Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
MATURITNÍ OKRUH Č. 15 TEXTOVÝ EDITOR
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Office 2003/2007/2010. Pás karet 1.Karty: Existuje sedm základních karet, které se nacházejí v horní části pásu. Každá představuje určitou oblast 2.Skupiny:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Hromadná korespondence
Grafická úprava seminární práce
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Informatika a práce s počítačem
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Microsoft Office PowerPoint
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Základní pojmy v informatice –II.
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
Textový procesor MS Office Word , SB 305, – h
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Textový procesor (MS Word)
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Word – Struktura dokumentu
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– sestavujeme prezentaci
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vytvoření hypertextového odkazu
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Ivana Topolová VŠE v Praze
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007

 používat a nastavovat pomocné funkce a nástroje textového editoru (hledání a záměnu znaků, automatickou kontrolu pravopisu, automatické opravy, slovník synonym, sledování změn, automatické vytvoření obsahu a rejstříku dokumentu)  export a import dat  PDF formát – čtení a tvorba  vysvětlit základní typy datových souborů s textovými dokumenty (TXT, ODT, DOC, DOCX, RTF, PDF) a problematiku jejich standardizace (viz bod 2.4.3)  uložit dokument v jiném než pro editor nativním formátu  vysvětlit vlastnosti, výhody a možnosti využití formátu PDF, číst PDF soubor (pohybovat se po něm, měnit jeho zobrazení a prohledávat soubor)  vytvořit PDF soubor exportem z textového editoru

 V aplikaci Microsoft Word je možné vyhledat a nahradit text, formátování, znaky konce odstavců, konce stránek a další položky. Možnosti vyhledávání můžete rozšířit pomocí zástupných znaků a kódů.  Hledání textu  Nahrazení textu  Vyhledání a nahrazení zadaného formátování  Vyhledání a nahrazení znaků konce odstavce, konce stránek a dalších položek  Vyhledání a nahrazení tvarů podstatného nebo přídavného jména nebo slovesných časů

 Možnosti vyhledávání:  Tvary podstatných jmen v jednotném a množném čísle  Všechny tvary přídavného jména  Všechny slovesné časy základního slovesa  POSTUP:  V nabídce Domů klepněte na příkaz Najít nebo Nahradit.  Není-li zobrazeno políčko Najít všechny tvary slova, klepněte na tlačítko Více.  Zaškrtněte políčko Najít všechny tvary slova.  Do rozevíracího pole Najít zadejte hledaný text.  Chcete-li text nahradit, zadejte požadovaný text do pole Nahradit za.  Klepněte na tlačítko Najít další, Nahradit nebo Nahradit vše.  Pokud je náhradní text víceznačný, klepněte na slovo, které nejlépe odpovídá požadovanému významu.

 NENAJDE VŠECHNY PRAVOPISNÉ CHYBY (hl. v češtině), PROTO SE NA NI NEDÁ SPOLÉHAT!  Nastavení výchozího jazyka (čeština, angličtina…), ve kterém bude opravováno  Upozornění na prav. chyby červenou vlnovkou, na ty typografické zelenou vlnovkou  Automacké opravy: Ano X Ne (RNDr. Kosatík  RNDr. Kosatka )  Revize  Pravopis a gramatika

 Lepší orientace v rozsáhlejším text. dokumentu (seminární, bakalářské práce, skripta…)  Řazen vzestupně dle čísel stránek a kapitol  Podmínky pro vytvoření aut.obsahu:  Stejné nadpisy, podnadpisy apod. (nejlépe předdefinované od MS Word, ale lze vytvořit i vlastní)  Číslování stran: Vložení  Čísla stránky  Odkazy  Obsah  Výběr automatické tabulky X tvorba vlastního návrhu tabulky (pozn.: Obsah je vytvořen na souč.verzi dokumentu, při úpravách je nutno jej zaktualizovat,tj. úprava čísel stran apod.)

 Lepší orientace v rozsáhlejším text. dokumentu, vyhledávání určitých klíčových pojmů  Řazen abecedně, pojmy vybírá uživatel  Odkazy  Označit položku (označíme více důležitých pojmů, upřesníme je na klíčových stranách, např. kde najdeme definici pojmu)  Vytvořit rejstřík  při změnách Aktualizovat rejstřík

 Poznámky pod čarou (Odkazy  Vložit poznámku pod čarou)  Vložení a označení citace + seznam citací (Odkazy  Vložit citaci  Vložit nový pramen X najít jej v knihovně  Vložit seznam citací)  Titulek (Odkazy  Vložit titulek)  Seznam obrázků (Odkazy  Vložit seznam obrázků)

 Výměny dat v rámci kanc. Balíku, tj. Word, Excel, Access, PowerPoint  Pomocí kopírování Ctrl+C  Ctrl+V (jednoduché, často využívané, nutná další úprava )  Pomocí Průvodce exportem, více se dočtete na webu MS: cz/access-help/export-dat-do-aplikace-word- HA aspxhttp://office.microsoft.com/cs- cz/access-help/export-dat-do-aplikace-word- HA aspx

 Uzamčený text.formát, lze do něj ukládat ze software kanc. Balíku (Word, Excel, PowerPoint)  Uzamyká data, fonty, formáty a nastavení  Lze poté otevřít na jakémkoli pc ve stejné podobě, nedochází ke změnám fontů apod.  Čteme jej pomocí Adobe Reader (placený software)

 VÝHODY  Vždy stejně vypadající dokument  Netřeba kanc.balíku  Uzamčený, neměnný formát  Lze jej vytvořit přímo z programů MS balíku  Menší velikost souboru než DOC  NEVÝHODY  Uzamčený, neměnný formát  Potřeba placeného Acrobat Reader i pro čtení PDF  Nelze z něj využít jednotlivé prvky (např. obrázky) jako z dokumentu docx, pptx…

 Export DOC  PDF: Acrobat  Vytvořit PDF  V záložce Acrobat můžete také:  Slučovat dokumenty do PDF  Rozesílat PDF pomocí hromadné korespondence (také pomocí: Korespondence  sloučit do PDF)  Vkládat a číst poznámky PDF souboru  Využít předvoleb k PDF formátu