Použití VW na CPP Pavel Borovička.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

systém pro sběr, organizaci, analýzu a syntézu dat
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Microsoft Office OneNote
Operational Method Sheets CLEVER Soft s.r.o., Sluneční 127, Kolín II, tel.: ,
Univerzální software Ht Monit
ME Metrologická aplikace Prezentace SW produktu Verze ME: 2.8 Říjen 2010 / CZ Mgr. Cyril Modra.
Softwarový systém DYNAST
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
SHP vrstvy a kernel area editor školení VW Brno,
MS EXCEL 2007 Tabulkový procesor. Máte před sebou nejnovější verzi aplikace Excel. Při jejím otevření uvidíte známé listy, na něž jste zvyklí, ale horní.
Program Systém vedení praxí. Program Systém vedení praxí  zjednodušení administrativních prací při umísťování žáků na provozní pracoviště ve firmě 
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Visual Weather v ČHMÚ Sandev Marjan & Borovička Pavel.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Elektronické formuláře v programu MS Word
CHMI Modelové předpovědi Praha Centrální předpovědní pracoviště Český hydrometeorologický ústav Školeni meteorologů CPP- RPP1.
Tabulkový procesor.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
& Petr Münster present Visual Weather.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Seminář synoptků - Radostovice HODNOCENÍ SIVS Arnošt Šír Centrální předpovědní pracoviště - ČHMÚ Praha.
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
FYZIKA ZEMSKÉ ATMOSFÉRY 2
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Power Point– popis prostředí
System Management.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Message Editor aneb co by se mohlo hodit školení VW Brno,
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
UKÁZKY APLIKACÍ VW RPP Č.BUDĚJOVICE.
Nástroje pro prostorovou analýzu srážek v GIS
Využití VW na RPP Ostrava. ECMW – T + H 850 hPa ECMW – MSLP + H 500 hPa, T + H 850 hPa, srážky za 12 hod, celková oblačnost.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Možnosti využití programu HYDATA. Co je HYDATA? program pro tvorbu databáze dat a jejich dalšího zpracování –(srážky, průtok, výpar a další meteorologická.
Kombinovaná analýza srážek z meteorologických radarů a srážkoměrů a jejich užití v hydrologických modelech Milan Šálek
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Vizualizace silničních dat provozními prostředky ČHMÚ Možnosti ve VW 3.4 a novinky z VW 3.5 Jan Sulan Školení meteorologů, Praha
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Střednědobápravděpodobnostníhydrologickápředpověď v prognózní praxi ČHMÚ.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Hydrologické předpovědi v povodí řeky Moravy Hydrologické dny - Bratislava - 6.–8. října 2015 Ing. Petr Janál, Ph.D. Ing. Zdeněk Hadaš.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Letecká informační služba pro GA 2017
Přehled pro vytvoření šablony
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Použití VW na CPP Pavel Borovička

Aplikace používané na CPP Provozní meteorologové: Forecaster/Map Editor Meteotab Operátoři (Sandev, Borovička): Task Editor Station Editor Field Diagnostics

Forecaster/Map Editor prohlížení předpovědních map – modely (ALAD, LMEB, ECMW, EDZW, EGRR; Embedded maps; výpočty pomocí přiložených funkcí – průměry z modelů, produkty pro SIVS atp.; nová pole pomocí Field Diagnostics) aktuální počasí a situace – SYNOP, TEMP (objektivní analýza; rozdíl aktuálního stavu a modelu; zobrazení pomocí Source&Render – Anything Template) nástroje pro práci s termodiagramy – Roaming Profile frontální analýza a předpovědní tlakové pole – SIGWX Editor

Forecaster/Map Editor

Forecaster/Map Editor

Forecaster/Map Editor - srážky

Forecaster/Map Editor - srážky

Forecaster/Map Editor - bouřky

Forecaster/Map Editor - SYNOP Soubor synop-chmi.anyt: pět sekcí – param, config, render, tooltip, gui; param – definice parametrů; config – definice konstant a nastavení (styly písma apod.); render – vlastní kreslení jednotlivých prvků; tooltip – obsah žluté tabulky, která vyskočí po najetí kurzorem na stanici; gui – definice grafického prostředí

