Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
Advertisements

Otáčivé účinky síly PÁKA
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Osvobozené divadlo.
I can, I can´t Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Halloween Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Tabulka otázek Rozstřel
Konektory napájecího zdroje
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název: Biologie živočichů, Poznávací zkoušení - Ryby našeho regionu
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice,
O B I L N I N Y (POLNÍ PLODINY)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Obohacování slovní zásoby Zpracovala: Mgr
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Cestopis Zpracovala: Mgr
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
Už zase skáču přes kaluže
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.06 Název pro školu:EU CH 06 Název materiálu:Směsi stejnorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Pohádka Zpracovala: Mgr
Puzzle – jehličnaté stromy
VY_32_INOVACE_09-2-1_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Názvy evropských zemí a jazyků Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Líčení Zpracovala: Mgr
Musical instruments Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Z_088_Politická mapa dnešního světa světa _Státní hranice
Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Smyslová ústrojí člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Hra k zopakování a procvičení učiva ( Test znalostí) Podobnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Transkript prezentace:

Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Slohová a komunikační výchova Výukový materiál tvoří soubor úkolů a otázek k textu. Výstupem by mělo být zpracování výtahu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Řekněte „oook“! 1.Kdo je to T. Pratchett? 2.Co se z textu dozvíme o jeho knize? 3. Vymysli, o čem podle Tebe kniha vypráví.

4. Kdo z hominidů je nejvzdálenějším příbuzným člověka? 5. Co zkoumají E. Cartmillová a R. Byrne? 6. Kdo je to lingvista? 7. Co je podle lingvistů podstatou jazyka? 8. Popiš pokus v britské ZOO.

9. Vyhledej klíčová slova. 10. Dle popisu hry šarády napiš, která hra se jí podobá. 11. Co se dozvídáme o gestech orangutanů?

12. Doplň ANO – NE. Orangutan umí říct: „Přines mi vodu.“ Orangutani se mezi sebou dorozumívají posunky. Experimentu v britské ZOO se účastnil i samec. Celkem bylo identifikováno 6 gest orangutanů. Orangutani mají hlasivky a hrtan způsobilé k řeči.

13. Popiš obrázek. 14. Myšlenková mapa

15. V textu vyznač Důležité ! Nepodstatné X Není jasné ? Nesouhlasím +

16. Spoj 2 slova do věty. Souhlasí tato věta s textem? orangutan gesto člověk řeč šimpanz příbuzný

17. Zpracuj výtah.

Zdroje: ry_Pratchett,_September_2009_1.jpg [cit , autor: Credit: ] ry_Pratchett,_September_2009_1.jpg JOHN, R. Řekněte „oook“! Reflex. 2012, 23. ročník, 38/2012, str