ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní. Záření Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Diagnostické metody Radiační zkušební metody Radiometrie Radiografie
Advertisements

OPTIKA ZDROJE ELEKTROMAGNETICKÉHOZÁŘENÍ
Vypracoval: Lukáš Víšek
Elektromagnetické vlny
Olympiáda techniky Plzeň 2011
Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
Využití elektromagnetického záření v praxi
Eva Měráková, Lenka Jandová
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Elektromagnetické vlny a záření
ELEKTROMAGNETICKÉ VLNY A ZÁŘENÍ
Elektormagnetické vlnění
Elektromagnetické vlny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Prezentace 2L Lukáš Matoušek Marek Chromec
Přehled elektromagnetického záření
Přehled elektromagnetického záření
Rozklad světla Vypracoval: Tomáš Cacek a Aleš Křepelka.
Tomáš Novotný, 2.L SPŠE Olomouc
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Vlastnosti elektromagnetického vlnění
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Interakce lehkých nabitých částic s hmotou Ionizační ztráty – elektron ztrácí energii tím jak ionizuje a excituje atomy Rozptyl – rozptyl v Coulombovském.
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
Elektromagnetické jevy a záření
Ochrana před neionizujícím zářením PŽP II Teze přednášky Podzim 2009.
Infračervený přenos.
OPTICKÉ JEVY 0PTIKA 01. Úvod Mgr. Marie Šiková
VY_32_INOVACE_B3 – 01 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Elektromagnetická pole
Elektrotechnika Elektrické stroje a přístroje
Působení elektromagnetického záření na biologickou tkáň
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název : Inovace.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Zapalování – 11 Stupně odrušení Ing. Jiří Špička.
Životní prostředí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
INSTRUMENTÁLNÍ METODY. Instrumentální metody využití přístrojů.
Politika podpory vědy a výzkumu Politika ochrany spotřebitele Mgr. Oldřich Hájek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 12 AnotaceSeznámení.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_18 Název materiáluSpektrum.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Fyzika.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Elektromagnetické záření. Elektromagnetická vlna E – elektrické pole B – magnetické pole Rychlost světla c= m/s Neviditelné vlny, které se.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Fyzika – vybrané kapitoly
Elektromagnetická slučitelnost
projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ČVUT Fakulta elektrotechnická
Elektromagnetické vlnění
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Efektivní dopravní obslužnost vybraného mikroregionu Jihočeského kraje
MAGNETY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_29.
Beata Garšicová Marek Běl Martin Klicpera Jan Mucha
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Elektromagnetické vlny a záření
Problémy Ozónové vrstvy.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_20.
Příprava občanů k obraně státu …
Hygienická nařízení - hodnoty expozice elektromagnetickým neionizujícím zářením Jakub Rejzek.
Transkript prezentace:

ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní

Záření

Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“

Cílem projektu je zjištění stávající situace výskytu záření v dopravě a navrhnout jednoduchá a nenákladná a snadno uskutečnitelná opatření k minimalizaci expozice. Cíl projektu

Vliv záření na zdraví

Zdroje elektromagnetických polí Přírodní zdroje elektromagnetických polí V našem prostředí jsou všudy přítomné, ale nejsou lidským okem viditelné. (výboje v mracích – blesky, magnetické pole Země – kompas – navigace ryb a ptáků Magnetická pole vytvořená činností člověka Rentgenová zařízení – diagnostická činnost (vysoká frekvence); radiová zařízení – rozhlas, TV, mobilní telefony – přenos informací (nízká frekvence).

Standardy na ochranu zdraví Světová zdravotnická organizace se zabývá zářením z hlediska jeho působení na zdraví. Z důvodu velkých rozdílů v limitech omezujících záření v jednotlivých státech, vypracovala WHO mezinárodní směrnice. Příslušné instituce jednotlivých států by měly k zajištění ochrany zdraví svých občanů zavést mezinárodní standardy. Měl by být také zamezen přístup do míst, kde expoziční limity mohou být překročeny.

Umělé zdroje záření Elektromagnetické záření

O elektromagnetických polích Elektromagnetické záření existuje od vzniku vesmíru. Neznámější formou záření je světlo. Elektrická a magnetická pole jsou částí spektra elektromagnetického záření; počínaje statickým elektrickým a magnetickým polem, přes radiové vlny a infračervené záření a konče Rentgenovým zářením.

Co čeká studenty, kteří se přihlásí? 1.Budou mít příležitost projekt zahájit a od začátku jej spoluutvářet podle svých představ 2. Samostatně pracovat (projekt umožňuje dostatečnou časovou flexibilitu) 3. Dělit se s ostatními kolegy o získané informace a materiály související s projektem 4. Možnost konzultací jak v oboru techniky tak v oboru ochrany zdraví 5. Výběr tématu bakalářské práce bude respektovat zájmy studenta