Ptáci – hádanky Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_P _08

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_03 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po B Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školy
Byliny – rozdělení podle místa výskytu I. část
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Byliny a dřeviny – rozdělení, stavba
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_03 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluČeskoslovenské legie Anotace Prezentace vysvětluje,
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D7_20 Sada DUMDějepis 7 PředmětDějepis Název materiáluKdo jsem? Anotace Prezentace formou soutěže prověří.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_15 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty východní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_07 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_12 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po P – opakování formou.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_P _14 Sada DUMPřírodověda pro speciální školu PředmětPřírodověda 7.ročník Název materiálu Rostliny – kvíz.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_10 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty západní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_18 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_06 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – opakování formou.
Podzim v přirodě Hana Mačurová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_FY7_01 Sada DUM Fyzika 7 Předmět Fyzika Název materiálu Druhy pevných látek Anotace V prezentaci si žák procvičuje.
Hospodářská domácí zvířata – ptáci
Číslo v digitálním archivu školy
PTÁCI.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Hmyz - stavba těla, zástupci
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_10 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po M Anotace Prezentace.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hospodářská domácí zvířata – savci – pracovní list
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Hospodářská domácí zvířata – ptáci – pracovní list
Hospodářská domácí zvířata – savci
Zelenina – druhy, význam
Rostliny jedovaté Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_P _13
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_P _12 Sada DUMPřírodověda pro speciální školu PředmětPřírodověda 7.ročník Název materiálu Pokojové rostliny.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_05 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – význam vyjmenovaných.
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Zelenina – hádanky Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_20 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po Z – význam vyjmenovaných.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_14 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiáluNásobení a dělení v oboru do 100 Anotace Žáci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_13 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS PowerPoint – tvorba prezentací cvičení AnotaceMS.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_02 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word – vlastnosti písma - cvičení Anotace Vlastnosti.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_06 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word - opakování Anotace Velké opakování AutorMgr.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Ptáci – hádanky Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_P _08 Sada DUM Přírodověda pro speciální školu Předmět Přírodověda 8.ročník Název materiálu Ptáci – hádanky Anotace Pracovní prezentace ověří a zajímavou formou hádanek rozšíří znalosti z oblasti volně žijících ptáků. Autor Mgr. Ivana Bílková Jazyk Český jazyk Datum vytvoření 11.1.2012 Očekávaný výstup Ověření znalostí o volně žijících ptácích. Žáci poznávají zástupce a ověřují si či rozšiřují znalosti o nich. Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – střední mentální postižení Klíčová slova Pták volně žijící, pták vodní, dravec, přezimování Druh učebního materiálu Prezentace - pracovní list Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

PTÁCI HÁDANKY Mgr. Ivana Bílková

KDE NEJČASTĚJI ŽIJE PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU POZNEJ ZÁSTUPCE PTÁKŮ KDE NEJČASTĚJI ŽIJE PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU 1. V HORÁCH 2. NA KOMÍNECH 3. NA POUŠTÍCH OREL SKALNÍ ČÁP BÍLÝ SOVA PÁLENÁ

JAKÝ JE TO PTÁK? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU POZNEJ ZÁSTUPCE PTÁKŮ JAKÝ JE TO PTÁK? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU 1. VODNÍ 2. DOMÁCÍ SOVA PÁLENÁ 3. CIZOKRAJNÝ LABUŤ BÍLÁ ČÁP BÍLÝ

ČÍM SE TENTO DRAVEC ŽIVÍ? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU POZNEJ ZÁSTUPCE PTÁKŮ ČÍM SE TENTO DRAVEC ŽIVÍ? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU SEMENY OVOCNÝMI PLODY VÝR VELKÝ DROBNÝMI ŽIVOČICHY OREL SKALNÍ VRABEC POLNÍ

KDE TENTO PTÁK TRÁVÍ ZIMU? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU POZNEJ ZÁSTUPCE PTÁKŮ KDE TENTO PTÁK TRÁVÍ ZIMU? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU ODLÉTÁ DO TEPLÝCH KRAJIN ODLÉTÁ DO SEVERNÍCH LEDOVÝCH OBLASTÍ KOS ČERNÝ PŘEZIMUJE U NÁS SÝKORA KOŇADRA VRABEC POLNÍ

JAK SE MU ŘÍKÁ? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU POZNEJ ZÁSTUPCE PTÁKŮ JAK SE MU ŘÍKÁ? PODÍVEJ SE NA DALŠÍ STRANU ČEPIČKÁŘ ČERNÝ PTÁK DOKTOR STROMŮ VRÁNA OBECNÁ DATEL ČERNÝ STRAKA OBECNÁ

ZDROJE http://www.animalphotos.me/bird5-stork1.htm http://www.lesycr.cz/cs/turiste-a-pratele-prirody/foto-a-video-galerie/fauna.ep/463_369-cap-bily/ http://www.animalphoto.tk/swan-photos.html http://www.nabla.cz/obsah/biologie/zivocichove/ptaci/labut-velka.php http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDr_velk%C3%BD http://www.photonature.cz/projekty/fotograficke-kurzy/89-extremni-fotograficky-kurz-na-snehu-update.html http://www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/k-zamysleni/4633/ http://www.priroda.cz/lexikon.php?detail=242 http://kikzvire.blog.cz/0703/hrabos-polni http://www.ireceptar.cz/zvirata/ptaci/ptaci-na-krmitku-i-sykora-konadra/ http://www.ireceptar.cz/res/data/081/009932.jpg http://www.ireceptar.cz/zvirata/ptaci/jak-nejlepe-krmit-ptacky-na-krmitku/#utm_source=self&utm_medium=clanek&utm_campaign=ptaci-na-krmitku-i-sykora-konadra http://faunacr.blog.cz/0901/obrazky-sykora-konadra http://www.garten.cz/forum/f1/cz/12139/ http://hobby.idnes.cz/prilisne-krmeni-muze-ptackum-i-skodit-nechce-se-jim-zpivat-a-zustavaji-na-ocet-1xt-/hobby-mazlicci.aspx?c=A110103_111514_hobby-mazlicci_bma http://cs.wikipedia.org/wiki/Datel_%C4%8Dern%C3%BD http://www.wildlifefotoforum.cz/viewtopic.php?f=64&t=578&start=25 http://www.artenschutz-online.de/artenschutz_im_urlaub/bildnachweis_artenschutz.php?seite=19 http://view.stern.de/de/original/Winter-Kiefer-Schwarzspecht-Lauter-geht-es-nicht-932037.html