Odpadové hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
POH Ústeckého kraje Z ávazná část. Závazná část POH Ústeckého kraje vychází z: 1.Základní charakteristiky kraje 2.Cílů POH ČR, které musí POH Ústeckého.
Monitorování výuky odborných předmětů
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
BABYLON 22. říjen 2014 Liberec Databáze kompostáren za rok 2013 Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů.
Stav a vývoj legislativy v oblasti odpadů v České republice Vladimír Mana.
Aktuální novelizace zákona o odpadech Štěpán Jakl odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Právní předpisy obcí Seminář S1 Jiří Kučera
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Informační systém odpadového hospodářství ISOH
Strategie odpadového hospodářství ČR Ministerstva životního prostředí
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
Odpady na Českobudějovicku
Odpadové hospodářství
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Správa místních poplatků
Finanční a rozpočtové právo
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Možnosti, jak splnit zákonnou povinnost - zajistit místa pro oddělené soustřeďování biologicky rozložitelných odpadů…
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Odpadové hospodářství (studie pro Město Brno)
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Právní předpisy a změny v právních předpisech z pohledu odpadového hospodářství Eva Kubová Odbor odpadů MŽP.
BIOTOUR 2015 v kostce Stručný obsah prezentací ze seminářů ke zvýšení informovanosti obcí v oblasti sběru bioodpadů, pořadatel: MŽP.
Plán odpadového hospodářství Karlovarského kraje Veřejné projednání návrhu POH Ing Martina Škvorová Ing. Pavel Novák s.r.o.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ TŘANOVICE Základní škola v Dobré kolektiv žáků 8. ročníku.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Novosedlice – návrh pilotního plánu změny hospodaření s odpadem Lokalita – ulice Bystřická a Sokolská Termín realizace: duben 2016 – prosinec 2016.
1 2 3 Drmaly č. 1 (u vjezdu do Lesní školky), stanoviště pro: 1ks papír, 1ks plast, 1ks sklo Drmaly č. 2 (nad návsí), stanoviště pro:1ks papír, 1ks plast,
Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období 2016 – 2025 Semináře obce SK 2017 FITE a.s.
Infokanál obce Vigantice
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Novela zákona o místních poplatcích
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Nález Pl. ÚS 9/2015, ze dne
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Infokanál obce Vigantice
Projekt „Podpora vzdělávání volených zástupců obcí I. typu“ reg. č. CZ
Poplatky za „komunální odpad“
Transkript prezentace:

Odpadové hospodářství Novelizace zákona a povinnosti s tím související

Změna zákona o odpadech Novela Zákona o odpadech č. 185/2001 Sb. v platném znění č. 229/2014 Sb. Vyhláška č. 321/2014 Sb. ze dne 16. prosince 2014

Cíl novely Cílem novely je minimalizovat ukládání biologicky rozložitelných odpadů na skládky a povinně separovat kov

Povinnosti obcí spojené s novelou zákona zajistit způsob odděleného soustřeďování složek komunálních odpadů - biologicky rozložitelné komunální odpady - papír, plast, sklo, a nově i kovy - nebezpečné komunální odpady

Způsob zajištění odděleného soustřeďování složek kom. odpadu Sběrné dvory Zařízení dle § 14 odst.1 a dle § 33 b zákona Velkoobjemové kontejnery Sběrné nádoby Pytlový způsob sběru Kombinace způsobů výše uvedených

Biologicky rozložitelné komunální odpady; papír, plast, sklo, kovy; NO Obec je povinna zajistit místa minimálně pro biolog. rozložitelné kom. odpady v období od 1.4. – 31.10. Obec je povinna zajistit celoročně místa pro oddělené soustřeďování odpadů – papír, plast, sklo, kovy Svoz NO minimálně 2x ročně

Obec a vyhlášky Dva typy vyhlášek 1. Vyhláška o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů 2. Obecně závazná vyhláška obce o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

1. Vyhláška o místním poplatku… Vzor na stránkách http://www.mvcr.cz/odk2/clanek/metodicky-material-c-28-263652.aspx

2. Vyhláška o systému shromažďování… Vzor na odkaze http://www.mvcr.cz/odk2/clanek/metodicke-materialy-metodicky-material-c-5.aspx

Schvalování vyhlášek Každá obecně závazná vyhláška by měla být schválena z Ministerstva vnitra České republiky – p. Novosád – tel. č. 974 816 451, e-mail: josef.novosad@mvcr.cz Možné také využít v Kutné Hoře či v Čáslavi konzultační dny dle rozpisu

Děkuji za pozornost Bc. Bohumila Jeřichová Tel. 724 581 852