Seminář NSKTV Praha 2.12.08, Brno 4.12.08 Připomínky k „brožuře“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Knihovnické profese v NSP a NSK
Národní soustava kvalifikací pro terciární vzdělávání Praha & Brno 2. A 4. prosince 2008
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Návrh národních deskriptorů pro úroveň VOV a Bc studia Seminář Národní soustava kvalifikací pro terciární vzdělávání Michal Karpíšek Praha, 2. prosince.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Národní soustava povolání a úloha Sektorových rad
Národní soustava kvalifikací Metodika naplňování NSK doplněné a upravené vydání Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Lisabonské cíle vzdělávání v evropském a národním kontextu Lisabonské cíle vzdělávání v evropském a národním kontextu Praha, – Praha.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.
Národní kvalifikační rámec České republiky a projekt Q-RAM
Projekt K2 Klíčová aktivita Metodická podpora uznávání neformálního vzdělávání Mgr. Daniela Havlíčková, garantka Ing. Zuzana Kratinohová, odborná pracovnice.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výstupy z učení a národní kvalifikační rámec terciárního.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
1 Národní kulatý stůl k problematice vyššího odborného vzdělávání Praha, 25. únor 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Studentská PARDUBICE
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
5. NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ, CZ NACE A NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Praha, Sekce vzdělávání Zlata Houšková
NSK – vazby na evropské procesy
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Krajské akční plánování
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Institucionální akreditace
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
Transkript prezentace:

Seminář NSKTV Praha , Brno Připomínky k „brožuře“

AMU- na umělecké obory lze v podstatě aplikovat Dublinské deskriptory - DS by kromě kódu kvalifikace měl obsahovat seznam uznávaných uměleckých úspěchů AVOŠ- NSKTV by se měla začít vytvářet až bude právně zakotveno „terciární vzdělávání“ - nejprve je nutno vytvořit vzdělávací a profesní standardy pro studijní a vzdělávací programy a pak teprve rámec kvalifikací - pochybnosti o přiřazení VOV ke „krátkému cyklu“ PAnemají připomínky, pochvala UHK- nesoulad přiřazení VOV ke „krátkému cyklu“ - aktuální požadavky zaměstnavatelů nemusí platit v době po absolvování celého cyklu UJEPdotazy a pochybnosti: jak budou tvořeny sektorové rady pro pedagogické či umělecké obory, zda uznávat informálního vzdělávání, zda dělit na dílčí kvalifikace VŠH- dobré zkušenosti s ECTS a DS - Dublinské deskriptory jako dobré východisko - zájem o účast v sektorové radě

JAMU- Dublinské deskriptory jsou JAMU velmi blízké - mezi kompetence zařadit „reflexi a sebereflexi“ - v příslušné pracovní skupině by mělo být zastoupeno Ministerstvo kultury MZLUnemají připomínky OU- úroveň 5 NSK neodpovídá úrovni 6 EQF - SŠ vzdělávní s maturitou odpovídá spíše úrovni 4 EQF UTB- využít Bloomovu taxonomii při tvorbě (národních?) deskriptorů - vyjasnit užívání termínu „kompetence“, příp. použít jiný VFU- respektovat „dlouhé“ Mgr. programy (např. medicínské) s počtem kreditů ECST - při tvorbě specifických deskriptorů nutno respektovat předpisy pro regulovaná povolání (metodický pokyn, jak postupovat) VŠP Ostrava - stanovit harmonogram - urychleně sestavit sektorové rady