PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Použitelnost Obvyklé mezní stavy použitelnosti betonových konstrukcí podle EC2: ·      mezní stav omezení napětí, ·      mezní stav trhlin, ·      mezní.
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Solární systémy pro aktivní topení
TZ 21 – navrhování otopných soustav
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Vodonepropustné betony – PERMACRETE®
Příklady způsobu stanovení ceny
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Beton University 2011 – Pohledový beton
Diagnostika staveb a zkušebnictví 3.přednáška ak.rok 2012/13, V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební metody.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Střešní nástavby panelových objektů
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
Předpjatý beton Podstata předpjatého betonu Výslednice.
Doc. Ing. Jan Vodička, CSc., ČVUT v Praze Seminář BETON UNIVERSITY
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Zařízení na dělení pryže Kamil Kyas – Zdeněk Holík – Jakub Černý – Michal Staněk Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Ústav výrobního.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Nákladové metody oceňování majetku
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Bílé vany - zásady provádění, příklady realizací
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Str. 1 Odborná společnost pro vědu, výzkum a poradenství ČSSI Beton University, Plzeň Ing. Vojtěch Petřík, Ph.D.  Vláknobetony s ocelovými.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
CIDEAS 2006ČVUT v Praze, FSv Spolehlivost a rizika výběru technicko-ekonomických variant V. Beran P. Dlask Fakulta.
Vliv přídavku odpadního čedičového a odpadního skelného vlákna
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Jiří Niewald, Vladimír Křístek, Jan Křížek
PRESENTACE 20.říjen, 2010 Ing. Karel ROJKO.
STEELCRETE® FLOORCRETE®
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
5. Seminář Beton University, Plzeň Petr Krejča STEELCRETE Příklady použití v praxi Petr Krejča.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Modelování součinnosti ocelové obloukové výztuže s horninovým masivem
Modelování předpětí na stropní deskovou konstrukci
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Nelineární analýza únosnosti předpjatých komorových mostů Numerická simulace s nelineárním materiálovým modelem Stavební fakulta ČVUT Praha Jiří Niewald,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Využití odpadního materiálu z výroby minerální vlny do stavebních materiálů a produktů Ing. Ivana Chromková Ing. Pavel Leber Ing. Petr Bibora Ing. Jiří.
Cena Inovace roku 2015 Praha, Uplatnění ultravysokopevnostního betonu na nosné konstrukci lávky Jan L. Vítek & Robert Coufal.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK PODNIKU
Marketingový plán podniku
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Defektoskopie a zkušebnictví
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku.
Návrh strategie při správě majetku
Simulace řízení při správě majetku
Vibrační stůl s nastavitelnou frekvencí a odstředivou silou
Transkript prezentace:

PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY České vysoké učení technické v Praze Stavební fakulta Katedra betonových a zděných konstrukcí Cena INOVACE 2011 20.9.2012 PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY ALENA KOHOUTKOVÁ a kolektiv

Spolupráce akademické sféry s praxí Stavební fakulta ČVUT v Praze

Motivace

Požadavky na výrobek vláknobeton s ocelovými vlákny předpětí únosnost a použitelnost houževnatost a duktilita dobrá zpracovatelnost betonu omezení trhlin nižší cena Knowing the stress state and considering demands on durability of the cornice a SSFRC with 1% of polypropylene fibres was chosen for the testing

Výroba

Technická úroveň výrobku předpínání vláknobeton vysoká technologická zdatnost zvládnutá náročná výrobní metodika původnost řešení kombinace předpínání a vláknobetonu výrobek na našem trhu a v evropském kontextu unikátní chráněn ověřenou technologií podanou FSv a užitným vzorem podaným SMP cz.

Postavení na trhu, efektivnost na trhu podobný prvek nevyskytuje konkurenceschopný ve srovnání s původním výrobkem úspora - odstranění klasické výztuže a její náhrada předpínací výztuží a drátky snížení ceny o 300 Kč na 1 bm výrobku náklady na použité hmoty, mzdy a režie porovnává se běžná výroba rozdíl v ceně na 1bm značný, rozsah budovaných protihlukových stěn (řádově km) při délkách sloupků často 4 až 6 m prodloužení životnosti uspoří prostředky uživateli

Závěry vhodně optimalizovaný materiál - důležitá role při posuzování hospodárnosti konstrukce vláknobeton se ocelovými vlákny v kombinaci s předpětím výborně splňuje požadavky na dostatečnou únosnost a spolehlivost konstrukce vyhovuje při posouzení použitelnosti, zvýší trvanlivost, odhad životnosti nad 50 let ekologická nezávadnost, snížení energetické náročnosti značně pozměněný produkt, který je úspěšný na trhu nižší cena