Seminární práce do předmětu PM_353

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Richard Průžek Muž, jenž obul svět.
Advertisements

Přehled KONKURENCE.
Analýza Centra ProEquality
Optimalizace chování firmy v podmínkách dokonalé konkurence.
Chasák Petr Hrazdil David Katolický Vít Finanční analýza TraSta, spol. s r.o.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
C c e r b Implementace Aspe ve společnosti Brex spol. s r.o. stavební společnost.
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
Člen skupiny HVB Group Představení nového garantovaného fondu Capital Invest Guarantee Basket 2010.
Podoby trhu Dokonalá konkurence – pouhá teorie
Privatizace a liberalizace v energetickém průmyslu, ztráty a příležitosti v důlním průmyslu Balatongyörök, 29. duben 2006 Vilmos Holló ředitel majetkové.
Konsolidace hutnictví ve světě - cesta ke stabilizaci ?
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Termín: 31. května 2011 Místo: Praha – konkrétní místu bude upřesněno SOCIÁLNÍ SÍTĚ V PRAXI pro BARY A RESTAURACE aneb nejnovější marketingové tipy na.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4064VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Firemní prezentace. Něco o nás Předmětem podnikání je stavební činnost s prioritním zaměřením na provádění dopravních, občanských, bytových, inženýrských.
Hospodářská soutěž a její vliv na konkurenceschopnost evropského/českého průmyslu.
SACCHARON, A. S. Vít Veverka, Jan Grenar, Filip Kersch, Otto Pospíšil.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4164VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4064VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
COMEX INTERNATIONAL fax
VY_52_INOVACE_ZBP1_6464VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Benson Oak: Plány na rozvoj společnosti Setkání s novináři KK Central, Praha 22. květen 2008 | 14:00 hod. CONFIDENTIAL UNTIL RELEASE SUBJECT TO BO REVIEW.
Inovační marketing. Přenášení inovačních impulzů Je nutná aktivní účast obchodníků nebo marketingových pracovníků Vylepšování a inovace výrobků je možná.
RUM (Tuzemák).
Kam už naši studenti nebo absolventi pracovně zavítali.
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_715 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemná práce, tržní ekonomika,
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
VÝZNAMNÉ POTRAVINÁŘSKÉ ZÁVODY SLOVÁCKA. HAMÉ s.r.o. je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Hlavní.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Profil společnosti Nový Dvůr
VAŠÍM ÚKOLEM BUDE: nepřetržitý pracovní režim, 8-hodinová pracovní doba obsluha výrobních linek pomocí manipulační techniky - odebírání hotové výroby z.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POKART spol. s r.o. provozovna: POKART spol. s r.o. Holešovská 1677
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Výroba francouzského nugátu
Výrobkové strategie dle investičních cílů
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podnikání na venkově.
Business intelligence shapes security
Cenové strategie.
Informace o společnosti
Informace o společnosti
Transkript prezentace:

Seminární práce do předmětu PM_353 Opavia – LU, a.s. Seminární práce do předmětu PM_353

Dávná minulost V roce 1840 založena firma Theodor Fiedor spol. s r.o. v Opavě Výroba oplatek v kleštích na otevřeném ohni Od r. 1880 továrenská výroba, zavádění velkokapacitních výrobních zařízení, rozšíření sortimentu, vstup na nové trhy

V průběhu válek 1. světová válka 2. světová válka 60 zaměstnanců Sortiment: dortové oplatky, sušenky, suchary, perníčky, čajové pečivo Trhy: Rakousko-Uhersko, Slezsko, Halič Více než 40 ochranných známek 450 zaměstnanců Sortiment rozšířený o: neapolitánky, mignonky, máčené keksy, dezertní pečivo Ukončení původních majitelů firmy a postupné znárodnění továren V r. 1947 vznik státního podniku Čokoládovny

Porevoluční období V r. 1992 schválen privatizační projekt Čokoládoven – výsledkem byla joint venture Danone group (Paříž) a Nestlé (Vevey) Jedna z nejúspěšnějších českých společností V r. 1999 rozdělení na Danone Čokoládovny a Nestlé Čokoládovny Nestlé Čokoládovny vyrábí čokoládu, čokoládové a nečokoládové cukrovinky Danone Čokoládovny se věnuje výrobě a prodeji trvanlivého pečiva V r. 2001 se mění název společnosti z původního Danone Čokoládovny na Opavia – LU, a.s.

Sortiment

Konkurence a podíl na trhu Společnost Podíl na trhu v % Opavia – LU, a.s. 62% Pecivarne Sereď 10,7% Nestlé 8,9% Kraft Foods 4,2% Private labels 7,3% Ostatní 6,9%

Konkurence a podíl na trhu

Já a Opavia – LU, a.s. Do Opavie – LU, a.s. jsem nastoupil v květnu 2003 Jedná se o „internship“ v oddělení Key Account Department Pracuji jako Sales Analyst Jsem považován za „young hope“ ve firmě Pracuji 20 – 30 hodin týdně na dohodu o pracovní činnosti Od 1.7.2005 bych měl nastoupit praxi jako Sales Representative

Kolektiv Sales Department To jsem já  !!