Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST"— Transkript prezentace:

1 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/1 Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Fyzika Ročník: 7.ročník Téma: Pohyb těles.Světelné jevy. Autor: Viktor Huk VY_32_INOVACE_12_HU Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Viktor Huk. OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Anotace - Sada obsahuje 20 pracovních listů které je možné využit při vysvětlení učiva z fyziky
v 6.ročníku zš , a opakování učiva za 6.ročník zš. Cílem učebního materiálu - je pomocí animací a video souborů vysvětlit pojmy pohyb a klid, průměrná a okamžitá rychlost, naučit správně kreslit grafy rychlosti a dráhy pohybu a vypočítat rychlost, dráhu a dobu pohybu .Seznámit se světelnými jevy , zákonem odrazu a lomu světla ,vlastnostmi zrcadel a čoček a vysvětlit jak fungují optické přístroje /oko,dalekohled, fotoaparát/. Očekávaný výstup - žáci dokážou popsat rozdíly mezi různými typy pohybů, dokážou řešit úlohy na pohyb grafickým způsobem, budou umět vypočítat rychlost ,dráhu a čas pohybu. Budou vědět jak vzniká zatmění Slunce a Měsíce, dokážou určit vlastnosti obrazu na různých zrcadlech a čočkách a dokážou rozlišit vady oka . Druh učebního materiálu - Power Pointová prezentace,aplikace SMART Notebook, pracovní list.

3 Světlo a světelné zdroje.

4 Viditelné světlo je elektromagnetické záření
Viditelné světlo je elektromagnetické záření o vlnové délce 400–750 nm. Vlnové délky světla leží mezi vlnovými délkami ultrafialového záření a infračerveného záření.

5 Viditelné světlo je elektromagnetické záření
Viditelné světlo je elektromagnetické záření o vlnové délce 400–750 nm. Vlnové délky světla leží mezi vlnovými délkami ultrafialového záření a infračerveného záření.

6 λ- vlnová délka λ 400–750 nm

7 Elektromagnetické záření (viz též elektromagnetické vlny) je kombinace příčného postupného vlnění magnetického a elektrického pole tedy elektromagnetického pole.

8 Slunce, Měsíc, oheň,luminiscence,blesk Žárovky,výbojky,svítivé diody
1. Vlastní a nevlastní zdroje. 2. Přírodní zdroje. 3. Umělé zdroje. Slunce, žárovku, plamen Měsíc, mraky Slunce, Měsíc, oheň,luminiscence,blesk Žárovky,výbojky,svítivé diody

9 Zdroje literatury: 1. Učebnice Fyzika pro 6-9. ročník z. š
Zdroje literatury: Učebnice Fyzika pro 6-9.ročník z.š.,nakladatelství SPN(F.Jáchim,J.Tesař). 2. Miroslav Šimon,Slovník pojmů z fyziky pro z.š.,nakladatelství Prometheus,2009. 3. Učebníce Fyzika pro 6-9.ročník z.š.,nakladatelství Fraus(K.Rauner,V.Havel.J.Prokšová.M.Randa). Grafy: 1. Obrázky : 1.LANGMaster BRÁNA VĚDĚNÍ Fyzika 1,Fyzika 2. 2. 3. Animace: 1.LANGMaster BRÁNA VĚDĚNÍ Fyzika 1,Fyzika 2.


Stáhnout ppt "projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST"

Podobné prezentace


Reklamy Google