Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."— Transkript prezentace:

1 Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

2 Výrobní faktory (činitelé) 1. Pracovní síla Práce = fyzická a duševní činnost lidí zaměřená na výrobu statků a služeb Práce = nejdůležitější výrobní faktor 2. Kapitál všechny statky a služby, které jsou využívány k další výrobě nebo k poskytování služeb

3 Výrobní faktory (činitele) 3. Přírodní zdroje ropa, uhlí,... 4. Schopnost podnikat

4 Výrobní faktory v podniku Majetek - podle doby používání DLOUHODOBÝ - v podniku se opotřebovává déle než 1 rok OBĚŽNÝ - mění v podniku svou podobu př.: peníze, materiál Práce Výkonná Řídící (roste úloha)

5 Produkční možnosti Každý ekonomický systém disponuje určitými výrobními faktory a vždy musí volit mezi různými možnostmi produkce.

6 Produkční možnosti ANJ EKO

7 Produkční možnosti Pokud nebude využívat veškerou kapacitu zdrojů, pohybuje se po křivce produkčních možností, kterou nelze překročit. Pokud nebude využívat všechny výrobní zdroje, pohybuje se uvnitř prostoru vymezeného osami a křivkou možností.

8 Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí


Stáhnout ppt "Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí."

Podobné prezentace


Reklamy Google