13. 6. 2012 TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA NIZOZEMSKÝ PŘEŠKOLOVACÍ PROGRAM NATAŠA NOVOTNÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA Program podpory při změně povolání (podněty k diskusi) Roman Vašek.
Advertisements

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Přijímací řízení.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Celkově mají Češi půjčeno kolem 800 miliard korun, z toho přes 650 miliard u bank. S rostoucím počtem půjček však narůstá také množství lidí, kteří mají.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Analýza Centra ProEquality
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Sociální zabezpečení a důchodová politika
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Podpora v nezaměstnanosti
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Příklady zahraničních programů
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Zpracovala Marie Kinsky, Konference TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Vaše budoucnost s FM GROUP
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Správa sociálního zabezpečení
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Důchodové pojištění JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
VY_32_INOVACE_LID_20 Odměňování zaměstnanců. Obsah Odměňování pracovníků Mzda Mzdová soustava Formy a složky mzdy Druhy základní mzdy Pobídkové složky.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ. PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ.
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA NIZOZEMSKÝ PŘEŠKOLOVACÍ PROGRAM NATAŠA NOVOTNÁ

Nizozemský přeškolovací program OMSCHOLING = RETRAINING PROGRAM – DANCERS od r provozován nezávislou organizací v čele se správní radou. Nabízí poradenství zaměřené na danou problematiku a dále pracuje s jednotlivci dle jejich možností, ambicí a přání. Možnost čerpat finanční pomoc je podmíněna platbami tanečníků do programu během jejich profesionální kariéry. Program je přístupný všem profesionálním tanečníkům bez rozdílu jejich oborového zaměření. Výsledkem programu je individuální řešení každé situace TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program PLATBY Tanečníci v souborech s dlouhodobou státní podporou jsou automaticky zahrnuti do programu. Zaměstnavatel strhává z jejich hrubé měsíční gáže 1,5 % a sám doplácí 2,5 %. Tanečníci, kteří nepracují v souboru (jenž by toto nabízel), mají možnost si do programu sami měsíčně přispívat 4 %. Celkové 4 % se v tomto systému označují jako “premium”. Nárok na finanční podporu získává tanečník na základě odvedených splátek “premium” a počtu odpracovaných let. Započítavají se pouze roky, kdy bylo placeno “premium”! Odtančené roky nemusejí být na sebe navazující TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program MOŽNOSTI – PROGRAM NABÍZÍ NĚKOLIK ZPŮSOBŮ POMOCI Poradenství v průběhu kariéry (kdykoli během své aktivní kariéry si může tanečník sjednat bezplatnou schůzku a řešit/plánovat její průběh) Proplacení nákladů za studium, trénink nebo kurz a to celkově nebo z části Finanční příjem nebo doplňkový příjem během období kdy tanečník kariéru ukončí a připravuje se na tu další Finanční asistence a poradenství tanečníkovi při zakládání jeho vlastní firmy (podnikání) TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program PROPLACENÍ NÁKLADŮ ZA STUDIUM Tanečník má nárok na podporu při studiu při minimu pěti odpracovaných letech a 48 splacených plateb “premium”. Nemusí to být léta kdy je zaměstnán na plný úvazek! Je-li tanečník přesvědčen, že se na svou další kariéru může připravovat předem, může žádat o podporu na vybraný kurz. V tomto případě je maximum vyplacené částky euro. Za náklady na studium se považují knihy, registrační poplatky, materiály, cestovní náklady atd. V některých případech studium vyžaduje platby s ním nepřímo spojené (např. specifické pomůcky) - v této situaci je možno nárokovat až 60 % z těchto nákladů. Celková výše podpory programu se odvíjí od počtu splátek, odpracovaných let, hrubé mzdy a věcí spojených s plánem k dalšímu studiu či zaměstnání TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program PROPLACENÍ NÁKLADŮ ZA STUDIUM A PODPORA Tanečník, který má odpracováno min. 10 let a splaceno min. 72 příspěvků “premium”, má nárok na podporu, proplacení nákladů za studium a/nebo finanční podporu při zavádění jeho firmy/podnikání. Podpora má několik forem využití, v každém případě mají tanečníci nárok na “dodatečný příspěvek” – u většiny jako doplatek ke státní podpoře.  V prvních třech měsících je příspěvek ve výši 95 % z poslední mzdy a každé další tři měsíce je snižován o 5 %.  Nárok na příspěvek mají i ti, kteří o státní podporu nežádají /např. dorovnání nižší gáže v novém zaměstnání/  Příspěvek lze získat i po skončení nároku na státní podporu /např. při dlouhotrvajícím studiu/ zpravidla ve výši 70 % z poslední gáže.  Pro ty, kteří zakládají vlastní firmu, je příspěvek nastaven tak, aby dával jistotu v prvních měsících podnikání Kombinace těchto možností bývá pravidlem. Závisí na plánu tanečníka a domluvě v rámci programu. Rada každoročně stanovuje maxiální výši pro podporu jednotlivce TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program DALŠÍ MOŽNOSTI Opuštění státu – tanečník, který má v NL odpracováno 10 let a splaceno 72 plateb “premium”, má nárok na speciální příspěvek. Ten se skládá z jednorázové finanční podpory a příspěvku na studium/podnikání. Výše této podpory je stanovena na stejných základech jako v předešlých případech. Žádné konkrétní plány – pokud si tanečník při ukončení kariéry ještě není jistý jak pokračovat, lze o rok odložit žádost. Jednorázová podpora může být i tak vyplacena. Zranění – jiná kritéria k čerpání jsou nastavena v případě že je tanečník nucen ukončit kariéru kvůli úrazu TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA

Nizozemský přeškolovací program PROCES Pro podání žádosti je připraven formulář, který tanečník odešle na adresu organizace. Na základě toho obdrží potvrzení o přijetí s časovým obdobím, ve kterém se bude jeho žádost zpracovávat a hodnotit. Rada se nad hodnocením žádostí schází 5x do roka. Veškeré potřebné informace a data jsou umístěna na webu organizace. Žadatel je v dopise obeznámen s rozhodnutím rady. V případě akceptování jeho plánu je mezi oběma stranami sepsána zákonná smlouva TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA