Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace s veřejností Presentace Města Hlučína pro workshop na téma zapojování veřejnosti Praha Americké centrum 24.ledna 2012.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
1 Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI

Snímek 2 Organizátoři soutěže v Česku Zástupci jednotlivých pořadatelů a partnerů tvoří organizační výbor. Partneři:

Snímek 3 Soutěž pro veřejnou správu Zapojování veřejnosti do rozvoje obcí, měst, mikroregionů a regionů Účast veřejnosti v komunitním plánování Tvorba veřejných prostranství Společné strategické plánování s veřejností

Snímek 4 Cílem soutěže je: Podpořit principy občanské společnosti Zapojit do veřejného života nevládní neziskový sektor a občany Podpořit transparentní prvky rozhodování do místní samosprávu – zamezit korupci Společné strategické plánování s veřejností

Snímek 5 Soutěž a konference: vyhlášení výsledků probíhá v rámci celodenní národní konference členové poroty – odborníci z řad vysokých škol, veřejné správy, NNO, poslanci a senátoři, pořadatelé každoroční modifikace soutěže na základě připomínek porotců a účastníků

Snímek 6 Fáze soutěže: Informační a propagační kampaň Přihlášení projektů do soutěže Práce poroty a postup hodnocení projektů Konference o zapojování veřejnosti a slavnostní vyhlášení výsledků Propagace výsledků soutěže a výsledků konference

Snímek 7 Výstupy soutěže: zmapování používaných postupů pro účast veřejnosti v české praxi zveřejnění příkladů dobré praxe výměna zkušeností mezi představiteli veřejné správy vzdělávání úředníků a politické reprezentace zvýšení motivace ze strany samosprávy pro účast veřejnosti v rozvoji obcí, města, mikroregionů a krajů

Snímek 8 Mediální výstupy projektu: ocenění nejlepších projektů věcnými cenami mediální prezentace úspěšných projektů a mediální podpora účasti veřejnosti v rozhodování

Co hodnotíme a jak Důvody realizace projektu Informační kampaň Připomínky –Způsob sběru –Způsob vypořádávání Institucionální zabezpečení (odpovědnost jednotlivých pracovníků) Snímek 9

Snímek 10 Vyhlášení výsledků soutěže 2011

Snímek 11 Mikroregion DRAHANSKÁ VRCHOVINA za projekt Plánování s veřejností a společné osvětové kampaně v mikroregionu. ČESTNÉ UZNÁNÍ Vyhlášení výsledků soutěže v kategorii „akční plánování“

Snímek 12 Město HLUČÍN za projekt: Besedy s veřejností v místní TV Vyhlášení výsledků soutěže v kategorii „akční plánování“ 1. místo

Snímek 13 Mezinárodní rozměr Přenos zkušeností z Česka do zemí Visegradské skupiny – tzv. V4 V roce 2006 pilotní organizace soutěže ve Slovensku, Polsku a Maďarsku Nyní probíhá pravidelně pouze na Slovensku