Město na řece Něvě. SANKT-PETĚRBURG také známý jako PETROHRAD nebo LENINGRAD přezdívaný „Benátky Severu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BERLÍN – EVROPSKÁ METROPOLE Berlín – město, kde se moderní dějiny staly symbolem poválečné Evropy
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Zájezd do Paříže.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
L. VÍZA •KAŽDÝ ÚČASTNÍK MUSÍ DODAT PLATNÝ PAS (pas musí být platný ještě nejméně 6 měsíců od data návratu do ČR, tzn. nejméně do ) (pas bez.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Paříž Prezentace 5.B.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
HANDOUTS FOR CZECH-US SKYPE MEETINGS. * letních kempů * Různé zaměření (ziskové, neziskové, náboženské) * Tradice především na východním pobřeží.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Praha.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Cestovní kancelář Silesia
Rusko Jarmila Kovářová.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Lucemburk.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Zaandam je město v nizozemské provincii Noord- Holland. Leží na řece na Zaan, v blízkosti v blízkosti kanálu Noord sea a nedaleko hlavního města Amsterdamu.
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
PAMÁTKY PRAHA.
Oblast: Zeměpis 9. ročník
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 20.
Portréty literárních osobností světové literatury
Anglie a Paříž pro základní školy
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
PETROHRAD Petrohrad je s téměř obyvateli druhé největší město Ruska a z měst nad milión obyvatel je nejsevernější na světě Je kulturním střediskem.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Pracovní stáž v Londýně
Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
LEKTORÁT V JEKATĚRINBURGU
Erasmus Slovensko - Nitra.
PRAHA. (město s královskou historií) САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Miesta, ktoré by som navštívil v Petrohrade
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Transkript prezentace:

SANKT-PETĚRBURG také známý jako PETROHRAD nebo LENINGRAD přezdívaný „Benátky Severu“

město na řece Něvě

založené a postavené Petrem I. Velikým v roce 1703 pomník Petru I. „Měděný jezdec“

Zimní palác bývalé sídlo ruských carů na břehu Něvy, dnes muzeum známé pod názvem Ermitáž

letní rezidence Petra I. Petrodvorec letní rezidence Petra I.

Petrodvorec – hlavní kaskáda kanál z hlavní kaskády vede přímo do Finského zálivu, na břehu kterého stojí palác s rozlehlými zahradami a nesčetným množstvím fontán a vodotrysků

Petropavlovská pevnost

Chrám sv. Petra a Pavla Petropavlovská pevnost

Petěrburg leží na ostrovech a městem protéká několik kanálů proto se městu přezdívá „Benátky Severu“

na nábřeží kanálu Griboedova stojí chrám zvaný „Spas na krovi“

Kazanskij chrám

Isaakievskij chrám

jeden z nejznámějších parků města Letní sad

bývalé „Carskoe selo“, dnes městečko Puškin, se nachází na předměstí Sankt-Petěrburgu (nazvané tak na počest největšího ruského básníka A. S. Puškina, který studoval na zdejším lyceu) park poblíž lycea Jekatěrininskij palác

Ermitáž obrazárna, která je největší uměleckou sbírkou v Rusku a jednou z největších sbírek na světě

KUNSTKAMERA muzeum etnografického a antropologického charakteru nejzajímavější expozicí je sbírka „zvláštností“, do níž patří např. siamská dvojčata a jiné anomálie

Pokud vám tento obrázkový průřez městem nestačil, vyhledejte více informací na internetu nebo se podívejte na nějaký dokument http://www.ceskatelevize.cz/porady/1185966822-na-ceste/207562260120001-na-ceste-po-petrohradu/ http://www.youtube.com/watch?v=XJBwXXpblXA

Důležité informace k našemu projektu: Cíl – poznat ruskou kulturu skrze zdejší lidi a jejich každodenní život, procvičit si znalost cizích jazyků, poznat architekturu a památky „Benátek Severu“ a pokud možno „zachytit ducha“ jednoho z nejkrásnějších měst světa Výměnný pobyt v rodinách = ubytování v rodině ruského studenta a přijetí ruského hosta ve své rodině Domluva – rusky, anglicky nebo „rukama nohama“ Výjezd koncipován jako projekt – na přípravě a programu se bude podílet celá skupina účastníků (studenti a profesoři – v rámci seminářů a vyučovacích hodin zeměpisu, ruštiny) Program 10denního pobytu – návštěva místní školy, návštěva historického centra, památek, kulturní a sportovní akce společně s místními studenty Střední škola č.529 v Petěrgofu se nachází na adrese: Разводная улица, 27, Петергоф, Санкт Петербург Termíny obou výjezdů záleží na dohodě – nejlepší varianta: Rusové do Prahy v dubnu 2014 a Češi do S. Petěrburgu v září 2014 Finanční náklady: letenka + vízum + cestovní pojištění > cca 8 000 Kč doprava po městě > cca 800 Kč vstupy do muzeí apod. > až 2000 Kč (flexibilní a individuální částka) celkem – kolem 10–11 tisíc korun českých Finanční částka se dá snížit s pomocí grantu a sponzorství Možnost splátek Heslo: “Neexistuje lepší způsob jak poznat nějaké cizí město než skrze lidi, kteří v něm žijí.” > Nechte si to projít hlavou, veškeré dotazy směřujte na profesorky Avdějevu a Urbancovou, v září 2013 bychom si potvrdili závaznou účast. Prosíme, aby se skuteční zájemci nenechali odradit finanční částkou! Může se změnit.