Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:30.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Tematická oblast: Ruční zpracování kovů Okruh: Sekání
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:1.12.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:8.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:3.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:14.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:31.10.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:13.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.10.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:9.12.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_012 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:17.12.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:29.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:19.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:12.10.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Moučníky z listového těsta
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:21.12.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:20.10.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:7.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:18.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.10.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_020 Název.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Transkript prezentace:

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno: Ročník (obor):1. – 3. ročník Tematická oblast:Získávání informací z textu Předmět:Český jazyk a literatura Anotace:prostřednictvím textů spojených s každodenním životem žáci procvičují svou čtenářskou gramotnost Šablona číslo materíálu I/2 I/2-1-27

Získávání informací z textu Příprava pálené hmoty

Uvedení do situace Vaším úkolem je zvládnout přípravu pálené hmoty. Jak začít? V učebnici Technologie jste si našli text, který problematiku vysvětluje.

Práce s textem Máte před sebou odborný text Příprava pálené hmoty. Pozorně si jej přečtěte a snažte se v něm zorientovat. Pochopili jste správně informace sdělované v textu? To zjistíte, až vyplníte následující neúplné informace.

Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 1.Pálená hmota obsahuje velké množství: a)vody; b)mouky; c)tuku; d)čokolády. 2. Proto se těsto zpracovává: a)za tepla; b)za studena; c)při provaření mouky; d)po zmrazení mouky.

Práce s textem 3. Doplňte neúplné informace. Voda při pečení z________ o_______těsta. Pro udržení o________ se do těsta přidávají v________. Pálená hmota se tepelně z _________ _____. Pálená hmota je určena k o_______ z________. Pálenou hmotu nelze s________ ani p_______.

Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 4. Pro přípravu pálené hmoty budeme potřebovat: a) vejce; f) pšeničnou mouku polohrubou; b) kakao; g) pšeničnou mouku hladkou; c) olej; h) cukr; d) čokoládu; j) sůl. e) vodu;

Práce s textem (Označte křížkem správnou odpověď.) 5. Výrobní postu se děje ve třech fázích: a)prohřátí části surovin, míchání ve šlehači, pečení; b)zmrazení části surovin, míchání ve šlehači, pečení; c)prohřátí částí surovin, hnětení a smažení.

Práce s textem 6. V bodech sestavte postup přípravy pálené hmoty. V širším ručním kotli se s_______ dávka v_____ s t______ a s________. Pak se přidá m________. Stále m_______. Prohříváme tak dlouho, až se m_____ n_______ na kotel ani vařečku.

Práce s textem Horkou hmotu v_________ do š_______ s________. Za stálého m__________ přidáváme ______.

Řešení 1.a), 2 c) 3. Doplňte neúplné informace. Voda při pečení zvětšuje objem těsta. Pro udržení objemu se do těsta přidávají vejce. Pálená hmota se tepelně zpracovává 2x. Pálená hmota je určena k okamžité spotřebě. Pálenou hmotu nelze skladovat ani převážet.

Řešení 4. a), c), e), g), j) 5. a) 6. V bodech sestavte postup přípravy pálené hmoty. V širším ručním kotli se svaří dávka vody, tuku a soli. Pak se přidá mouka. Stále mícháme. Prohříváme tak dlouho, až se mouka nelepí na kotel ani vařečku. Horkou hmotu vyklopíme do šlehacího stroje. Za stálého míchání přidáváme vejce.

Hotovou hmotu dále tvarujeme.

Zdroj cTPONnlw1PsnCxJEOVHUV0RFGWMOw g207V5uGsxA--FVouXlPGmhttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9G cTPONnlw1PsnCxJEOVHUV0RFGWMOw g207V5uGsxA--FVouXlPGm Semrádová, H., Měsíčková, V. Cukrářské práce – technologie. Parta, 2003, Praha, s ISBN