„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Advertisements

ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Průmyslová střední škola Letohrad
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Rok 1997 Pozemní stavitelství Pozemní stavitelství Technické zařízení budov Technické zařízení budov Mechanik – opravář pro silniční motorová vozidla.
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
Střední odborná škola průmyslová
Studijní obory a jejich uplatnění.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
Úvod Proč studovat informatiku?
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Opravář zemědělských strojů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Spoje potrubí-svařování potrubí z plastů1 VY_32_INOVACE_464.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Spoje potrubí-svařované spoje- zákl. informace1 VY_32_INOVACE_461.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Důvod vzniku krajských stipendií
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
„Okna technickým oborům dokořán“
elektrotechnických měření
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Technická dokumentace
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Setkání kariérových poradců Louny –
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB

Seznámení s oborem MIEZB Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov je relativně novým oborem, který byl zřízen na základě požadavků na propojení dovedností instalatéra a elektrikáře. V naší škole zatím toto studium absolvovaly dva ročníky, které byly ukončeny maturitou. Jeho dovednosti a znalosti by měly obsahovat ……… Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov je relativně novým oborem, který byl zřízen na základě požadavků na propojení dovedností instalatéra a elektrikáře. V naší škole zatím toto studium absolvovaly dva ročníky, které byly ukončeny maturitou. Jeho dovednosti a znalosti by měly obsahovat ………

…….. …….. - Základy stavitelství - Základy stavitelství - Strojnictví - Strojnictví - Vytápění a vzduchotechnika - Vytápění a vzduchotechnika - Instalace vody a kanalizace - Instalace vody a kanalizace - Plynárenství - Plynárenství

- Měření a regulace - Měření a regulace - Základy elektrotechniky - Základy elektrotechniky - Elektrické stroje a přístroje - Elektrické stroje a přístroje - Elektronika - Elektronika - Rozvod a užití elektrické energie - Rozvod a užití elektrické energie - Elektrické měření - Elektrické měření

Žáci oboru MIEZB získávají během studia - oprávnění pro svařování plastů oprávnění svařovaní plamenem oprávnění pro pájení na měkko a na tvrdo do budoucna možnost získání výučního listu některého z oboru elektrikář, instalatér

cíl našeho snažení Lepší prostředí pro výuku Lepší prostředí pro výuku Kvalitní výuka Kvalitní výuka Možnost získávat informace o nových metodách a materiálech Možnost získávat informace o nových metodách a materiálech Uplatnění na trhu práce Uplatnění na trhu práce Schopnost konkurence Schopnost konkurence Dokázat se prosadit Dokázat se prosadit Být hrdý na své řemeslo Být hrdý na své řemeslo Uchovat dobrý vztah mezi žákem – učitelem a školou Uchovat dobrý vztah mezi žákem – učitelem a školou

Jaké máme dnes podmínky pro praxi

Co právě budujeme - učebnu

Za pomoci ostatních řemesel …….

Naše plány sny a cíle pro vybudování centra výuky pro praxi !

využití moderních technologií a obnovitelných zdrojů energie Do nových prostor se dají instalovat didaktické pomůcky vhodné pro výuku.

využití moderních technologií a obnovitelných zdrojů energie

Jak si právě stojíme ?

To právě vidíte

Jak si vedeme na soutěžích. 2008/2009 – 3. místo v národním kole oboru MIEZB (Sušice) 2009/2010 – 4. místo v národním kole oboru MIEZB (Sušice) 2009/2010 – 1. místo svařování plamenem (Frýdek- Místek) žák oboru MIEZB 2009/2010 – 1. místo v krajském kole, instalatérská soutěž, žáci oboru MIEZB (Brno) dále ve srovnávacích testech středních škol (matematika, český jazyk a cizí jazyk) se obor MIEZB umístil v lepším průměru

A co potřebujeme ? - pracovité žáky - šikovné učitele - porozumění od vedení - chuť budovat - pomoc sponzorů - a nějaké investice

Děkuji za pozornost

Foto a text – Vilém Kodíček 1. června 2010