaném formátu průběžné aktualizace vedení historie změn odpovídající vizualizace pro pracovníky ÚRM průběžné kontroly a verifikace datového skladu kontrolovaný export do dalších veřejně používaných formátů (shapefile, dgn, dxf, vtx)

zdrojová data DMP Jednotná digitální mapa Prahy (JDMP) dlouhodobě spravovaná bývalým Institutem městské informatiky Praha (IMIP) v systému MAPA 3 digitální referenční mapa (DRM) data ČÚZK (vfk) data ZUZI (adresní systém hl. m. Prahy) data správců TI průběhy IS a povrchové znaky … ochranná pásma ČD, METRO …

integrace s daty ÚRM Celý systém umožní v budoucnu komplexně řešit správu a výdej dat Útvaru rozvoje hlavního města Prahy data DMP územní plán letecké snímky 3D obraz území

realizace projektu DMP I. ETAPA – ČÁST 2007: ANALÝZA A NÁVRH sběr požadavků návrh nového datového modelu konceptuálního logického fyzického příprava migrace stávajících dat do nového DM návrh nových aplikací USE CASE diagramy a business logika navazujících aplikací

realizace projektu DMP I. ETAPA – ČÁST 2008: IMPLEMENTACE vývoj aplikací založení systému migrace dat II. ETAPA (2008-2012) příprava a zpracování odvozených datových vrstev průběžná aktualizace a údržba dat rozvoj systému

použité technologie ESRI ArcGIS/ArcSDE základní vizualizace ArcGIS Desktop ArcGIS Server (výhled) základní vizualizace vývojová platforma pro výdejní a kontrolní software RDBMS ORACLE realizace datového skladu vytvoření základní business logiky datových tříd uložení grafických prvků v SDO GEOMETRY SW BENTLEY aktualizace a zpracování grafických dat

ukázky systému

ukázky systému - výdejní modul výběr dat (atributový, polohový) export do dalších formátů automatizace zpracování předávací dokumentace evidence odběratelů

ukázky systému - výdejní modul výběr dat (atributový, polohový) export do dalších formátů automatizace zpracování předávací dokumentace evidence odběratelů

ukázky systému - výdejní modul výběr dat (atributový, polohový) export do dalších formátů automatizace zpracování předávací dokumentace evidence odběratelů

ukázky systému - kontrolní modul základní hromadné kontroly topologické atributové podpora pohledových kontrol a automatické vyřízení reklamace

Digitální mapa Prahy (DMP) Děkujeme za pozornost. Ing. Tomáš Voltr (ředitel projektu) http://www.ness.com Ing. Petr Šebesta (vedoucí týmu T-Mapy) http://www.tmapy.cz