Prezentace o Hawk eye. Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Beach rugby
Advertisements

Hry třetího tisíciletí
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Kultura a sport v Kanadě
Zákon lomu a odrazu světla - opakování
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Vítejte sportovní fanoušci Předvedu Vám desatero pravého sportovního fanouška. Snažil jsem se, aby tato pravidla byla využitelná nejen pro fotbal či hokej.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Test – vlnové vlastnosti světla Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012 VY_32_INOVACE_6C-17.
Světlo Richard Brabec.
Fotbal.
Mgr. Ivana Pechová Mimimum fotografa Mgr. Ivana Pechová
Měření délky.
FOMEI a.s. – divize golf Vám představuje Multifunkční simulátor VisualSports.
MAGNETICKÉ POLE.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Téma: CELÁ ČÍSLA znázornění absolutní hodnota porovnávání sčítání
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Moje první Prezentace!!.
Leskovec Surý Josef.
Fotbal.
Vypracoval: Karel Koudela
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Rudolf Novák Jiří Čáha Petra Vančurová Michala Procházková.
STOLNÍ TENIS.
Rozklad světla optickým hranolem
Lom světla - nastává při dopadu svět. paprsku na rozhraní dvou průhledných prostředí různé hustoty - čím je prostředí hustší, tím se paprsek pohybuje menší.
TENIS.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Florbal Patrik Převrátil.
Film Klára Čermáková 4.C.
Měření fyzikálních veličin
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Lom světla Autor: Mgr. Eliška Vokáčová Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , červen.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
5. Polohové vytyčování Přesnost vytyčení polohy bodu polární metodou
Házená Kateřina Horáková.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Stolní tenis.
Světlo.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Basketbalová pravidla
Vodorovný vrh VY_32_INOVACE_ února 2013
Trigonometrie ve slovních úlohách
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_03_Rozvoj rychlosti TÉMA.
1. Na fotbalovém stadionu není vhodné místo na vedení konverzace. 2. Neházíme dýmovnice, dělobuchy, pyrotechniku. 3. Do řady vchází první muž čelem k.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
1 Televizní obraz Digitální záznam Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Geometrická optika. Geometrická optika je částí optiky, která se zabývá studiem šíření světla v prostředí, jehož rozměry jsou velké ve srovnání s vlnovou.
Fyzika - optika Zákon odrazu u zrcadel a zákon lomu u čoček.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení zákonu lomu. Rozdělení čoček na spojku a rozptylku. Naučení.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Moderní technologie využívané pro měření sportovního výkonu Kateřina Nováková Jan Zavadil FSPS 2015.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Detekce napěťových vln ve střední Evropě
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Jan Chlápek Milan Tichý
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Odbíjená – základní pravidla
Co už víme o světle, odraz světla, kulová zrcadla
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Curling Noblesa na ledu….
Transkript prezentace:

Prezentace o Hawk eye

Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu.

Systém (postavení „kamer“) Okolo hřiště je rozmístěno na předem určená místa asi deset kamer, jenž snímají dopady míčků pod různými úhly. Během pěti sekund je obraz z kamer převeden do trojrozměrné grafiky, pro nás to znamená že vidíme na obrazovce danou situaci 3D.

Využití Prvně spatřilo světlo světa jestřábí oko při jednom kriketovém zápasu v roce Následně se těžce jestřábí oko rozmohlo do světa sportu a učinilo tak revoluci. Mezi další přednosti hawk eye patří například měření rychlosti podání, délka uběhnuté vzdálenosti hráče a mnoho jiných.

Pochybnosti Při dlouholetém testování se zjistilo že jestřábí oko má maximální odchylku 3,6 % což je necelých 5% rozmezí tenisového kurtu, myšleno pomyslného outového prostředí. (na obrázku vyznačeno červeně)

Ostatní sporty Jestřábí oko se intenzivně testuje i ve fotbale, v okolí brankové čáry. To si našlo své fanoušky i odpůrce.

Jak to funguje?

Dotazy?