Oprávnění uživatelů ke složkám 10.4.20151 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Advertisements

Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Adresářová služba Active directory
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vytvoření řadiče Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Veřejná obchodní a komanditní společnost
PROLETÁŘSKÁ POEZIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Náklady Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Serverové systémy Windows
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Přehled vnitropodnikových písemností
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_14 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Kontrola otevřených portů
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-20.
Konkurence Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
ADO.NET – Transakce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
HERMANN HESSE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Společnost s ručením omezeným
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Základy uživatelských a skupinových účtů
Nezaměstnanost Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Vyřazování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Elektromagnetické záření
Oceňování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PLANIMETRIE MATEMATIKA - 2.ROČNÍK Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Firewally Network Adress Translation (NAT) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
PLANIMETRIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: Mgr. Renata Čermáková.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce v doméně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Akceptační úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celkový a mezní produkt
Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
André Breton Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EXISTENCIALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Uživatelské účty, Skupiny
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Bezpečnostní popisovače ACL. Popisovač zabezpečení  Popisovač zabezpečení – sada informací o řízení přístupu - zabezpečení, spojené se zabezpečeným objektem.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Výnosy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Živočichopis (taxonomie) sítí
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Složené úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Zásahy do tržního mechanismu
MNOŽINY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Oprávnění uživatelů ke složkám Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:

Proč sdílíme? Účelem je zpřístupnit složky serveru ze stanic Zpravidla se složky a práva nastaví z konzoly serveru, ale přistupujeme k nim ze stanice

Zpřístupnění složek – povolení sdílení 1 Nastavení práv ze sítě – povolení sdílení

Zpřístupnění složek – definice sdílení 2 Zvolit kontejner, kde jsou účty umístěny Zobrazit obsah kontejneru

Nastavení oprávnění Platí pro přihlášené místě Pro přihlášené ze sítě se zdejší nastavení sčítá s nastavením na záložce Sdílení Výsledné právo připojených ze sítě je dáno průnikem obou nastavení (toho na záložce Sdílení a na záložce Zabezpečení) Nastavení práv lokálně – povolení sdílení

SdíleníZabezpečeníVýsledek sdílenáČíst, změnit zápisměnit čteníČíst a spouštět Příklad sdílená zápisčtení Nasdíleno pro přístup ze sítě Výsledná oprávnění jsou průnikem (průnik = pouze stejné): – oprávnění ke sdílení (na záložce Sdílení) – oprávnění místních (na záložce Zabezpečení)

Cvičení Vytvořte strukturu AD a složek firmy PCSUITS Firma má dvě oddělení (ty budou v AD představovat kontejnery) –Nákupní, s uživateli: Iva, Jan –Prodejní uživateli: Pepa a Mirek Uživatelé mají k dispozici složky: –Každý uživatel má svoji osobní složku, kde může vše, ostatní sem nesmí –Každé oddělení má svoji složku, kde mohou jeho členové vkládat, mazat a číst, a ostatní sem nesmí –k dispozici je také složka Společná – kde mohou všichni číst a vkládat a mazat. pcsuits osobní Pepa nákupníprodejníspolečná Objekty v Active Directory Adresáře na disku Oprávnění

Cvičení 2 AD – Firma Nescafé Marketing (Jiří, Marek, Lukáš, Jan, Pavel) Výroba (Blanka, Adam, Michal, Daniel) AD – Firma Nescafé Marketing (Jiří, Marek, Lukáš, Jan, Pavel) Výroba (Blanka, Adam, Michal, Daniel) Složky – Každé oddělení má svoji složku, v níž mohou jeho členové mazat, vkládat, číst. Členové druhého oddělení pouze čtou !!! PRACUJTE SE SKUPINAMI !!! Složky – Každé oddělení má svoji složku, v níž mohou jeho členové mazat, vkládat, číst. Členové druhého oddělení pouze čtou !!! PRACUJTE SE SKUPINAMI !!!

Genius Cvičení skupiny - Genius Jaroslav (ředitel)může do všech složek, ale do složek oddělení smí jen nahlížet. Oldřich (správce sítě)může všude vše Bara (sekretářka ředitele)pracuje pouze ve složce vedení, může nahlížet do složky ekonomika Ekonomické Milan (náměstek)Může normálně pracovat ve složce oddělení ekonomického a vedení, do složky výroba jen nahlíží. JanaVede důležité obchody. Proto má ještě svoji zvláštní složku, kde má plná práva, a nahlížet do ní mohou pouze ředitel a ekonomický náměstek PetraJe mzdová účetní, do její složky nesmí kromě ní a ředitele (ten jen nahlíží) nikdo Výrobní Karel (náměstek)Může normálně pracovat ve složce oddělení výrobního a vedení, do složky ekonomické jen nahlíží. Petrpracuje jen ve výrobní složce Každé oddělení má svoji složku, zde mohou členové oddělení zapisovat mazat a číst, v složkách zbylých oddělení nemohou nic

Cvičení - složky Genius vedeníekonomické Mzdy Důležité obchody výrobní

oprávněníAD/SLOŽKY vedeníekonomickévýrobnímzdydůležité obchody Oldřich úplné řízení vedení vše, mimo úplné řízení Číst, spouštět, zobrazovat Jaroslav ☻☻ číst Bára ☻☻ ekonomika vše, mimo úplné řízení Milan ☻ číst Jana ☻ vše, mimo úplné řízení Petra ☻ výroba vše, mimo úplné řízení, Karel vše, mimo úplné řízení číst ☻ Petr ☻

Opakování Vytvořte strukturu firmy v AD, (pomocí kontejnerů!!!):Vytvořte strukturu firmy v AD, (pomocí kontejnerů!!!): –Název: Opakování –Oddělení: Sekretariát, Výroba –Uživatelé Sekretariát: Elena, HerbertSekretariát: Elena, Herbert Výrobní: Vlastimil, ZdislavVýrobní: Vlastimil, Zdislav Každé oddělení má také svou skupinu!Každé oddělení má také svou skupinu! Eduard – je správce sítě – může všude vše, bude v kontejneru OpakováníEduard – je správce sítě – může všude vše, bude v kontejneru Opakování Na disku vytvořte složky (vše začíná složkou Opakování, ta je jako jediná sdílená):Na disku vytvořte složky (vše začíná složkou Opakování, ta je jako jediná sdílená): –Každý uživatel má svoji osobní – kde může vše, mimo úplného řízení. Nikdo jiný do této složky nesmí (mimo Eduarda) –Každé oddělení má svoji složku, kde jeho členové mohou vše, mimo úplného řízení. Zbylé oddělení zde pouze čte.

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí