P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, 17.5.2013, Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KYBERŠIKANA ANEB NENÍ PŘÍTEL JAKO PŘÍTEL
Advertisements

BEZPEČNÝ INTERNET PRO KNIHOVNÍKY
Nový školní rok začíná.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Veřejná diskuse o standardu kvality profese učitele Váš hlas je důležitý, Váš hlas má vliv. Mgr. Vladimír Srb, MŠMT manažer pracovní skupiny.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Organizační struktura
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Nové trendy, hrozby a možnosti v oblasti bezpečného používání internetu Odborný seminář v rámci projektu i-bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Terapie pachatelů domácího násilí
Implementační projekt KAP
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Organizační struktura
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního pluku 347/12a, Praha 8

N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Zajímá se o bezpečnost uživatelů internetu (zejména mládeže) Osvětová činnost, prevence - vzdělávání Poradenství, intervence Konference, semináře Soutěže (SAFER INTERNET DAY) Networking – člen sítě ICM Členem INSAFE (celoevropská iniciativa – síť NC) Spolupráce např. s Google, Facebook, Intel, Policie, úřady samosprávy atd. 2

O PROJEKTU E S AFETY L ABEL Projekt z dílny konsorcia vedeného European Schoolnet Členové konsorcia: ministerstva vzdělávání Flander (Belgie), Itálie a Portugalska Komerční partneři: Liberty Global Europe, Microsoft Denmark, Telefónica SA Podpora dále u ministerstev vzdělávání a vzdělávacích institucí z Rakouska, Estonska a Španělska V ČR realizuje NCBI pod záštitou a za podpory MŠMT Cílem projektu je zavedení standardů v oblasti bezpečného používání ICT ve školách a snížení rizik spojených s jejich užíváním Projekt nyní v pilotní fázi do června 2013, celoevropsky spuštěn v září

J AK FUNGUJE E S AFETY L ABEL Registrace a vyplnění profilu školy Hodnotící formulář (30 otázek), poté vygenerován akční plán s dalšími kroky: zapracování pravidel do školního řádu vytvoření zásad přijatelného užití vytvoření odpovídajícího školního kurikula vytvoření zásad prezentace školy online (web, SS) pravidelná školení zaměstnanců a žáků školy, rodičů Informační listy e-bezpečnosti Diskusní fórum Možnosti nahlášení incidentu („pilot“ – další revize) Různé stupně eSafety Label (bronzový, stříbrný, zlatý) Platný po dobu 18 měsíců 4

C O PRO ŠKOLY E S AFETY L ABEL PŘINÁŠÍ ? Vyšší bezpečnost při používání ICT pro žáky i učitele (prevence, intervence) Další rozvoj kvalifikace pedagogických pracovníků Důkaz rodičům o bezpečnosti jejich dětí při používání ICT ve škole Prestiž, konkurenční výhoda pro školu Zapojení školy do „evropských struktur“ 5

J AK SE ZAPOJIT A ZÍSKAT E S AFETY L ABEL ? další informace o projektu, návod pro registraci školy a pro další práci přímo na portálu zde umístěn hodnotící formulář, informační listy e-bezpečnosti, diskusní fórum, možnosti nahlášení incidentu 6

WWW. ESAFETYLABEL. CZ 7

WWW. ESAFETYLABEL. EU 8

ZŠ A MŠ P RAHA S LIVENEC – GRATULUJEME 9

Ú LOHA NCBI Metodická podpora při zavádění eSafety Label Poskytování vzorových pasáží školního řádu a zásad přijatelného užití Odborná školení pro učitele, žáky a rodiče 10

Z DROJE INFORMACÍ

D ĚKUJI ZA POZORNOST Roman Máca,