Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník: III. Téma: Odborné gastronomické soutěže - číšníci Vypracovala:Bc. Somrová Hana Materiál: VY_32_INOVACE_381 Datum: Anotace: Školní soutěž - tabule Cílem je zkvalitnit výstup praktické ZZK. Obor: 65 – 51 – H/01 Kuchař – číšník
ŠKOLNÍ SOUTĚŽ MEZI ŽÁKY 3. ROČNÍKŮ NA DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
Soutěžní zadání žáci připraví výseč slavnostní banketní tabule pro 4 osoby, dle předem vylosovaného téma vypracují slavnostní menu na dané téma stavba tabule bude za účasti všech vybraných, či přihlášených žáků třídu budou zastupovat na DOD tj dva kolektivem zvolení žáci k obhajobě před komisí skupina písemně předloží jednotlivé činnosti žáků dále 2 žáky k obhajobě a úklidu po skončení DOD jmenovitě odevzdá do předem stanoveného data
Žáci si zajistí potřebný inventář slavnostní menu
Škola zajistí volnou učebnu č. 8 od hod stoly o rozměru 80x160 cm 4 židle
Hodnocení tabule budou zhodnoceny odbornou komisí v den konání DOD Tabulka hodnocení slavnostní tabule na téma………… Estetický dojem tabule Vypracování menu, správnost skladby pokrmů a nápojů Správnost používání inventáře Obhajoba tabule Úprava zevnějšku Výsledné hodnocení
Kriteria hodnocení estetický dojem tabule vypracování menu – správnost skladby pokrmů a nápojů správnost používání inventáře obhajoba tabule úprava zevnějšku
Ceny vítězná třída →velký cukrářský dort ostatní →moučník
Zdroje fotografií: Použity vlastní zdroje fotografií. Fotografie ze zdrojů SOŠ a SOU Horky n/ Jizerou