* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Informatika, základní pojmy
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Počítačová grafika.
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Systémový software Aplikační software
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Význam a rozdělení software
Otázka č. 8 Ingrid Vyroubalová.  Veškeré programové vybavení počítače  Určeno pro interakci s uživatelem  Využívá grafické rozhraní (GUI) (MS Office,
Opakování učiva pro 7. ročník
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software Aplikační programy.
Internetové prohlížeče
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů v počítači. Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Opakování učiva pro 8. ročník
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Identifikátor materiálu: EU
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Počítač a jeho složení.
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Open Office Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf16 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být použit.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
FORMÁTY DATOVÝCH SOUBORŮ
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Rozdělení software podle účelu 2
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Internetové prohlížeče
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
SOFTWARE II Aplikační software.
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Opakování učiva pro 7. ročník
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Opakování učiva pro 8. ročník
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa, zvukové soubory a další objekty * Nejpoužívanější: * Microsoft Word * Open office.org Writer * Formáty se kterými pracují textové procesory: *.doc,.docx,.html,.txt,.rtf,.pdf,.xml,.odf apod.

* Slouží k vytváření tabulek (matic), ve kterých v jednotlivých buňkách mohou být čísla, ale i vzorce s těmito čísly počítající * Dnešní pokročilé tabulkové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě čísel a textu i obrázky a další objekty, umí také generovat grafy * Nejpoužívanější: * Microsoft Excel * Open office.org Calc * Formáty se kterými pracují tabulkové procesory: *.xls,.xlsx,.csv,.pdf,.xml,.html,.ods apod.

* Aplikace pro vytváření a úpravu vektorových nebo bitmapových obrázků. * Vektorové editory (kresba): * Adobe Ilustrator * Corel Draw * Inkscape * Bitmapové editory (fotky): * Adobe Photoshop * GIMP * CorelPaint * Postupně s vývojem těchto aplikací postupně přebírají vektorové editory některé funkce bitmapových editorů a naopak.

* někdy také browser * Umožňuje procházet a prohlížet obsah WWW stránek (world wide web) * Pracuje nejčastěji s kódem HTML, XML * Bývá doplněn o další software třetích stran (Java, Adobe Flash apod.) * Nejpoužívanější (sestupně): * Internet Explorer * Mozilla Firefox * Google Chrome * Safari * Opera

* Pomáhají chránit počítač před nežádoucími změnami v počítači, často způsobené útokem škodlivého softwaru a před zneužitím a zcizením dat v počítači * Některé zdarma (pro domácí použití): * Microsoft Security Essentials * Avira antivirus * Avast * AVG * Příklady placených antivirů: * ESET NOD32 * Norton Antivirus * McAfee Antivirus

* Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě.