© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Virtual Classroom ISSS 2004, Hradec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Využití cloudových služeb ve školství
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Komplexní řešení metropolitních sítí
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Konference 80.let sociálního pojištění.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Microsoft team. Create demand 0% Prospect 10% Qualify 20% Develop 40% Solution 60% Proof 80% Close 100% Win.
Obor informační technologie
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 Jan Tomíšek Realizace docházkových systémů.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education workshop HP na konferenci.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
Spisová služba „light“
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
e-learning Lucie Rohlíková
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Základní služby Internetu
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
IP telefonie studie a co dál
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Page 14/12/2015 Raytheon Professional Services Copyright © 2009 Raytheon Company. All rights reserved. Customer Success Is Our Mission is a registered.
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Home Office & HP Jan Fara 04/2008.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Jak založit tiskový útvar Cvičení od 14:00 do 15: PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Ing. Martin Švehla
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transkript prezentace:

© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Virtual Classroom ISSS 2004, Hradec Králové March, 2004 Ing. Václav Pravda, Education Manager

HP Virtual Classroom2 Obsah  Vzdělávání se mění  Virtuální třída – popis  Virtuální třída – příklady využití  Virtuální třída – přehled výhod

HP Virtual Classroom3 Vzdělávání se mění hp

HP Virtual Classroom4 Tradiční pohled  vzdělávání na okraji zájmu organizace a společnosti  třídy vedené učiteli a domácí samostudium literatury  požadavky na vzdělávání jsou poměřovány podle aktuální potřeby  nedostatek technického vybavení, malé sdílení zdrojů  dostatek času Vzdělávání se mění Nová realita  znalosti jsou motorem rozvoje organizací, kritickým faktorem úspěchu  širší nabídka způsobů vzdělá- vání, kombinace prostředků  potřeba plánu vzdělávání (ideálně pro každého pracov- níka), sladěného s cíli organizace  počítače, multimediální zařízení, Internet, sdílení zdrojů  nedostatek času

HP Virtual Classroom5 Klíčové potřeby organizací  rychlé vyškolení a kontinuální vzdělávání  školení na míru i univerzální - odborná, komunikační  dávkování znalostí dle potřeby, multimédia, interakce  rychlá, jednoduchá, levná tvorba a úprava kurzů  velký počet školených z různých lokalit  časové úspory (na vývoj a organizaci školení, dopravu)  snížení nákladů na dopravu, ubytování a stravování  řízení vzdělávání, zpracování výsledků pro další použití  vytváření komunit, personalizovaný přístup

HP Virtual Classroom6 A proto přichází e-learning  Computer Based Training samostudium v elektronických kurzech na CD-ROM  Web Based Training interaktivní samostudium v aktualizovaných elektronických kurzech na Internetu  Virtual Classroom „živé“ studium ve virtuální třídě s lektorem

HP Virtual Classroom7 HP Virtual Classroom – popis hp

HP Virtual Classroom8 Virtuální třída  SW nástroj dostupný jako webová služba nebo implementovaný v organizaci  pro školení, porady, prezentace, spolupráci  na jednotlivé akce i na dlouhodobý pronájem  jednoduchý přístup přes běžný internetový prohlížeč  hlasová komunikace přes Internet (VoIP) nebo telekonferenci  velká paleta pracovních nástrojů  šifrovaný přenos dat

HP Virtual Classroom9 Virtuální třída – Co je třeba  PC připojené k internetu (min. P166, 64MB RAM, 26,8 kbps)  telefon nebo sluchátka s mikrofonem a zvukovkou  telekonferenční spojení nebo Voice over IP  běžný internetový prohlížeč od IE 5.0  internetová adresa VC  klíč pro přístup do třídy

HP Virtual Classroom10

HP Virtual Classroom11

HP Virtual Classroom12

HP Virtual Classroom13

HP Virtual Classroom14

HP Virtual Classroom15

HP Virtual Classroom16

HP Virtual Classroom17

HP Virtual Classroom18 HP Virtual Classroom – příklady využití hp

HP Virtual Classroom19 Příklady použití  externí školení pro veřejnost, partnery, dodavatele, zákazníky  interní školení pro zaměstnance  produktová školení a prezentace  porada se vzdálenými kolegy a partnery  průvodcovské služby webem  on-line demonstrace SW

HP Virtual Classroom20 Virtuální třída – Příklady použití Cena 300 k Kč + telefon 2,5 (25) k Kč + telefon Zadání Organizace (1000 zam.) v celé ČR přechází na MS Outlook 2 dvoudenní interní školení pro 15 zástupců krajů 2 hodiny tisková konfe- rence, infor- mační mítink, seminář pro 100 účastníků 2,5 (110) k Kč + telefon ŠkoleníPoradaPrezentace Úspora 3 M Kč + doprava a ubytování 60 k Kč + čas, doprava a ubytování 500 k Kč + doprava

HP Virtual Classroom21 HP Virtual Classroom – výhody hp

HP Virtual Classroom22 Virtuální třída – Výhody e-learningu  úspora času a nákladů na cestování a ubytování  méně času mimo práci a rodinu  omezení stresu a nebezpečí cestování  úspora času a nákladů na zajištění školení  neomezené množství různých školení  bez geografických omezení  opakovatelnost, automatizace  přizpůsobení výuky i tempa  nízká cena

HP Virtual Classroom23 Virtuální třída – Další výhody  šíře použití – semináře, porady, prezentace  interakce s lektorem, prezentujícím  ústní a on-line písemná komunikace s účastníky  možnost pronájmu virtuální třídy = žádné investiční náklady  jednoduchá, levná, rychlá příprava podkladů  výraznější motivační a stimulační složka

HP Virtual Classroom24 Virtuální třída – Náklady a úspory Náklady zákazníka  každých 10 sedadel = (365 tisíc) Kč náklady ročně za pronájem (s VoIP) Úspory zákazníka  každých 10 sedadel = úspora ročně za školení  Nemluvě o úsporách na dopravě, ubytování, stravování a čase.  10 sedadel = cca zaměstnanců společnosti  až 70% nákladů na školení je určeno na dopravu, ubytování a stravování!

HP Virtual Classroom25 Závěrečné shrnutí Virtuální třída  kombinuje výhody e-learning a klasických školení  umožňuje snadnou a levnou přípravu podkladů, je flexibilní  přináší vyšší stimulaci a motivaci  má široké možnosti použití i pro malé organizace  je dostupná v i bez investic (pronájem)  šetří čas a peníze

HP Virtual Classroom26