Forecaster/Map Editor – Roaming Profile

Field Diagnostics výpočet odvozených parametrů a jejich uložení jako nové GRIBy, nejsou-li standardně k dispozici u daného modelu (bouřkové indexy apod., např. u modelu ALAD není k dispozici Lifted Index; zde lze dopočítat). V Map Editoru lze využívat dostupné funkce, výpočet však bude probíhat znovu v každém bodě časové osy. Ve Field Diagnostics dostaneme zcela nový GRIB. možnost automatizace výpočtu (vytvořit příslušnou naplánovanou úlohu v Task Editoru). Již je přednastavený určitý seznam dostupných parametrů. Parametry, které nejsou dosud k dispozici, lze doprogramovat.

Field Diagnostics

Field Diagnostics

Task Editor naplánované úlohy tasks (automatický tisk mapy, meteogramu, odesílání frontální analýzy/předpovědního pole a jejich umístění na internet, automatické dopočítávání nových modelových parametrů ve Field Diagnostics). trigger: podmínka, na jejímž základě spustit danou úlohu (na CPP hlavně Weekly Schedule, Data Availability) job: konkrétní akce, která se má provést (na CPP hlavně Generate Map, Diagnostics Job, Batch OSA)

Task Editor

Meteotab prohlížení dat ze zprávy SYNOP v tabulkové formě (včetně využití funkcí – dopočítávání parametrů, např. průměrné oblačnosti, větru atp. za předcházející období) možnost snadného a rychlého nahlížení do výsledků pozorování v Evropě a ve světě – za účelem vypracování např. předpovědi pro evropská města, předpovědi pro rekreační oblasti Středomoří, internetového zpravodajství apod. nevýhoda oproti Meteo Chart: neumí pracovat s NWP výhoda: rychlá a snadnější manipulace

Meteotab

Station Editor přidávání stanic, editace vlastností stanic. organizování stanic do skupin. Důležité pro aplikace: Meteotab – možnost přepínání mezi skupinami stanic ve zvoleném souboru. Map Editor – možnost nastavení preferovaných stanic při prohlížení produktů zobrazujících staniční údaje; vypočtení meteogramu pro zadanou stanici, která je vedena v databázi. problém: Odpovídá-li nastavená poloha stanice skutečné poloze, mohou se překrývat stanice zobrazené na mapě. Při posunutí stanic je správně zobrazena mapa, ale výstupy z NWP se počítají pro nesprávnou polohu (na CPP stanice posunuty).

Co dál? Možnost doprogramovat výpočet dalších doplňkových parametrů, jež se mají počítat pomocí Field Diagnostics (zejména parametry důležité pro předpověď bouřek – helicita vzhledem k pohybu bouře, CIN apod.) Vyžaduje znalost základů jazyka Python (funkce, třídy). Tvorba formulářů pro aplikaci Message Editor 2 sloužící k odesílání meteorologických zpráv (bulletin, ale i textový dokument, PDF, HTML, e-mail, SMS) (XML, Python). Rozmyslet si možnosti použití aplikace Meteo Chart (obdoba aplikace Meteotab; umí zpracovat i NWP). Zavedení údajů z databáze SDnes do systému VW.

Co dál? Výměna produktů pro Map Editor mezi pobočkami. Lze využít i prostor pro sdílení přímo na stránkách IBL – je pak možno vyměňovat produkty i s ostatními uživateli VW. Produkty SIGWX Editoru (frontální analýzy apod.) lze sdílet s pobočkami. Jak to využít? Přejít na verzi vyšší než 3.1? (Nástroj Multi-Frame – lepší vlastnosti než panely s Embedded Maps. Podpora ansámblů. Podpora produktů pro Nowcasting, SAFy. Lepší práce s příčnými řezy polí v Map Editoru.)