Dopravníky bez tažného elementu impulsní dopravníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechanika tuhého tělesa
Advertisements

Jednoduché stroje Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková
Stroje pro manipulaci s materiály
Mechanická práce a energie
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Návrh výukového materiálu pro strojníky dobrovolných jednotek požární ochrany Příloha č. 3 Čerpadla Lukáš Žejdlík Ostrava 2011.
Proudění tekutin Ustálené proudění (stacionární) – všechny částice se pohybují stejnou rychlostí Proudnice – trajektorie jednotlivých částic proudící tekutiny.
Mechanika tekutin tekutina = látka, která teče
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/
Otázka č.17 a) Klikové mechanismy.
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Čerpadla Druhy a jejich použití.
Tření Třecí síla. (Učebnice strana 91 – 95)
ODPOROVÁ SÍLA …a související jevy.
KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ PÁSOVÉHO DOPRAVNÍKU.
Strojírenství Stavba a provoz strojů Brzdy ST27 Ing. Michal Jelínek.
Tekutinové mechanismy
Dynamika.
Traktorové stroje pro zemní práce.
Rozmetadla statkových hnojiv
GRAVITAČNÍ POLE.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
PRINCIP, ÚČEL, ROZDĚLENÍ A POUŽITÍ
Manipulace Ivan Gros
9. Hydrodynamika.
Automatizační technika
Mechanika kapalin a plynů
Síla.
Proudění vzduchu.
my.cz Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Luboš Bělohrad Název šablony.
DOPRAVNÍ ZAŘÍZENÍ ..
Jméno: Miloslav Dušek Fakulta: Strojní Datum:
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
Mechanické vlastnosti kapalin
Hydromechanika Rozdělení, základní pojmy 03
Pneumatická doprava Nejčastěji se používá pro dopravu sypkých materiálů U výroby oplatek Výhodou je, že se mouka současně provzdušňuje Podtlaková doprava.
Atmosférický tlak - Ještěd Zpracovala: Adéla Smetanová Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace.
Stroje Zbožíznalství 1. ročník 1. Hnací stroje - mění přiváděnou energii na energii mechanickou - dělíme je podle: a) druhu spotřebované energie na vodní.
ROZDĚLENÍ JEŘÁBŮ. ROZDĚLENÍ JEŘÁBŮ A) Podle druhu pohonu 1. elektrické jeřáby 2. jeřáby poháněné pístovým spalovacím motorem 3. jeřáby poháněné.
ČÁSTI JEŘÁBŮ.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Seminární práce z fyziky Práce na jednoduchých strojích-kladka,páka,šroub,nakloněná rovina.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
KARBURÁTOR OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U Obsah  Význam karburátoru v automobilu Význam karburátoru v automobilu Význam karburátoru v automobilu  Princip.
Mechanické převody. Seznámení studentů se základními stavebními prvky strojů a strojního zařízení. Úvod do problematiky mechanických spojů.
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dynamika pohybu dopravního prostředku Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František.
Ročn í k: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ š ablonyIII/2 Inovace a zkvalitněn í výuky prostřednictv í m ICT Vzděl á vac í obor: Strojnictví.
BW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍIng. Svatava Henková, CSc. Stroje a zařízení pro horizontální dopravu a manipulaci 7.Přednáška.
Manipulační prostředky. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
ESZS Přednáška č.12.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-05
Elektrické točivé stroje
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ VZ VOZÍKŮ
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3-4. ročník oboru strojírenství.
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3-4. ročník oboru strojírenství.
Přípravný kurz Jan Zeman
KONTROLNÍ PRÁCE ..
9. Dynamika – hybnost, tření, tíhová a tlaková síla
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zvedáky VY_32_INOVACE_21_412
Modelování procesů úpravy a těžby surovin
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Spínací přístroje vysokého a velmi vysokého napětí I.
Proudění vzduchu.
VÝKON.
E1 Přednáška č.7.
Transkript prezentace:

Dopravníky bez tažného elementu impulsní dopravníky Do této skupiny dopravníků zařazujeme dopravníky: vibrační, šnekové, válečkové a kladičkové tratě a dopravní skluzy. Vibrační dopravníky jsou mechanické dopravníky využívající k přemísťování setrvačných sil působících na částice dopravovaného materiálu. Vibrační dopravníky mohou být impulsní nebo s  mikrovrhem.

Šnekové dopravníky Šnekové dopravníky přemísťují materiál pomocí ve žlabu rotujícího šneku. Při rotaci šneku dochází k posouvání materiálu ve žlabu.

Válečkové a kladičkové tratě Poháněné válečkové tratě Válečkové a kladičkové tratě jsou dopravní zařízení, jejichž typickým znakem je řada válečků nebo kladiček otočných kolem svých čepů nebo hřídelů uložených ve stabilních nebo přestavitelných rámech.

Dopravní skluzy Dopravní skluzy (využívají účinků zemské tíže) nemají pohon. Dráha dopravovaného materiálu může být přímá nebo může mít tvar šroubovice. Sklon dráhy je takový, aby se materiál pohyboval přiměřenou rychlostí Přímé skluzy - přepravovaný materiál o různé hmotnosti vstupuje na skluz určitou rychlostí a opouští skluz s rychlostí v závislosti na poměrech na skluzu. Ty závisí na součiniteli tření mezi materiálem a skluzem . Šroubovicové skluzy (tobogány) umožňují překonat značné výškové rozdíly při minimální půdorysné ploše skluzu. Na přepravovaný materiál působí tíhová síla, odstředivá síla a zrychlující síla.

Pneumatické dopravní systémy Pneumatické dopravní systémy využívají pro dopravu práškových a zrnitých materiálů jako pomocného média vzduchu nebo jiného plyn. Nosné časti pneumatických dopravních systémů jsou buď žlabové (čeřicí, fluidační) nebo potrubní sací (pracují s  podtlakem) a přetlakové.

Hydraulické dopravní systémy Hydraulické dopravní systémy jsou založeny na principu unášení částic dopravovaného materiálu proudem vody. Směs vody a materiálu se nazývá hydrosměsí. V praxi se používají dva základní způsoby dopravy - žlabová a potrubní (podtlaková nebo přetlaková). Hydraulické dopravní systémy jsou tvořeny kromě potrubí směšovači a odlučovači.

Dopravní vozíky Dopravní vozíky jsou dopravní prostředky přetržitě pracující pro vodorovnou a kombinovanou (vodorovnou a svislou) dopravu materiálu. Vozíky mohou být s nehybnou plošinou a se zdvižnou plošinou popř. doplněné další výbavou Vozíky se zdvižnou plošinou jsou nízkozdvižné a vysokozdvižné. Nízkozdvižné vozíky mají ruční nebo motorický pohon (akumulátorový

Vysokozdvižné vozíky Vysokozdvižné vozíky mají zařízení pro uchopení břemen nejčastěji vidlice Vozíky mohou mít i různá další přídavná zařízení (svěrné čelisti, nosný čep, montážní plošinu, jeřábové rameno apod.) Největšího použití nacházejí vysokozdvižné vozíky s motorickým zdvihem a pohybem, se všemi pohybovými funkcemi (zdvih, spouštění, naklápění) ovládanými pomocí hydraulického rozvaděče.

Děkuji za pozornost