Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12. 2012 Ročník (obor):1. – 3. ročník Tematická oblast:Získávání informací z textu Předmět:Český jazyk a literatura Anotace:prostřednictvím textů spojených s každodenním životem žáci procvičují svou čtenářskou gramotnost Šablona číslo materíálu I/2 I/2-1-18

2 Získávání informací z textu Jak se dostat na Špilberk? www.office.microsoft.cz

3 Uvedení do situace Jedete do Brna na výlet. Chcete navštívit hrad Špilberk. Jak se na něj dostanete? Napadlo vás, podívat se na internet. http://www.spilberk.cz www.office.microsoft.cz

4 Práce s textem Objevili jste přímo stránku hradu i s mapkou. Vše si podrobně prostudujte. Dostanete se na hrad? Své schopnosti si ověřte v následujících úkolech. www.office.microsoft.cz

5 1. Označte křížkem správnou odpověď. Hrad stojí: a) na kopci; b) na rovině; c) na břehu řeky; d) na břehu Brněnské přehrady.

6 2. Označte křížkem správnou odpověď. Kolem hradu se rozprostírá: a)planina; b)park; c)přehrada; d)skaliska.

7 3. Označte křížkem všechny správné možnosti. a)K hradu se dostaneme alternativní cestou. b)K hradu se dostaneme lodí. c)K hradu se dostaneme pěšky. d)K hradu se dostaneme autobusovou linkou. e)K hradu je bezbariérový přístup. f)K hradu se dostaneme šalinou (tramvají).

8 4. Označte křížkem správnou odpověď. Cestu k hradu tvoří síť pohodlných cest. a)Kterákoliv cesta vás k němu dovede. b)Sledujte šipky, jen jedna cesta je k hradu. c) Sledujte hradní značení, určitě nezabloudíte.

9 5. Označte křížkem správnou odpověď. Cesta pro pěší vede z ulice: a)Pelicova; b)Husova; c)Pekařská; d)Úvoz. www.office.microsoft.cz

10 6. Označte křížkem správnou odpověď. Jestliže za hradní branou půjdete vpravo, dostanete se: a)do areálu hradu; b)na vyhlídku s hotelem; c)do kasemat.

11 7. Označte křížkem správnou odpověď. Autem se na hrad dostanete z ulice: a)Pelicova; b)Husova; c)Pekařská; d)Úvoz. www.office.microsoft.cz

12 8. Označte křížkem správnou odpověď. Na hrad jezdí autobus: a) pouze o víkendu; b) pouze v sezóně; c) pouze v pracovní dny. www.office.microsoft.cz

13 9. Označte křížkem správnou odpověď. a)V autobuse platí lístek zakoupený výhradně v TIC Brna. b) V autobuse platí tarif IDS JMK – 20,- Kč. c) V autobuse si koupíte už vstupenku do hradu.

14 Výsledky Správné odpovědi: 1. a 2. b 3. a, c, d, e 4. a 5. b 6. c 7. d 8. c 9. b Za každou správnou odpověď si připište bod. Vaše skóre: 12 - 10 bodů Trasu máte nastudovanou!! 9 - 5 bodů Po cestě se raději zeptejte!! 4 – 0 bodů Dejte pozor,ať nezabloudíte!

15 Zdroje www.spilberk.cz www.office.microsoft.cz


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:5.12."

Podobné prezentace


Reklamy Google