Licencování softwaru Autor: Michal Kudrna © TemplatesWise.com Vedoucí práce: Ing. Václav Novák, CSc. Bakalářská práce na téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Advertisements

Systém spolupráce pojišťoven s pojišťovacími makléři
Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Úvod do informačních technologií autor Jana Truxová
Rozpoznávání obrazu (Static Hand Gesture Recognition Software)
Software Zákon a etika.
Optimalizace online prezentací v závislosti na vlastnostech produktů David Novák.
Právní aspekty užívání software
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Replikace dat Bakalářská práce na téma. 2 Obsah prezentace - Práce s daty za pomoci XML - Webové služby - Teorie replikace dat - Replikace dat.NET Framework.
Co je duševní vlastnicví? Duševním vlastnictvím se rozumí výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
GNU/Linux a bezpečnost v akademických sítích České vysoké učení technické v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Katedra softwarového inženýrství.
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
Kontrolky ve WPF Jan Lasac Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Vyhledávání českých regionů a měst uživateli Google autor bakalářské práce: Markéta Návratová vedoucí bakalářské práce: doc. Dr. Ing. Jiří Horák BAKALÁŘSKÁ.
Služby WCF Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc. Boris Eninger.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
XML na papír Dušan Fencl
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Konference škol vyučujících IT a IE
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
K OMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA Úvod do statistiky VY_32_INOVACE_M4r0117 Mgr. Jakub Němec.
Zkušenosti s nasazením svobodného software při výuce
REAKCE NA SEKTÁŘSTVÍ. MOŽNOSTI INTERVENCE organizace, studující vliv náboženských hnutí  Ústavu religionistiky  pardubická Katedra religionistiky a.
Logistika 1. cvičení.
Pagination pro formuláře ASP.NET Petr Jelínek Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů.
Licence Ing. Jiří Šilhán. EULA GNU GPL RUHY%20SOFTWARE.pdf
Počítačová síť a internet Radek Pinc
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Autorské právo a ochrana dat
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_03.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
Základy informatiky Aplikační SW - licence
Logistika 1. cvičení.
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Zavádění nových produktů na trh B2B
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Obhajoba bakalářské práce
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Systém odměňování ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Specifika ocenění zasilatelských podniků na příkladu konkrétní firmy
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Obhajoba diplomové práce
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV
Autor práce: Michaela Janová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Katedra řízení podniku
Transkript prezentace:

Licencování softwaru Autor: Michal Kudrna © TemplatesWise.com Vedoucí práce: Ing. Václav Novák, CSc. Bakalářská práce na téma:

Zadání Uspořádat možnosti licencování programů s ohledem na právní předpisy Rozsah a platnosti licencí (včetně licencí společností Microsoft, Sun) Kontrola dodržování diskutovaných licencí

Motivace Aneb proč jsem si zvolil toto téma? Chaotická situace v zákonech Chaotická situace v licencích Dostupné informace nejsou v rozumné podobě

Cíle práce Vytvořit komplexního průvodce (příručku) světem licencí –Objasnit danou problematiku –Zmapovat možnosti jednotlivých licencí –Pomocí příkladů a objektivity nechat každého udělat si vlastní názor

Hierarchie zpracování Autorský zákon ČR, komentované z pohledu IT Kategorizace softwarových licencí Přehled vybraných softwarových licencí Licencování a český právní řád Politiky vybraných softwarových firem

Teoretický úvod Copyright (copyleft) znak autorského práva, hlavní dělící prvek softwarových licencí, opakem je copyleft Proprietární software nesvobodný software, bez dostupného zdrojového kódu, stále dominuje FSF (Free Software Foundation) organizace, která vznikla roku 1985 a prosazuje myšlenku svobodného softwaru Projekt GNU (GNU GPL) rekurzivní akronym GNU's Not Unix, resp. GNU není UNIX, hlavní projekt FSF, licence požaduje volně šířitelný zdrojový kód

Situace v licencování na trhu Licenční chaos Monopolní společnosti využívají neznalosti Uživatelé nerozumí jazyku licencí a zákonů

Problémy Chaos v licencích a jejich verzích Nedostatek infomací k analýze Nepravdivé informace Neobjektivita autorů

Můj přínos Dal jsem dohromady relevantní informace Zanalyzoval jsem zastoupení různých licencí na trhu Vytvořil jsem co možná nejobjektivnější pohled Verifikoval jsem pravdivost informací o softwarových licencích

Použitá literatura Obsáhlá literární rešerše Komentovaná vydání autorského zákoníku Weby softwarových gigantů Dostupné články odborníků na problematiku Free Software Foundation a projekt GNU atd.

Ukázka práce

Závěrem Děkuji za pozornost Prezentace ke stažení: