Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – 30. 3. 2012 Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Střední škola Pohoda s.r.o. Litoměřice
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
REKVALIFIKACE - základní segment VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
ČSN EN ISO 9001: VÍTÁME VÁS !!! Prosím vstupte!
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Konference UNIV 2 KRAJE 18. – 19. října Odborné učiliště v Hradci Králové má třiceti tříletou historii. Patří do sítě speciálních škol a je jednou.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji Hotel Černigov, Hradec Králové.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. Prezentace ve výstavnictví 2 TYPY PREZENTACÍ „KOMENTOVANÁ“ „VIZUÁLNÍ“
Vzdělávání dospělých na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě Ing. Jaromír Farský.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
Předmět: Potravina a výživa Ročník: první
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha
ROZVOJ NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ Národní konference 18.dubna 2007.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor:
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Transkript prezentace:

Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková

Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106

Tříleté studium – výuční list Kuchař – číšník Řezník Cukrář Pekař Kadeřník Nástavbové studium denní/dálkové Podnikání Čtyřleté studium – maturitní zkouška Gastronomie Fotograf Kosmetické služby Hotelnictví Cestovního ruch Obory vzdělání

Přehled schválených autorizací DK – Kuchař -Příprava teplých pokrmů -Příprava pokrmů studené kuchyně -Příprava minutek -Kuchař expedient -Výroba knedlíků -Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení

Přehled schválených autorizací DK - Číšník -Složitá obsluha hostů -Jednoduchá obsluha hostů -Barman -Sommelier Přehled schválených autorizací DK – Cestovní ruch -Průvodce cestovního ruchu

Přehled schválených autorizací DK – Cukrář  Výroba zákusků a dortů  Výroba a zpracování modelovací a marcipánové hmoty  Výroba restauračních moučníků  Výroba jemného pečiva  Řemeslná výroba perníků -Výroba zmrzlin -Výroba karamelových a kandytových výrobků -Řemeslné zpracování čokolády

Přehled schválených autorizací DK – Pekař -Výroba chleba a běžného pečiva -Výroba jemného pečiva -Výroba perníku -Výroba trvanlivého pečiva

Přehled schválených autorizací DK Řezník -Přeprava a ustájení jatečních zvířat -Prodej výsekového masa, masných výrobků -Ošetření jatečně opracovaných těl jatečných zvířat -Porážení, jatečné opracování a porcování králíků -Bourání masa -Porážení, jatečné opracování a porcování drůbeže -Výroba masných výrobků -Výroba konzerv -Zpracování živočišných tuků -Balení a expedice masa

Rekapitulace zájmu účastníků o DK a úplnou kvalifikaci  Od do vydáno pouze 31 (!) osvědčení o DK  3 zájemci získali úplnou kvalifikaci  1 řezník, 1 číšník, 1 cukrář  Velmi malá informovanost veřejnosti a výhodách DK

Zkušenosti z organizace a průběhu získávání DK  Administrativní náročnost  Nízká účast  Samotný proces ověřování a uznávání dle NSK shledáváme v naší organizaci objektivní a dobře nastavený  Ne vždy se dá objektivně zhodnotit dostatečné znalosti a dovednosti pro úspěšné složení zkoušky DK

Praktický příklad ověřování DK v naší škole -pomocná kuchařka 48 let, Kyjov -Získané dílčí kvalifikace: -Příprava pokrmů teplé kuchyně -Příprava minutek -Příprava pokrmů studené kuchyně -Příprava na ZZ k získání ÚK

Příprava teplých pokrmů

Příprava minutek

Příprava pokrmů studené kuchyně

Děkuji za pozornost! Jana Marková