Informační kiosky přínosy nasazení Zbyněk Grepl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Křižánky Vítejte u nás.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu  Hlavní cíle projektu  Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Kraj Vysočina Mgr. Zuzana Tichá.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Česká republika Horopis II.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Petr Pavlinec ROWANet slavnostní zahájení provozu Představení projektu Petr Pavlinec Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Marketingové prostředí obce
JIČÍNKA řeka našeho města.
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Integrovaný regionální operační program
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k
Michal Šperling - EUREDIS
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Podnikání na venkově.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

Informační kiosky přínosy nasazení Zbyněk Grepl

Co je informační kiosek plechová skříň více nebo méně povedená obrazovka (většinou dotyková) multimediální počítač nebo terminál programové vybavení + data zařízení poskytující služby zařízení poskytující zboží zařízení poskytující informace

Co je informační kiosek Technické řešení hardware Ovládací program software Povrchová úprava tvar, barva

Základní rozdělení outdoorové Pro venkovní použití Pro vnitřní použití indoorové

Kde je potkáme nejčastěji jako bankomaty peněžních ústavů objednávkové terminály restaurací, jídelen informační systémy letišť, hotelů, nádraží při řízení průmyslových technologií a strojů informační centra, úřady, prezenční místnosti

Hlavní přínosy intuitivní ovládání bez znalostí výpočetní techniky při vhodném umístění 24-hodinová dostupnost rozsáhlé informační možnosti zaměření na různé cílové skupiny uživatelů „svoboda“ uživatele při získávání informací nízké náklady na provoz

iNOVOMĚSTSKO projekt regionální informační sítě vybudování 39 veřejně dostupných kiosků bezplatný širokopásmový Internet přípojení obecních úřadů v území ke krajské síti ROWANet prostřednictvím metropolitní sítě města Nového Města na Moravě HejkalNet zvýšení atraktivity mikroregionu ve vztahu k návštěvníkům a současně obyvatelům

Občan - veřejně dostupný bezplatný vysokorychlostní Internet - přístupový bod v docházkové vzdálenosti bydliště - informace orgánů veřejné správy - možnost komerčního připojení k Internetu pro domácnosti Úřad - širokopásmové připojení k Internetu, ROWANetu, HejkalNetu, atd. - distribuce informací pro místní obyvatele (elektronická vývěska) Turista - informace o turistických zajímavostech v obci nebo blízkém okolí - informace o cyklotrasách, turistických a lyžařských trasách - informace o službách, ubytovací místa, servisy automobilů, jízdních kol, apod. iNOVOMĚSTSKO

2km 1km1km

iNOVOMĚSTSKO PIAP 19 - Jimramov Městečko Jimramov je schouleno v hlubokém údolí pod soutokem řek Svratky a Fryšávky, v místě, kde Svratka vytváří velký záhyb. Při příjezdu od Nového Města na Moravě nebo od Olešnice se otevírají krásné pohledy na Jimramov. Asi 2 km SZ od Jimramova se zvedá vrch Prosička (739 m). Vrcholové skalní útvary s balvanovými sutěmi jsou chráněnou přírodní památkou a místem značného rozhledu. Výškový rozdíl mezi Jimramovem a Prosičkou (239 m) je největším rozdílem v oblasti na tak krátkou vzdálenost. Počet obyvatel: 682 Ubytovací kapacita: 57

iNOVOMĚSTSKO PIAP 21 - Krásné Obec vznikla na počátku tisíciletí v době kolonizace Českomoravské vrchoviny, což dokazují románská okna objevená na zdi kostela při opravě v roce Dokazují, že zde stála osada s kostelem již asi v polovině 13. století kolem roku Zdejší panství vlastnili nejdříve Pernštejnové asi do roku Pak se střídali různí majitelé až do roku 1778, kdy ho koupila rodina Belcrediových. Dominantou obce je kostel sv. Václava. Celý katastr obce Krásné je součástí CHKO Žďárské vrchy. Počet obyvatel: 103 Ubytovací kapacita: 33

Děkuji za pozornost a prosím o případné dotazy Zbyněk Grepl Město Nové Město na Moravě